Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικός Χώρος με Άδειες Λειτουργίας από Διαφορετικές Αδειοδοτούσες Αρχές


Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

είναι δυνατό σε επαγγελματικό χώρο να εκδοθούν περισσότερες από μία άδειες λειτουργίας από διαφορετικές αδειοδοτούσες αρχές;

π.χ. Συνδυασμός δύο και περισσοτέρων των κάτωθι:

     

        - Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος από οικείο Ο.Τ.Α. 
        - Άδεια Εγκαταστάσεως και Άδεια Λειτουργίας Επαγγελματικού Εργαστηρίου τροφίμων από την οικεία Διεύθυνση Ανάπτυξης
        - Άδεια ............................................. από Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

        - Άδεια ............................................. από E.E.T.T.

κ.λπ.
 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Είχα αντιμετωπίσει την περίπτωση έκδοσης άδειας λειτουργίας εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής και με χώρο λιανικής διάθεσης των προϊόντων του εργαστηρίου από την οικεία Διεύθυνση Ανάπτυξης.

 

Αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε στο χώρο της λιανικής διάθεσης να προσθέσει και άλλα προϊόντα εκτός αυτών της παραγωγής του θα έπρεπε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας επιχείρησης λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών από τον οικείο Ο.Τ.Α. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

π.χ. σε βιομηχανία την άδεια τη δίνει το ανάπτυξης αν απαιτείται πρατήριο πάει στο μεταφορών

βέβαια αυτά είναι σε διακριτούς χώρους και οι "άδειες" αφορούν διακριτούς χώρους

η περίπτωση εργαστηρίου φούρνου - πρατηρίου και λιανική λοιπών ειδών ή με σερβίρισμά τους (ΚΥΑ δηλαδή) είναι κλασική συνδυασμού ανάπτυξης και υγιειονομικού+ΟΤΑ (ΣΑ για λειτουργικότητα)

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

@ISMINI ναι και απλά σου ζήτησαν και διάγραμμα ροής εφόσον ήταν μετά την έκδοση της Υ.Δ. 97967/2012 (ως προς το α' σκέλος)

@imhotep Συνάδελφε νομίζω ότι υπάρχουν συνδυασμοί που δεν είναι απαραίτητο να υφίστανται διακριτοί χώροι. Όπως π.χ. δραστηριότητα που σχετίζεται με ηλεκτρονικές επικοινωνίες με αδειοδοτούσα αρχή την Ε.Ε.Τ.Τ. και κάτι άλλο με π.χ. αδειοδοτούσα υπηρεσία τη Διεύθυνση Ανάπτυξης.

 

Ενδιαφέρουσες οι περιπτώσεις Ανάπτυξης-Ο.Τ.Α Συνάδελφοι.
 

Υπάρχει κάποια αρχή ή κάποιο πλαίσιο στο οποίο υπάγονται συνδυασμοί δραστηριοτήτων ; Εγώ πάντως δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Antiermitianos διάγραμμα ροής σε συνδυασμό με την κάτοψη που φαίνονταν οι χώροι, μηχανήματα , νιπτήρας με ποδοκίνητο σύστημα και ότι άλλο απαιτείται για να εκδοθεί η βεβαίωση καταλληλότητας από την Υγειονομική υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης. 

 

 Αρχή ή κάποιο πλαίσιο στο οποίο να υπάγονται συνδυασμοί δραστηριοτήτων με δυο τουλάχιστον άδειες λειτουργίας από δύο τουλάχιστον υπηρεσίες όπως τις έχεις αναφέρει  δεν γνωρίζω. Αυτά που έγραψα τα έχω πληροφορηθεί προφορικά από τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια έρευνας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής μετά της επιχείρησης λιανικής & χονδρικής διάθεσης τροφίμων.

 

Υπάρχει ο συνδυασμός δραστηριοτήτων σε μια άδεια λειτουργίας  ΚΥΕ από τη Διεύθυνση ΟΤΑ με τους διακριτούς χώρους πάντα που ανέφερε και ο Imhotep για τον οποίο είσαι ενήμερος και βασίζεται στην υγειονομική διάταξη που ανέφερες Υ.Δ. 97967/2012. 

Edited by ISMINI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.