Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεντρική θέρμανση


Recommended Posts

Καλημέρα ,λοιπόν ψηφίσαμε όπως είπα οριακά, το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν συνεργάζονται , μάλιστα ζήτησα σε έκτακτη Γ.Σ. αντίγραφα συν της ψηφοφορίας για την σύνταξη μελέτης και αρνήθηκε ο διαχειριστής να μου  τα δώσει. Με λίγα λόγια γίνεται ένας χαμός , εγώ θέλω να μου πει ένας μηχανικός αν μπορώ να μετρήσω το διαμέρισμα μου να ξέρω ακριβώς τα χιλιοστά που έχω. Κατά τα άλλα θα κινηθώ ποινικά και αστικά και θα τελειώσω μια και καλή με αυτούς διότι υπάρχει και μια υπεξαίρεση από το αποθεματικό - πρώην θυρωρείον το οποίο ενοικιάζεται εδώ και 40 χρόνια  θα τους πλακώσω και στις καταγγελίες πολεοδομία κλπ και αν νου την παραδώσει το πουλάω και γεια σας 

 καταλάβατε λοιπόν γιατί έφτασε η Έλλάδα ως εδώ ; γιατί κλέβει ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Αν υπάρχει κάποιος τίμιος άνθρωπος μηχανολόγος μηχανικός που να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γίνει εδώ είμαι.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,λοιπόν ψηφίσαμε όπως είπα οριακά, το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν συνεργάζονται , μάλιστα ζήτησα σε έκτακτη Γ.Σ. αντίγραφα συν της ψηφοφορίας για την σύνταξη μελέτης και αρνήθηκε ο διαχειριστής να μου  τα δώσει. Με λίγα λόγια γίνεται ένας χαμός , εγώ θέλω να μου πει ένας μηχανικός αν μπορώ να μετρήσω το διαμέρισμα μου να ξέρω ακριβώς τα χιλιοστά που έχω. Κατά τα άλλα θα κινηθώ ποινικά και αστικά και θα τελειώσω μια και καλή με αυτούς διότι υπάρχει και μια υπεξαίρεση από το αποθεματικό - πρώην θυρωρείον το οποίο ενοικιάζεται εδώ και 40 χρόνια  θα τους πλακώσω και στις καταγγελίες πολεοδομία κλπ και αν μου την παραδώσει το πουλάω και γεια σας 

 καταλάβατε λοιπόν γιατί έφτασε η Έλλάδα ως εδώ ; γιατί κλέβει ο ένας τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Αν υπάρχει κάποιος τίμιος άνθρωπος μηχανολόγος μηχανικός που να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γίνει εδώ είμαι.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν πας έξω να βρεις έναν μηχανολόγο που λες και ψάχνεις στα φόρουμ απαντήσεις;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν πας έξω να βρεις έναν μηχανολόγο που λες και ψάχνεις στα φόρουμ απαντήσεις;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εδώ είναι μια σελίδα μηχανικών http://www.vrisko.gr/dir/mixanologoi-mixanikoi/athina/

 
Από εκεί και πέρα το φόρουμ λέγεται michanikos.gr/ και γνωρίζω ότι πολλά φόρουμ κάνουν καλή δουλειά και πολλοί άνθρωποι έχουν βρει την άκρη τους, Διαβάζοντας κάποιες θεματολογίες είδα ότι υπάρχουν κάποιοι μηχανικοί με εμπειρία στο αντικείμενο και αποφάσισα να πω το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω συν της άλλης δίνω εργασία σε ένα άνθρωπο. Αν δεν βρω εδώ θα στραφώ αλλού.
Link to comment
Share on other sites

για να γινει νεος πινακας....... πρεπει να ανοιξουν πορτες........ κ παρουσια διαχειρηστη...... αλλιως ΔΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για χειμερινή σεζόν και όχι για χειμερινό μήνα, βέβαια αν θέλετε σας τα χαρίζω τα δύο Τ.Μ. Επίσης πως σας φαίνεται αν είχα και άλλο διαμέρσμα και αντί για 73.20 Τ.Μ. δήλωνα 45 Τ.Μ. για να πληρώνω ποιό λίγα χειμερινή σεζόν ; Τέλος πάντων ένας μηχανολόγος μηχανικός γνωρίζει τι ακριβώς θέλω και σεβόμενη τους κανόνες του φόρουμ δεν θα απαντώ σε ερωτήσεις άνευ ουσίας.

Kοίτα αυτά που σου λέω δεν είναι άσχετα θέματα, 1 "σεβόμενη τους κανόνες του φόρουμ" δεν θα έπρεπε να αναζητάς Μηχανικό εδώ. 2. κατανοώ, ότι κάποιοι γράψαν διαμέρισμα 45τμ αντί 75. Ομως, μήπως ήταν αρχικά 45  και κατόπιν κλείσαν ημιυπαίθριοι? Δικαστικά δεν θα βρεις άκρη έυκολα ως ποτέ. Η καταγγελία είναι ένας τρόπος αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις για λάθος αναγραφή των μέτρων στον πίνακα χιλιοστών, αλλά για πολεοδομικές παραβάσεις. Την εργασία έχω κάνει άλλες δύο φορές, μόνο τη μία με ελάχιστα αποτελέσματα. Σου λέω ήταν πεπατημένη το 1969 να κάνα άλλα 'ντ' άλλων. Και για αυτό δεν θα βρεις άκρη.

1. θες τη σύσταση οριζόντια ιδιοκτησίας

2. θες Μηχανικό να κατανοεί το προηγούμενο και επόμενα θέματα

3. θες την μελέτη θερμομόνωσης που είχε γίνει το 1969 - το πιθανότερο οτι δεν είχε γίνει, οι γνώσεις μου δεν πάνε τόσο παλιά να ξέρω αν γινόταν τότε η εν λόγω μελέτη

4. κατόπιν θες κάποιον ή κάποιους να συμφωνούν με εσένα. Καλό είναι να συμφωνεί το 51% αν αυτό ορίζει η σύσταση ή το 100% αν ορίζει αυτό

5. η νέα μελέτη δεν σε σώζει. α) 99% ουδέποτε υπήρξε μελέτη, β) οι ιδιοκτήτες που διαφωνούν δεν θα σου ανοίξουν τα σπίτια τους να μετρήσεις

6. για σοβαρή μελέτη πια, θες αποτύπωση (υπάρχουσας κατάστασης) από Αρχιτέκτονα Μηχανικό ή Πολιτικό Μηχανικό ή όποιον άλλο κάνει εργασίες αποτύπωσεις γ) συναίνεση 100% συνιδιοκτητών δ) συντονισμό μεταξύ master Mηχανικού και όποιου αναλάβει την μελέτη ε) ενημέρωση κόστους, συνολικού κόστους και αποδοχή από όλους τους συνιδιοκτήτες ζ) δικηγόρο και 2 μπράβους :) ζ) ασφάλεια για σένα και τους Μηχανικούς ,

το θέμα το κύριο για εμένα είναι οτι πρέπει να βρεις το λόγο που διαμέρισμα 75 γράφτηκε 45. Οτι παρότι τι ήταν δεν υπολογίζεται σαν 75 στην θέρμανση και τα γενικά κοινόχρηστα.

Θες δηλαδή ακόμα πίνακα κοινοχρήστων και χιλιοστά διαμερισμάτων που μετέχουν στην θέρμανση.

Link to comment
Share on other sites

Κυρία Ελένη να πω λίγο πιό εκλαικευμένα αυτά που λένε οι συνάδελφοι.

 

1. Για να βγούνε χιλιοστά διαμερίσματος πρέπει να μετρηθούν / υπολογιστούν όλα τα διαμερίσματα ( δεν γίνεται τίποτα μόνο με το δικό σου )

 

2. Προφανώς για να μπεί κάποιος σε ένα διαμέρισμα χρειάζεται η συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

 

3. Αν αυτό επιτευχθεί και γίνει μελέτη απωλειών και κατανομή δαπανών, πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους τους ιδιοκτήτες και φυσικά να πληρωθεί από όλους. Επειδή φυσικά αυτοί που θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω δεν θα δεχτούν, το επόμενο βήμα είναι δικαστήρια με δικηγόρους κλπ. 

 

Καλό ξεμπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω πει υπάρχει απόφαση Γ.Σ στην οποία ψηφίσαμε με 50+1 υπέρ της νέας μελέτης σε ότι αφορά την κεντρική θέρμανση. Αυτή η απόφαση είναι άκρως δεσμευτική και  ακυρώνεται εντός έξι μηνών από την στιγμή που ψηφίστηκε και μόνο σε αρμόδιο δικαστήριο. ( Οι 6 μήνες πέρασαν )

Απαντώντας στο αν υπάρχουν ημιυπαίθριοι που έκλεισαν, δεν υπάρχουν.

Μιλώντας με δικηγόρο μου είπε ότι μπορώ να φέρω μηχανολόγο μηχανικό να μετρήσω το δικό μου διαμέρισμα,αλλιώς μπορούμε οι συνιδιοκτήτες που ψηφίσαμε υπέρ να κινηθούμε νομικά όσων αντιστέκονται Αν και υπάρχει απόφαση Γ.Σ  η οποία είναι υπέρ της σύνταξης νέας μελέτης σε ότι αφορά την σύνταξη μελέτης δαπανών - χιλιοστών αναφορικά με την κεντρική θέρμανση.

Τέλος σαφώς και οι καταγγελίες αφορούν άλλα θέματα και όχι την κεντρική θέρμανση αλλά επειδή πουλάνε υφάκι θα το μαζέψουν.... ήδη ήρθε ένα πρόστιμο 2.000.00 ευρώ, Τώρα ας φέρουν μπράβους..

Edited by Ελένη1480
Link to comment
Share on other sites

Aν φέρετε ένα μηχανολόγο να "μετρήσει" μόνο το δικό σας διαμέρισμα, δηλαδή να κάνει μελέτη απωλειών του διαμερίσματός σας, όπως θα το λέγαμε καλύτερα, το αποτέλεσμα της μελέτης θα είναι ότι οι απώλειες του διαμερίσματός σας είναι π.χ. 6,5 KW.- (Που σημαίνει ότι όταν η θερμοκρασία έξω είναι 0οC τότε χρειάζεστε 6,5 KW για να έχετε στο εσωτερικό του διαμερίσματός σας 21οC).

 

Δεν νομίζω ότι ο δικηγόρος σας μπορεί να αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο, ένα αποτέλεσμα σαν αυτό.

 

Αυτό που χρειάζεστε είναι το ποσοστό (η αναλογία) της κατανάλωσης του δικού σας διαμερίσματος ως προς το σύνολο της κατανάλωσης όλης της πολυκατοικίας (κατανομή δαπανών) 

 

Για να υπολογιστεί αυτή η αναλογία, πρέπει να υπολογιστούν οι απώλειες όλων μαζί των διαμερισμάτων και του κάθε ενός ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.