Caan Δημοσιεύτηκε November 12, 2014 at 12:54 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 12, 2014 at 12:54 μμ Προτείνω, όποιος διαπιστώσει τέτοιο λάθος από το πρόγραμμά του να πιέσει την υποστήριξη ώστε να διορθώσει το πρόβλημα. Αν γίνουν γνωστά μερικά σφάλματα προγραμμάτων μέσα από το φόρουμ (όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικότερα) και γίνει από πολλούς χρήστες πίεση για κάποιο σφάλμα, τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το διορθώσουν από ό,τι εάν τους το αναφέρει ένας μόνο χρήστης...
loser Δημοσιεύτηκε June 18, 2017 at 09:47 μμ Δημοσιεύτηκε June 18, 2017 at 09:47 μμ μετα από 3 χρονια ελαστικη αναλυση κανουμε με τα λιγοτερα σιδερα του ανωτερου οροφου εισαι προς το μερος της ασφαλειας σε ολους τους ελενχους . γιαυτο δεν δινουν σημασια . παντως η παρατηρηση είναι πολύ καλη .
Caan Δημοσιεύτηκε June 19, 2017 at 05:50 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε June 19, 2017 at 05:50 πμ loser, ο οπλισμός που μετράει στον υπολογισμό ροπής αντοχής στον πόδα ενός υποστυλώματος είναι αυτός των αναμονών (και μόνο). Συνεπώς, εάν το πρόγραμμα στον υπολογισμό της ικανοτικής τέμνουσας λαμβάνει υπόψη τον (λιγότερο) οπλισμό του εξεταζόμενου ορόφου τότε αυτή υποεκτιμάται (δηλ. τότε η προκύπτουσα ικανοτική τέμνουσα είναι υπολογισμένη μικρότερη από ό,τι στην πραγματικότητα) και δεν είναι προς την πλευρά της ασφάλειας... 1
loser Δημοσιεύτηκε June 19, 2017 at 11:14 πμ Δημοσιεύτηκε June 19, 2017 at 11:14 πμ ναι εχεις δικιο για την ικανοτικη τεμνουσα υποεκτιμάται με αποτέλεσμα να βγαινει ο ελενχος . το λαθος είναι σοβαρο ειδικα για θεματα ψαθυρης αστοχιας . δεν ξερω όμως τι γινεται ,με τον ελενχο καμψης αν είναι πιο κρίσιμος αστοχει πιο γρηγορα . ότι και να γινεται χρηζει διορθωσης .
kostaspde Δημοσιεύτηκε July 10, 2017 at 08:59 μμ Δημοσιεύτηκε July 10, 2017 at 08:59 μμ Πάντως σύμφωνα με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. (1η Αναθεώρηση Ιούλιος 2013), στην παράγραφο 7.2.1, για τον υπολογισμό των My και θy, στις ματίσεις θλιβόμενων ράβδων μετρούν και οι δύο ράβδοι στον θλιβόμενο οπλισμό, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής περίσφιγξη και εγκιβωτισμός.
Caan Δημοσιεύτηκε July 11, 2017 at 07:44 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 11, 2017 at 07:44 πμ Ο ΚΑΝ.ΕΠΕ λόγω της φύσης του (αναφέρεται σε υφιστάμενα άρα εκ των πραγμάτων είναι όσο το δυνατόν λιγότερο συντηρητικός) είναι "ελαστικός" σε διάφορα θέματα. Στα νεόδμητα είναι διαφορετική γενικά η προσέγγιση, νομίζω ότι κανείς δεν θα έκανε μια τέτοιου είδους παραδοχή όπως αυτή του ΚΑΝ.ΕΠΕ... Άλλωστε, ακόμα και αυτή η θεώρηση του ΚΑΝ.ΕΠΕ για τις θλιβόμενες ράβδους είναι μάλλον παρακινδυνευμένη. Πότε ακριβώς μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουμε "επαρκής περίσφιγξη και εγκιβωτισμό"..? Εγκιβωτισμό δεν έχουμε και πολύ έτσι κι αλλιώς, γιατί αυτή παρέχεται κυρίως στην περιοχή που συντρέχουν άλλα μέλη (κόμβος), αλλά στην διατομή βάσης? Έπειτα, ποιο λογισμικό θα μπορέσει να υπολογίσει την ροπή αντοχής στον πόδα ενός υποστυλώματος λαμβάνοντας όπως πρέπει τις ράβδους που υφίστανται εφελκυσμό (δηλ. τις προερχόμενες από τις αναμονές) ενώ όσον αφορά τις θλιβόμενες το διπλάσιο των ράβδων του από τον πόδα και πάνω, για κάθε διεύθυνση κάμψης (και μάλιστα διαξονικής)..?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα