Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

..Αγαπητοι συντονιστες το εγραψα και αλλου συγχωρηστε με αλλα καταλαβα οτι εκει είναι παλια "είδηση" και δύσκολα θα ξαναδιαβαστει.

Το αναφερω και εδω:

όταν λέμε τραπεζικό λογαριασμό, για μια ατομική επιχείρηση τι εννοούμε?

πχ (πραγματικο παραδειγμα) εγώ έχω 2 οψεως της εθνικής και άλλον έναν. Και έχω μια εταιρεια πελατη για 4178 που δε τη βολευουν καθολου αυτοι οι λογαριασμοι (προφανως περιεργοι) και θελουν να τα βαλουν με ebanking σε αλλη τριτη τραπεζα. Αν εκει έχω εγω ενα απλο ταμιευτηριο με τη γυναικα μου ειμαι οκ??? ή πρεπει να εχω επαγγαλματικο οψεως??

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα είναι προτιμότερος ο όψεως.

Ειδικά αν πηγαίνανε σε ταμείο, θα ήταν πολύ πιθανό να μη γίνει δεκτή η συναλλαγή.

 

Δεν είναι περίεργοι, το κόστος είναι το θέμα μάλλον.

Πρότεινε να χρεωθείς εσύ τα έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

μπορει και 3! ευχαριστω παντως για τις απαντησεις. Απλα δε ξερω κατα ποσο ειμαστε και μεις ως ατομικη επιχειρηση και οχι νομικα προσωπα υποχρεωμεοι επισημως και εγγραφως (εχετε υποψη κατι? γιατι η σχετικη εγκυκλιος του οκτωβριου μιλαει για συναλλαγη τραπεζικη γενικως) να εχουμε ολες τις συναλλαγες μονο με επαγγελματικο λογαριασμο (αρα δεν κανουν οι ταμιευτηριου οικογενειακοι κλπ).

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Οι Ε.Ε. δεν έχουν υποχρέωση κατάθεσης της αμοιβής τους σε όψεως...

Μόνο για την αμοιβή του Ε.Δ. υπάρχει αυτή η υποχρέωση και μόνο σε όψεως της ΕΤΕ....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ Faethon. Και γω προς τα κει κλεινω απο οτι βρισκω σε εγγραφη οδηγια κλπ, αλλα ειπα να ρωτησω τις αποψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους. δυστυχώς δεν εχω συμμετάσχει στη συζήτηση λόγω έλλειψης χρόνου. έκανα την ίδια διαδικασία με ερώτημα στην ΔΟΚΚ, τώρα πια ΔΑΟΚΑ με α/π 51000/ 31-10-2014 και έλαβα απάντηση στις 22/12/2014 που αναφέρει κατά λέξη "οι διατάξεις του άρθρου 7 του ν.3919/11 είναι σαφείς και γενικής εφαρμογής και ως εκ τούτου δεν κρίνεται αναγκαία οποιαδήποτε διευκρίνηση από την υπηρεσία μας" (είχα ζητήσει την ενημέρωση όλων των ΥΔΟΜ από τη ΔΟΚΚ) την οποία παραθέτω. στη συγκεκριμένη αίτηση είχα συνυποβάλλει την απάντηση της ΠΕΧΩΣΧ. όπως καταλαβαίνετε, λέει το αυτονόητο, πως δεν έχουμε καμία υποχρέωση κατάθεσης της αμοιβής μας στο ΤΕΕ ή σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του (που ήταν η ΕΤΕ). η υποχρέωση αναφερόταν στο ΒΔ 30/31-05-1956 (φεκ134α), η ΕΤΕ αναφέρεται στο έγγραφο 17383/12-06-2007 του ΤΕΕ, η κατάργηση έγινε με την παράγραφο 13, του άρθρου 7, του ν.3919/11. με ιδιαίτερη χαρά, διάβασα παραπάνω πως πολλοί συνάδελφοι απευθύνθηκαν στις ΥΔΟΜ και απαίτησαν το αυτονόητο. ελπίζω το νέο έγγραφο με υπογραφή της κ.Γαρδίκη να είναι χρήσιμο απέναντι σε υπαλλήλους που παρανομούν ή αδυνατούν να κατανοήσουν τους νόμους ή απλώς μας εμπαίζουν από τη σιγουριά της θέσης τους. είναι γενικό το φαινόμενο οι υπάλληλοι τόσο των ΥΔΟΜ, όσο και τις ΠΕΧΩΣΧ και της ΔΑΟΚΑ, να προσπαθούν να κρατήσουν λεπτές γραμμές και να μην γράψουν ξεκάθαρα τι ισχύει. μεγάλο είναι το λάθος της κωλυσιεργίας του ΤΕΕ που πρώτο έπρεπε να ενημερώσει τους συναδέλφους και κυρίως θα έπρεπε να έχει ως μέλημα την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις εσωτερικές διαδικασίες και την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του. η επόμενη κίνηση είναι αίτηση στο ΤΕΕ για ενημέρωση των συναδέλφων μέσω του ενημερωτικού δελτίου, αλλά δεν περιμένω πολλά πράγματα αφού εκεί είχα απευθυνθεί εξ αρχής και ουδέποτε έλαβα απάντηση.

μερικές διευκρινίσεις: η κράτηση υπέρ ΤΣΜΕΔΕ/ ΕΜΠ στις αμοιβές μας δεν έχει καταργηθεί, αυτό που είχα αναφέρει εξ αρχής ήταν ευχή (για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων). έχω την άποψη πως καταργήθηκε από 01/01/2015 το ΤΣΜΕΔΕ 1% στο προϋπολογισμό που ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

το πρώτο έγγραφο που παρέθεσε, όντως λέει "κατάθεση αμοιβής για εκπονηθείσα μελέτη στο ΤΕΕ". επειδή είχα εξ αρχής επισημάνει την αδυναμία της διατύπωσης, είχα επικοινωνήσει με την κ. Κρούσκα που διατύπωσε την απάντηση και μου είχε πει πως κατανοεί το πρόβλημα αλλά με τον όρο μελέτη περιλαμβάνει και τις αμοιβές επίβλεψης, διαχείρισης έργου κλπ, όπως επίσης και αναφέροντας το ΤΕΕ, εννοεί τη σειρά ΤΕΕ>εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος=ΕΤΕ. της είχα επισημάνει πως θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στις ΥΔΟΜ, γιατί οι υπάλληλοι ερμηνεύουν τις λέξεις κ όχι την ουσία, αλλά δεν ήθελα να πιέσω για επαναδιατύπωση (ένα χρόνο έκανα να πάρω απάντηση στο αρχικό ερώτημα). η ίδια υπάλληλος με είχε διαβεβαιώσει πως θα λυνόταν κάθε παρερμηνεία τηλεφωνικώς (και ναι, απαντάει στο τηλέφωνο). όποιος έχει όρεξη κ χρόνο μπορεί να ζητήσει μια επαναδιατύπωση.

post-69800-0-57947500-1420814584_thumb.jpeg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.