Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΕ - Πρατήριο Άρτου - Οπωροπωλείο πυρασφάλεια


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

 

Μπορείτε να με διαφωτίσετε για το ποια είναι η διαδικασία αδειοδότησης για οπωροπωλείο-πρατήριο άρτου? μου ήρθε ένας ''πελάτης'' και μου έδωσε να υπογράψω έγγραφο (προς εξυπηρέτηση του ) πυρασφάλειας και βεβαίωσης κυρίων χώρων χωρίς να έχει γίνει καν μελέτη πυρασφάλειας, με το πρόσχημα ότι μόνο σε καφετέριες χρειάζεται πυρασφάλεια... και του λέω άνθρωπε μου γιατί μου ζητάς να σου υπογράψω για πυρασφάλεια εφόσον δεν χρειάζεται? 

 

Δεν έχω ασχοληθεί με ΚΥΕ ακόμα και παρόλο που βρήκα κάποιες πληροφορίες για τετραγωνικά κλπ θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας. ειδικά για το ποια είναι η διαδικασία μελέτης πυρασφάλειας και πως πρέπει να κινηθώ. 

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το "προς εξυπηρέτηση" να το ξεχάσει. Είχα και εγώ μια παρόμοια περίπτωση και την άφησα γιατί δεν έβγαλα άκρη.

Από τότε που υποτίθεται ότι απλοποιήθηκε η αδειοδότηση έρχονται όλοι και απαιτούν να υπογράψεις και σου λένε "Έλα μωρέ μια υπογραφή είναι" και μάλιστα νομίζουν ότι είναι και τσάμπα.

 

Επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε, βεβαιώσου ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν υπογράψεις γιατί διαφορετικά θα βρεθείς έκθετος.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, οι καιροι ειναι δυσκολοι και οι ευθυνες μεγαλες. Οι λογαρισμοι μας ερχονται χιονοστιβαδα και ο καθε πελατακος θελει να κανει τη δουλεια του χωρις σεβασμο σε σενα, λες και δουλευεις για την ψυχη της μανας σου.

Ή θα αναλαβεις την αδειοδοτηση του κανονικα ή μην ασχολεισαι καθολου, αν θες την γνωμη μου. Τι ειναι αυτο το "βαλε μια υπογραφη εδω"

Αν αποφασισεις να ασχοληθεις παρε Π Ρ Ο Κ Α Τ Α Β Ο Λ Η .

Μετα δες τα εγκεκριμενα σχεδια/κατοψεις της οικοδομικης αδειας. Αν υπαρχουν διαφορες σε σχεση με την πραγματικοτητα πρεπει να τακτοποιηθουν ΠΡΙΝ δωσεις την βεβαιωση χωρου κυριας χρησης. 

Για πυρασφαλειες κτλ εισαι αρχιτεκτωνας, δεν ξερω αν μπορεις να υπογραψεις... εχω την εντυπωση οτι για μη μονιμα μεσα (δηλ αν εχεις μονο πυροσβεστηρες φωλια και ΕΧΙΤ) μπορεις να υπογραψεις, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Στην τελικη σου το υπογραφει φιλος σου συναδελφος.

Προσεξε τι και πως θα υπογραψεις, και οτι χαρτια του παραδωσεις θα σου υπογραψει καπου οτι τα εχει λαβει για να μην εχεις μετα τα γνωστα "δεν μου εδωσες το ταδε δεν τα εχω κτλ"

 

Οτι θελεις ρωτα

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

εάν το κτίσμα είναι προυφιστάμενο του 55 τι κάνω? με την έννοια του εάν πληροί κτιριολογικο και πολεοδομικό κανονισμό...

Link to comment
Share on other sites

Aν το κτισμα υφισταται οπως ειναι πριν απο το 55 και εφοσον πληρει τις συνθηκες και προδιαγραφες που πρεπει να εχει ενα κυε (φωτισμος αερισμος, εμβαδα, ελευθερο υψοε κτλ κτλ) εχω την εντυπωση (χωρις να ειμαι σιγουρος μιας και δεν ειναι το αντικειμενο μου αυτο) οτι για να δωσεις βεβαιωση Χ.Κ.Χ πρεπει να γινει Πιστοποίηση Νομίμου Περιγράμματος προ 55

Τωρα αν ενα τμημα του ειναι πιο παλιο απο το 55, και ενα αλλο τμημα εχει χτιστει μετα δεν γνωριζω τι γινεται. Πιστοποιηση ν.περιγραμματος για το ενα τμημα και τακτοποιηση για το υπολοιπο? Δεν ξερω να σου πω

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.