Cortex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 ισχύουν τα όσα είπε ο συνάδελφος κόκκινος
CostasV Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 2. Στη θερμική ισχύ δεν προσμετρούνται μηχανήματα που καταναλώνουν υγρά ή αέρια καύσιμα (πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο, κ.α.), παρά μόνο όσα καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό, πώς προκύπτει;
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2010 Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση που μου έδωσε ο μηχανικός της Διεύθυνσης Ανάπτυξης που είχε αναλάβει φάκελο πελάτη μου. Μου ζήτησε να ξανασυμπληρώσω το Τεχνικό Υπόμνημα με αυτή την διευκρίνηση.
kcher Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Πάντως εγώ έχω βαλει ακόμα και συσκευές χειροκίνητες και συσκευές που λειτουργούν με υγραέριο στο τεχνικό υπόμνημα και δε μου είπε κανείς γιατί το έκανα. Και το έλεγξαν σίγουρα τόσο κατά το στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών όσο και κατά την αυτοψία. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρειάζεται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας πχ ένα χειροκίνητο ψαλίδι! Στο κάτω κάτω ο νόμος 3325 δεν αναφέρει ηλεκτρική κινητήρια ισχύς ή ηλεκτρική θερμική ισχύς. Απ' ό,τι έχω καταλάβει (και το έχω προσέξει και με άλλες περιπτώσεις), η κάθε διεύθυνση ανάπτυξης έχει τα δικά της κολλήματα. Και για να ενισχύσω ακόμα την άποψή μου... ρωτώ : Ένα εργαστήριο που κάνει μεταποίηση και έχει μόνο χειροκίνητα μηχανήματα (πχ εργαστήριο αργυροχρυσοχοϊας) χρειάζεται άδεια λεδιτουργίας ναι ή όχι; Η απάντηση είναι ναι, γιατί κάνει μεταποίηση. Διορθώστε με αν κάνω λάθος ! Σημειωτέον για όσους πάνε να απαντήσουν αρνητικά ότι έχω βγάλει τέτοια άδεια.
techoffice Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2010 Μία ερώτηση αν επιτρέπεται : Στα χειροκίνητα δήλωσες ισχύς = 0; Για το εργαστήριο που λες νομίζω ότι απλά θα θεωρήσει την ειδική δήλωση.
sgounar Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει, οι μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης αν μπαίνουν στην θερμική ισχύ. Και να ναι πως υπολογίζεται? Για παράδειγμα για ενα μηχάνημα 51Α - 16,55V 450A - 36,5 V ποια είναι η ισχύς του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Υπολογίζονται στη θερμική ισχύ. Για την ισχύ συνήθως την αναγράφουν στο ταμπελάκι τους, αλλά υπολογίζεται υποθέτω και από την τάση και την ένταση, οι ηλεκτρολόγοι τα ξέρουν αυτά.
sgb75 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2011 με 1 χρόνο και κάτι καθυστέρηση και επειδή χρειάστηκε να ασχοληθώ λίγο με το θέμα, υπάρχει μια ερμηνευτική εγκύκλειος του Υπουργείου Ανάπτυξης (τότε), η οποία εξαιρεί από την εγκατεστημένη ισχύς την ισχύ από κατανάλωση καυσίμων πλην ηλεκτρικής ενέργειας... επί λέξει.... "Για τον υπολογισμό της εγκατεστημένης ισχύος δεν λαμβάνεται υπόψη: 3.1. Η θερμική ισχύς που προέρχεται από την κατανάλωση στερεών, υγρών ή αερίων καυσίμων (π.χ. θερμική ισχύς λέβητα)." (σελ.3) θα την βρείτε στο παρακάτω link http://www.alunet.gr/LinkClick.aspx?fileticket=mJUngzSx4LA%3D&tabid=36&mid=513 ελπίζω να βοήθησα κάποιους συναδέλφους επιπλέον αμέσως παρακάτω αναφέρει τις μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης, οι οποίες επίσης δεν προσμετρώνται, ή επί λέξει... "3.2. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος μετράται σε KVA (π.χ. στατές ηλεκτροσυγκολλήσεις), που όμως αναγράφεται στα σχετικά δικαιολογητικά." 1
pavlos_10 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει περίπτωση ένας κινητήρας εκτός από κινητήρια ισχύ να έχει και θερμική?? Το ρωτάω με αφορμή του ερωτηματολογίου του Ν.3982/201,1 για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών μονάδων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Hannibal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 θερμική βάζουμε όπου υπάρχουν αντιστάσεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα