Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2015 Πές τα βρε kan62... Έχω βαρεθεί να τα λέω αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Ηλίας. Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Καλησπέρα σας, Είμαι λογιστής. Αντιμετωπίζω για πρώτη φορά το θέμα αυτό και θα ήθελα την γνώμη σας. Για να βγάλουμε άδεια λειτουργίας παρέλαβα απο εργασίες μηχανικού - ΤΠΥ ποσού 400 + φπα με αιτιολογία ''Βεβαίωση στατικής επάρκειας'' - Απόδεικτικό πληρωμής Αμοιβών μηχανικών στην Εθνική Τράπεζα ποσού 200 + φπα Τα ποσά που έλαβε ο μηχανικός είναι - 400 + φπα - 200 + φπα Επομένως πληρώθηκε και τα δύο ποσά . Και έχω να σας ρωτήσω . Για τα 200 ευρώ θα πρέπει να κοπεί τιμολόγιο? το αποδεικτικό της τράπεζας επέχει θέση τιμολογίου ή ''κόβετε'' και άλλο τιμολόγιο για το ποσό αυτό? Θα μπορούσε η πληρωμή στην τράπεζα να έχει τιμολογηθεί στα 400 αλλά πληρώθηκε εχτρά. Ευχαριστώ
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 To διπλότυπο της ΕΤΕ είναι απλά ένα καταθετήριο που συνδέεται με το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για πληρωμές που αφορούν πολεοδομίες κτλ Πρέπει να κοπεί ΑΠΥ για κάθε ποσό που κατατίθεται μέσω ΕΤΕ και για κάθε ποσό που αφορά "άλλες υπηρεσίες" και πληρώνεται στο χέρι.
Ηλίας. Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2016 To διπλότυπο της ΕΤΕ είναι απλά ένα καταθετήριο που συνδέεται με το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για πληρωμές που αφορούν πολεοδομίες κτλ Πρέπει να κοπεί ΑΠΥ για κάθε ποσό που κατατίθεται μέσω ΕΤΕ και για κάθε ποσό που αφορά "άλλες υπηρεσίες" και πληρώνεται στο χέρι. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Άδεια ανέγερσης νέας πολυκατοικίας που θα έχει κατάστημα στο ισόγειο 90τ.μ. . 1) Χρειάζεται μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας για το κατάστημα ? Για την υπόλοιπη πολυκατοικία φαντάζομαι σίγουρα δεν χρειάζεται έτσι ? 2) Επειδή θα είναι ΚΥΕ, θα απαιτηθεί μελέτη κλιματισμού για το κατάστημα ?
dib Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 1) Στη πολεοδομία θα ζητήσουν σίγουρα την ενεργητική ! Για το υπόλοιπο κτήριο μόνο παθητική. 2) Εξαρτάται ... αν είναι συνάθροιση κοινού ναι (που μάλλον δεν είναι γιατί είναι μικρό) ! Αν είναι για άλλη χρήση ΚΥΕ, όχι ... μπορεί να αντιμετωπιστεί και με κλιματιστικά ή σύστημα VRV.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Θα είναι συνάθροισης κοινού βασικά έστω και αν είναι μικρό. Θέλουν υποχρεωτικά εξαερισμό αυτά δηλαδή ?
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Εξαερισμο ή κλιματισμο? Ψυξη & θερμανση, θες για ολο το κτηριο.
nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Ψύξη γιατί θέλω για όλο αφού θα έχω σπλιτάκια ? Εξαερισμό εννοώ ο οποίος μπαίνει στις αμοιβές σαν κλιματισμός.
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Γιατι το 50% της επιφανειας πρεπει να ψυχεται. Προφανως τα αυτονομα κλιματιστικα μπορουν να καλυψουν και ψυξη και θερμανση. Αλλα πρεπει να υποβληθει και μελετη ψυξης. (οπως και θερμανσης) Ομοιιως στο καταστημα πρεπει να γινει μελετη αερισμου και φωτισμου. (τριτογενης τομεας) Τουλαχιστον εδω, αυτα ζητανε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα