Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επίσης διάβασα στην παράγραφο 5 του άρθρου 26 ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση πρόσβασης στους πάνω από το ισόγειο ορόφους εφόσον το συνολικό μικτό εμβαδόν των πάνω από το ισόγειο ορόφων είναι μικρότερο από 200 τ.μ.. Και επειδή στο κτίριο που μελετάμε στο γραφείο μου ισχύει αυτό, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι σχετικό επ' αυτού?

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 159
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όταν λεει για προσβασιμοτητα σε μια νεα αδεια δομησης (πχ για ισογεια κατοικια) πρεπει να γινει ενα απο τα "μελέτη προσβασιμότητας" και "τεχνική έκθεση" ή και τα δυο μαζι;

 

Στη μελετη υπολογιζουμε κατι (σχεδιασμος σε κατοψη ραμπων, ανελκυστηρων, συγκεκριμενες αποστασεις και πλατη ) ή αφορα την περιγραφη λυσεων προσβασης ατομων ΑΜΕΑ, σε περιπτωση που υπαρχει στο μελλον τετοια κατασταση( τεχνικη εκθεση);

Edited by gio
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι να σας ρωτήσω κάτι, μελετάω μια διώροφη κατοικία η οποία έχει συνολικό εμβαδό 95 τ.μ.. Τα 55 είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα 40 στο  'α όροφο. Οι δυο όροφοι αποτελούν τηνμια ενιαι κατοικία των 95.00 τ.μ.
Διαβασα στο ΝΟΚ στην παρ.5 του αρθρου 26 πως:

5. Από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εξαιρούνται τα κτίρια που έχουν μοναδική πρόσβαση σε δρόμο με βαθμίδες ή βρίσκονται σε οικόπεδα στα οποία η ελάχιστη διαφορά στάθμης του φυσικού εδάφους στην οικοδομική γραμμή από την επιφάνεια του πεζοδρομίου είναι μεγαλύτερη από 2,50 μ.. Επίσης εξαιρούνται από την υποχρέωση διαμόρφωσης πρόσβασης στους πάνω από το ισόγειο ορόφους ή τους εσωτερικούς εξώστες ή αναβαθμούς τα κτίρια που αναφέρονται στην παράγραφο 1, εφόσον:

α) το εμβαδόν των εσωτερικών εξωστών ή αναβαθμών αποτελεί ποσοστό μέχρι 50% του εμβαδού της κυρίως αίθουσας και όχι περισσότερο των 100 τμ και η χρήση του είναι ίδια με αυτή της κυρίως αίθουσας ή οι εσωτερικοί εξώστες ή αναβαθμοί έχουν βοηθητική χρήση,

β) το συνολικό μικτό εμβαδόν των πάνω από το ισόγειο ορόφων είναι μικρότερο των 200 τμ και

γ) το μικτό εμβαδόν κάθε ορόφου είναι μικρότερο των 70 τμ. Οι εξαιρέσεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄ της παραγράφου αυτής δεν ισχύουν, αν η χρήση του κτιρίου είναι η μοναδική στον οικισμό και ταυτόχρονα στους πάνω από το ισόγειο ορόφους υπάρχουν χρήσεις για εξυπηρέτηση κοινού διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στον ισόγειο όροφο.

Με καλύπτει αύτη η διάταξη για να απαλαχθω από μελετη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ? Με προβληματίζει το γεγονός πως το εμβαδόν της κατοικίας μου είναι πάνω από 70 τ.μ.!!!

 

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Σε υφιστάμενο κτίριο, μου ζητήθηκε να πραγματοποιήσω μελέτη οδοντιατρείου με παροχές για ΑΜΕΑ. Ευτυχώς το κτίριο είναι ισόγειο, ωστόσο έχει μια υπερύψωση 70 εκατοστών απο το πεζοδρόμιο. Βάσει ΥΠΕΚΑ για ανω των 50 εκατοστών χρειάζεται ράμπα κλίσης 5%, που μου βγάζει 14 μέτρα ράμπα, χρειάζεται επίσης ανα 10 μέτρα και πλατύσκαλο.                 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι.

  1. Για υφιστάμενα κτίρια μπορώ να δώσω μεγαλύτερη κλίση πχ 7% ; 
  2. Το συνιστώμενο πλάτος μεταξύ διαζωμάτων στη ράμπα ειναι 1,30 μέτρα. Ποια είναι η ελάχιστη διάσταση που μπορώ να χρησιμοποιήσω ; 
  3. Είναι αναγκαστικό εντέλει το πλατύσκαλο στον ενδιάμεσο περίπου;  στην περίπτωση μου, που έχω μήκος ράμπας 14 μέτρα;
  • 7 months later...
Δημοσιεύτηκε

Kαλημέρα συνάδελφοι,

επαναφέρω παλαιότερο ερώτημα συναδέλφου - σε περίπτωση σχεδιασμού κτιρίου κατοικιών με 2-3 μικρά διαμερίσματα στο ισόγειο, και 75-80 τμ 1 κατοικία στον όροφο, ισχύει η απαίτηση για προσβασιμότητα στον όροφο (έστω με κάθισμα)

γιατί ο νόμος έλεγε τις περιπτώσεις (παρ. 5 άρθρο 26) των εξαιρέσεων ..... α... β το συνολικό εμβαδό των πάνω από το ισόγειο ορόφων να μην υπερβαίνει τα 200τμ, και γ το μικτό εμβαδό ανά όροφο να μην υπερβαίνει τα 70τμ,

αλλά μετά ήρθε η εγκύκλιος 42382/16-7-13 (η οποία έχει .....κατέβει μετά από το site του υπεκα οπότε κανείς δε ξέρει κατά πόσο ισχύει) που είπε ότι πρέπει να ισχύουν αθροιστικά τα β και γ για να πάρεις εξαίρεση (δηλαδή σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εμβαδό <70).

Με λίγα λόγια έστω ισόγειο και όροφος από 80 τμ - εξαιρείται από κατακόρυφη προσπέλαση πάνω από το ισόγειο ή όχι?

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

(Από μεταφορά)
 
 
Καλησπέρα συνάδελφοι,
έχω αναλάβει τη μελέτη για μια οικοδομη με υψος 7 μέτρα (χαμηλό κτίριο), με ισόγειο και πρώτο όροφο και με δύο μικρά διαμερίσματα σε κάθε όροφο.Ολοκλήρωσα όλες τις μελέτες χωρίς να στηριχθώ στην εγκύκλιο 42382/16-07-13 για ΑΜΕΑ.Κατέθεσα την αίτηση έγκρισης και μου ζήτησαν να κάνω τις μελέτες με βάση αυτήν την εγκύκλιο.Είχα την εντύπωση πως αυτή η εγκύκλιος δεν ισχύει.Όποιος γνωρίζει ας μου δώσει τα φώτα του, τί πρέπει να συμπεριλάβω στη μελέτη?Επιβάλλεται όντως η εξασφάλιση οριζόντιας και κάθετης μετακίνησης ΑΜΕΑ?

 


Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis 

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε

τι σημαινει "....με δύο μικρά διαμερίσματα σε κάθε όροφο."?

 

ειδες τις εξαιρεσεις της παρ. 5 του αρθρου 26?

 

[τις αναλυει και η εγκυκλιος]

Δημοσιεύτηκε

85 τμ ο όροφος. Δεν με καλύπτει. Άρα θα πρέπει να κατασκευαστεί ασανσέρ ή αναβατοριο;Είχα μια ελπίδα μήπως υπήρχε κάποιο άρθρο που μου διαφεύγει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.