Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Καταρχήν οι θέσεις στο δημόσιο για τους Μηχανικούς ΤΕ είναι πολύ λιγότερες από αυτές που πρέπει. Ελάχιστες θα έλεγα. Τώρα αν εσύ τις βλέπεις ως σύνολο μπερδεύοντας και τους απόφοιτους ΤΕΙ διοικητικού/οικονομικού τι να σου πω, είναι σαν να λες ελικόπτερο + καρότο = μπλε. 

 

Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα το ίδιο το ΝΣΚ έχει αποφανθεί ότι οι Μηχανικοί ΤΕ ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Βέβαια από τη μία το ΤΕΕ το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να μην έχουμε δουλειά οι Μηχανικοί ΤΕ, από την άλλη επειδή σηκώνει πολύ κράξιμο το να έχεις ~40.000 Έλληνες πολίτες επί 30 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα λέει πως έχουμε και μάλιστα αρκετά. Οπότε είναι λογικό αν ακούς την προπαγάνδα του ΤΕΕ να μπερδεύεσαι, Τώρα πως τα καταφέρνουμε οι Μηχανικοί ΤΕ και επιβιώνουμε, θεωρώ ότι επειδή οι λίγοι που καταφέρνουμε και αποφοιτούμε από τα ΤΕΙ είμαστε ως επί το πλείστον ικανοί μηχανικοί η αγορά μας προτιμάει παρά τη βρώμικη προπαγάνδα του ΤΕΕ,

 

 

ΥΓ τα ακρωνύμια δεν είναι λέξεις, άρα δε χρειάζονται διαζευκτικά.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφου το ξέρετε οτι έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα τότε αν μπορείτε πείτε και σε μας τα ΠΔ που ορίζουν τα δικαιώματα των απόφοιτων μηχανικών ΤΕΙ να τα μάθουμε και εμείς.Αν εξαιρέσεις τα ΠΔ για ΗΜ εγκαταστάσεις δεν έχουν εκδοθεί εως σήμερα  επαγγελματικά δικαιώματα για τους απόφοιτους ΤΕΙ .Τα δικαιώματα που χρησιμοποιούμε είναι τα δικαιώματα των υπομηχανικών (και αυτά κουρεμένα ) τα οποία μας τα φόρτωσαν έως  να εκδοθούν τα δικά μας επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία δεν εκδόθηκαν ποτέ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα δικαιώματα των υπομηχανικών να υποθέσω είναι τελείως παρωχημένα και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα? Τι ποσοστό αποφοιτά απο τα ΤΕΙ δλδ σε σχολές μηχανικών?

Link to comment
Share on other sites

Τα δικαιώματα των υπομηχανικών τα χρησιμοποιούμε εθιμοτυπικά. Δεν υπάρχει νόμος που να το λέει δηλαδή. Το μόνο τμήμα με ΕΔ είναι το τμημα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

 

Το ποσοστό αποφοίτησης στα τμήματα Μηχανικών ΤΕ χοντρικά είναι 5~20%, ανάλογα το τμήμα και τη περιοχή. Η ΑΣΠΑΙΤΕ που βγάζει μόνο μηχανικούς στην εξαετία το ποσοστό αποφοίτησης είναι 15%.  Στο ΤΕΙ Κρήτης πλησιάζει το 5%.

Link to comment
Share on other sites

Το αν οι θέσεις είναι λιγότερες από αυτές που πρέπει δε μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι ανά προκήρυξη είναι περισσότερες από των διπλωματούχων της ίδιας ειδικότητας. Άρα ένας απόφοιτος ΤΕΙ έχει πιο πολλές ελπίδες να προσληφθεί.

 

Στις προκηρύξεις διοικητικών υπαλλήλων και πάλι υπερτερούν οι οικονομολόγοι τεϊ συγκριτικά με αυτούς της ασοέ κλπ.

 

Αν το επίπεδο σπουδών είναι ίδιο γιατί να μη βγαίνει κοινή προκήρυξη για όλους?

 

Μα συγνώμη, δεν έχουν δουλειά οι τεχνολόγοι?? τόσα τεχνικά γραφεία, τόσοι διορισμένοι στο δημόσιο θεωρούνται άνεργοι??

 

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι άλλη μια απόδειξη ότι τα τεϊ δεν είναι και τόσο ριγμένα. οι απόφοιτοι της σχολής εκπαιδευτών έχουν προβάδισμα σε σχέση με τους διπλωματούχους.

Link to comment
Share on other sites

http://www.slap.gr/epikairotita/koinonia/enas-deka-foitites-ptyxio-kathe-xrono

 

Από την έκθεση της ΑΔΙΠ για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης: There is a backlog of roughly 150 students per year, as this is the difference between the accepted minus the graduated students per year. 

 

ΥΓ. Ρε φίλε (όποιος και αν είσαι) βάλε την αρνητική αλλά πες και που διαφωνείς με τα γεγονότα. Γιατί αν δεν σου αρέσει η πραγματικότητα, δεν πρόκειται να αλλάξει με μία ή χίλιες αρνητικές...

Edited by stayros
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@georgiosmadonanakis

 

Δεν έχω δει καμία προκήρυξη που οι ΤΕ να είναι περισσότεροι από τους ΠΕ. Αν υπάρχει λοιπόν θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τώρα αν κάποια στιγμή γίνει πλήρη εξομοίωση μεταξύ Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ (που δεν το βλέπω) τότε δε βλέπω για ποιο λόγο να μην είναι κοινές οι θέσεις (όπως και η εξέλιξη). Όσο για τους διοικητικούς τα ΤΕΙ έχουν περισσότερες ειδικότητες που αφορούν την διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων οπότε είναι λογικό.

 

Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι τεχνολόγοι δεν έχουν καθόλου δουλειά καθώς δεν υπάρχουν.

 

Όσο για το ότι θεωρείς παράλογο απόφοιτοι ΑΕΙ που είναι εξειδικευμένοι στην εκπαίδευση να έχουν προβάδισμα σε θέσεις εκπαιδευτή από άλλους απόφοιτους ΑΕΙ που δεν είναι εξειδικευμένοι στην εκπαίδευση, αυτό με ξεπερνάει...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς δεν υπάρχουν? Δεν υπάρχουν μηχανικοί ή δουλειές? Εγώ γνωρίζω αρκετούς που εργάζονται είτε ΕΕ είτε σε επιχειρήσεις. Νομίζω υπερβάλεις.

Link to comment
Share on other sites

@antboton 

 

Δεν υπάρχουν τεχνολόγοι, βγήκαν στη σύνταξη. Μηχανικοί ΤΕ υπάρχουμε αρκετοί, ~40.000 και ασκούμε το επάγγελμα είτε ως ΕΕ, είτε ως υπάλληλοι, παρ' όλες τις δυσκολίες και τον βρώμικο πόλεμο του ΤΕΕ. Τώρα αν απορείς πως τα καταφέρνουμε, ζούμε συνεχώς σε μία κατάσταση ημιπαρανομίας. Ουσιαστικά είμαστε κάτι σαν λαθρομεταναστες στην ίδια μας τη χώρα...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.