gk1359 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα θερμοσίφωνα/boiler/ηλιακό idropi του οποίου η ηλεκτρική αντίσταση λειτουργεί με περίεργο τρόπο. Συγκεκριμένα όταν δίνεται ρεύμα στον θερμοστάτη (απλός εμπορίου) της αντίστασης ανάβει για 20-30 δευτερόλεπτα κι έπειτα σβήνει. Μετα απο 1λεπτό ξαναανάβει και αυτη η διαδικασία συνεχίζει για ώρες μέχρι που το νερό φτάνει σε αξιοπρεπή επίπεδα 60-70ο και τότε η διαδικασία σταματά. Αυτό συμβαίνει σε όποια θερμοκρασία κι αν έχω τον θερμοστάτη >40ο. Ο ηλεκτρολόγος αφου έλεγξε την αντίσταση αντικατέστησε τον θερμοστάτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο μηχανολόγος μηχ. (συνεργάζόμενο γραφείο) που μου πούλησε και το σύστημα δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο Το φαινόμενο πρέπει να εμφανιζόταν απο την αρχή καθώς λόγω της 3πλης την ηλεκτρική αντίσταση δεν την χρησιμοποιούσαμε σχεδόν ποτέ και δεν είχε παρατηρηθεί. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο?
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Μάλλον το σωληνάκι - κυάθιο που μπαίνει μέσα ο θερμοστάτης, ακουμπάει στην αντίσταση και υπερθερμαίνεται με αποτέλεσμα να κόβει ο θερμοστάτης. Όταν κρυώσει ενεργοποιείται ξανά. Για να διαπιστωθεί και να επισκευαστεί (απλή κάμψη του κυάθιου),πρέπει να βγεί η αντίσταση από το Boiler. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. 2
gk1359 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Αγαπητέ antloukidis μου ακούγεται απόλυτα λογικό αυτό που σκέφτηκες. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα καλέσω υδραυλικό απο αυριο
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Νάσαι καλά. Αν θέλεις πες μας το αποτέλεσμα.
Jwatson Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 (edited) Δεν ξέρω αν το πρόβλημά σου λύθηκε, αλλά αν όχι, είδες αν ο θερμοστάτης δίνει σε κάποιο ρελαί εντολή για να δώσει τάση αυτό με κάποια επαφή του στο boiler; Πιστεύω έτσι να είναι, γιατί οι επαφές του θερμοστάτη δεν νομίζω να σηκώνουν ρεύμα γύρω στα 19 Α, ρεύμα που περνάει από αυτές όταν τέτοιες ηλεκτρικές αντιστάσεις είναι 4000 W. Ζητώ συγγνώμη για τον λάθος σχολιασμό μου! Edited Οκτώβριος 10 , 2014 by Jwatson 1 1
antloukidis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Συνάδελφε έχεις δει πολλούς θερμοσίφωνες να τροφοδοτούνται με ρελέ? Εγώ κανένα.
tasos01 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Μπορεί να έχει πιάσει άλατα, και απλά να θέλει καθάρισμα.
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8 , 2014 (edited) οι επαφές του θερμοστάτη δεν νομίζω να σηκώνουν ρεύμα γύρω στα 19 Α, ρεύμα που περνάει από αυτές όταν τέτοιες ηλεκτρικές αντιστάσεις είναι 4000 W. Σε αφήνω μετεξεταστέο ….. έχουμε δει φριτέζες 6kw να ελέγχονται μόνο από τον θερμοστάτη χωρίς να παρεμβάλλεται ρελε Edited Οκτώβριος 8 , 2014 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Jwatson Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2014 (edited) Συνάδελφε έχεις δει πολλούς θερμοσίφωνες να τροφοδοτούνται με ρελέ? Εγώ κανένα. Συνάδελφοι έχετε απόλυτο δίκιο, γιατί δεν πρόσεξα ότι έγραφε για τον θερμοστάτη που είναι επάνω στο boiler, μέσα στο κυάθιο. Το μυαλό μου πήγε σε εντελώς διαφορετική περίπτωση. Απόλυτα δικό μου λάθος! Edited Οκτώβριος 10 , 2014 by Jwatson
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα