salpigoal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δυστυχώς όλη η ανατολική πλευρά είναι ένα τοιχίο αντιστίρηξης και τοίχος μαζί. Αυτό το τοιχίο δε μπόρεσα να το μονώσω εξωτερικά γιατί δεν είχα χώρο και ο γείτονας δε με άφησε να σκάψω λίγο παραπάνω και να κάνω διπλό τοιχίο και μόνωση. Έγινε λοιπόν μονόπαντο και εξωτερικά μπήκε αφρολέξ και μετά νάυλον. Αν κατα την σκυροδετηση δεν σκιστηκε το ναυλον (μπορουσες να βαλεις πρωτα το ναυλον και μετα το φελιζολ για να το προστατεψεις) εχεις κανει την καλυτερη υγρομονωση και με το χαμηλοτερο κοστος. Το ναυλον ειναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ υλικο για υγρομονωση αρκει να μην το βλεπει ο ηλιος... Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα, εννοειται οτι μπορεις και να μην σοβαντισεις το υπογειο, καθως απο αποψη μονωσης δεν προσφερει και κατι ουσιαστικο. Απ την αλλη δεν ξερω τι θα κανεις με τα ηλεκτρολογικα και τα υδραυλικα....
μεταλλατζης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Άποψη προσωπική να σοβατιστεί το υπόγειο. Κυρίως για λόγους προστασίας του σκυροδέματος από υγρασίες. Αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάω πάσο αλλά αφού φτάσεις μέχρι το ημιυπόγειο και δε θα το διακόψεις για ένα διάστημα, θα συνιστούσα να κάνεις τέτοια επένδυση (προσωπική άποψη πάντα) Προσφέρει θερμομόνωση μεν αλλά η βασικότερη λειτουργία του σοβά είναι να προστατέψει επιπλέον τα μπετά και τους τοίχους. Η κάθε στρώση προστατεύει την προηγούμενη. Αφού θα μείνουν αναμονές (κολωνοσίδερα) να ληφθεί μέριμνα προστασίας τους από διάβρωση (πχ με κάλυψη με νάυλον ή λινάτσα)
salpigoal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Άποψη προσωπική να σοβατιστεί το υπόγειο. Κυρίως για λόγους προστασίας του σκυροδέματος από υγρασίες. Για μενα δεν υπαρχει λογος. Ο σοβας απο μεσα το μονο που προσφερει ειναι τους απαραιτητους ποντους για να χωνευτουν τα ηλεκτρουδραυλικα... Απο θεμα προστασιας μαλλον περισσοτερο κακο κανει, παρα καλο...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 O σοβας ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΩΣΗ. Αλλα ακομα και να προσφερε τι να την κανεις στο υπογειο? Τα ΗΜ μπορουν να περασουν και επιφανειακα, μεσα σε ομορφες σωληνες ή σπιραλ. Προστασια εντος του υπογειου απο την υγρασια? Που θα την βρει την υγρασια? Ακομα και να εχει τετοια προβληματα, ο σοβας δεν προσφερει καμια τεοια προστασια. Κανεις ενα υδροφοβισμο (για μενα ασκοπο εντος του υπογειου) με 4Ε/τμ και δεν εχεις προβλημα για 5-10 χρονια. Παντα να μιλαμε για υγρασια ατμοσφαιρικη και οχι να μπαζει νερα.
μεταλλατζης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Εξαρτάται και από το τι θα έχει και το υπόγειο μέσα (η χρήση του υπογείου) οπότε το επίχρισμα είναι δικλείδα ασφαλείας σε κάθε περίπτωση. Για την κάλυψη των ΗΜ καλύτερα να χρησιμοποιηθεί επίχρισμα Δεν είπα ότι για θερμομόνωση θα προτιμηθεί το επίχρισμα ούτε ότι αυτό αντικαθιστά την κανονική θερμομόνωση! Παράλειψή μου που δεν πρόσθεσα τη λέξη "προσφέρει ελάχιστη θερμομόνωση". Τόνισα ότι συμβάλλει στην προστασία του σκυροδέματος (αρκεί να έχει σωστές αναλογίες βέβαια!)
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2014 καταρχήν δεν βλέπω κανένα πρόβλημα πρόσφυσης. Υπάρχουν σήμερα ειδικά συγκολλητικά πρόσμικτα που μας δίνουν αντοχή πρόσφυσης >1MPa. Απο εκεί και πέρα ενας υδροφοβισμός κλάσσης ΙΙ και ενα λεπτόκοκκο τσιμεντοειδές εξομάλυνσης επιφάνειας θα κάνουν μια χαρα την δουλεία για καμιά 50χρόνια. Προφανώς η υγρασία να είναι τύπου διαπίδυσης (ατμοσφαιρική) και όχι υγροσκοπική (ύδατα). Προφανώς και δεν παρέχουν καμία θερμομόνωση. Τα "εμφανή" μπετά το γράφω σε "" διότι επειδή έβαλαν μεταλλότυπο δεν σημαίνει οτι έγιναν και εμφανή έχουν καλύτερη αντίσταση σε εξωτερικές παθογένειες λόγω περισσότερο ομογενούς πάχους επικάλυψης. Στα μαδέρια συνηθως κάτι θα ξεφύγει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα