Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η.Χ., στοά ή κάτι άλλο; Πού προσμετράται;


adadim

Recommended Posts

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς τα τμήματα αριστερά και δεξιά των κτιρίων πλάτους 1,00μ μέγιστο τι θεωρούνται και αν προσμετράνε στον ΣΔ; Στην προηγούμενη οικοδομική άδεια τα τμήματα δεξιά αφαιρέθηκαν από τη δόμηση ενώ το τμήμα αριστερά που ήταν ακριβώς ίδιο και οδηγεί (όπως και δεξιά) σε ανεξάρτητη κατοικία που βλέπει αποκλειστικά στον πίσω ακάλυπτο το προσμέτρησαν . Έχω ειλικρινά μπερδευτεί ... :???:

1001_1228902659.doc_199.doc

Link to comment
Share on other sites

Αν το κάνεις open και μετά διπλό κλικ πάνω στο σχέδιο ανοίγει και μπορείς να περιφερθείς όπου θες για να το δεις .

Link to comment
Share on other sites

από αυτό που κατάλαβα

κάτω ΗΧ=3,00*7,95

πάνω ΗΧ=,85*4,15

ο διάδρομος μετρά όλος τση δόμηση

 

ερώτηση

1) γίνεται το επάνω δωμάτιο να είναι σε απόσταση 0,90μ<Δ από το όριο;;;;

2) η είσοδος στο ισόγειο διαμέρισμα γίνεται να είναι 0,70 μ;;;

Link to comment
Share on other sites

Το πάνω δωμάτιο καθώς και μεγάλο τμήμα του ισογείου γενικότερα έχει πάρει εξαίρεση από κατεδάφιση και κατόπιν εκδόθηκε άδεια για προσθήκη ισογείων τμημάτων (οι Η.Χ. και η διπλανή κατοικία που απλώς δείχνω το περίγραμμά της ) και Α΄ορόφου . Μετά από αυτήν την προσθήκη σχηματίστηκε ένας διάδρομος πλάτους 1,00μ από την αριστερή πλευρά για την πρόσβαση στην πίσω αριστερή κατοικία και ένας αντίστοιχος δεξιά όπως φαίνεται με μεταβλητό πλάτος . Και οι 2διάδρομοι(?) έχουν από την μία πλευρά υποστηλώματα και τοίχο και από την άλλη απλώς τοίχο . Για τις αριστερές κατοικίες ο προηγούμενος μηχανικός προσμέτρησε αυτό το τμήμα στην κάλυψη και στη δόμηση αλλά το δεξιό το προσμέτρησε μόνο στην κάλυψη . Πώς ονομάζονται αυτοί οι χώροι και τελικά προσμετράνε ή όχι στη δόμηση ;

Link to comment
Share on other sites

Σε κάτι αντίστοιχο που είχα κάνει παλιά, κτίριο με εξαίρεση από κατεδάφιση σε απόσταση 1.4μ από το πλαινό όριο, ο διάδρομος που δημιουργήθηκε για την πρόσβαση πίσω, κατά την φάση προσθήκης καθ'ύψος, μέτρησε ολόκληρος στην δόμηση.

Απλά τον τιμολόγησα σαν κοινόχρηστο χώρο.

post-437-131887216732_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και γω αυτό πιστεύω erling πως προσμετράται ο "διάδρομος" αυτός και δεν θεωρείται ούτε στοά , ούτε Η.Χ. Το θέμα τώρα είναι πως στην προηγούμενη άδεια ο μηχανικός δεν το προσμέτρησε στη δόμηση θεωρώντας το μάλλον σαν συνέχεια του ημιυπαίθριου χώρου . Εγώ τώρα τι πιστεύετε πρέπει να κάνω : να ακολουθήσω τις δικές του μετρήσεις ή να το προσμετρήσω έτσι και αλλιώς γιατί η Πολεοδομία μπορεί να ισχυριστεί πως είχε γίνει από την αρχή λάθος;Θέλω να δω πόση εναπομείνουσα δόμηση τελικά έχω ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.