Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Να σε διορθώσω: "Κάποιοι θα κάθονταν και θα μάθαιναν και θα τις έκαναν και κείνοι όπως πρέπει." Αρκετοί όμως που την έχουν δει ευκολάκι να βάζουν μία υπογραφή και να πέφτει το παραδάκι, δε θα έκαναν το ίδιο. Και αυτοί οι κάποιοι, έστω οι περισσότεροι, όπως λες "θα κάθονταν και θα μάθαιναν". Επειδή ακριβώς αυτή τι στιγμή δεν ξέρουν και απλά κάνουν copy paste. Οπότε η ποιότητα και το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς ανώτερα από τη σημερινή κατάσταση. Άρα λοιπόν έρχεσαι στα λόγια μου. Με τη νοοτροπία του εξωτερικού θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι αυτοβούλως. Με τη νοοτροπία του ΤΕΕ και του Ελλαδιστάν θα είμαστε πάντα η Ουγκάντα της Ευρώπης...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το κόπυ πάστε δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ξέρουν. Κι αν όντως δε ξέρουν δε σημαίνει ότι δεν έχουν το υπόβαθρο να μάθουν αν παραστεί ανάγκη. Απλά βλέπουν ότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα και σκέφτονται ότι αν είναι να βάλουν απλά μια υπογραφή έχει καλώς, αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο..

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε; Άρα είσαι υπέρ μηχανικοί που έχουν αμάθεια ή ημιμάθεια σε ένα αντικείμενο να το ασκούν επειδή θα "βάλουν απλά μια υπογραφή αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο.";! Φαντάζομαι ότι έτσι πορεύεσαι και ως επαγγελματίας οπότε λογικό είναι να μη θέλεις να υπάρχει ξεκαθάρισμα και μάλλον είχε 1000 δίκια ο Hardcore όταν έλεγε το μόνο που σε νοιάζει είναι να φας τη δουλειά των άλλων. Και φυσικά οι υπόλοιποι μηχανικοί που πάμε σεμινάρια, διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, κάνουμε μεταπτυχιακά θα σου φαινόμαστε ηλίθιοι αφού θα μπορούσαμε να βάζαμε απλά μία υπογραφή. Και όσοι σπούδασαν μηχανικοί περιβάλλοντος προφανώς  θα σου φαίνονται 2 φορές ηλίθιοι καθώς ένας ημιμαθής κάνει την ίδια δουλειά με ένα copy paste και μία υπογραφή, άρα έκαναν 5 χρόνια σπουδές άδικα. 

 

Αυτές είναι οι νοοτροπίες που εξέθρεψε το σημερινό σύστημα και ειλικρινά απορώ πως ακόμα οι περισσότεροι τις ανεχόμαστε...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Το ειχα ξαναγράψει και πριν ειναι και καθαρά θεμα νοοτροπίας. Γιατι οταν βλεπεις να καταρρέουν τα παντα γύρω σου, οταν βλεπεις οτι όσο και να προσπάθεια δεν αμοιβεσαι η αμοιβεσαι ψίχουλα επιλέγεις τον εύκολο δρόμο. Ίσως απο απογοήτευση ίσως γιατι οι κόποι σου ειναι δυσανάλογοι της ανταμοιβής, δεν ξερω.. Αυτο που λεει ο Σταυρος ειναι το σωστό και έτσι έπρεπε να ειναι όμως η σκληρή πραγματικότητα πολλές φορές διαμορφώνει διαφορετικα ακόμη και ανθρώπους που δεν περιμενες

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα Ίκαρε, απλά είναι διαφορετικό να κάνεις κάτι για να επιβιώσεις από το να το υπερασπίζεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Θα κάθονταν και θα μάθαιναν και θα τις έκαναν και κείνοι όπως πρέπει. Δεν είναι ότι δε ξέρουν, είναι ότι δε θέλουν να ασχοληθούν γιατί ξέρουν ότι δε θα αναγνωριστεί η επιπλέον προσπάθειά τους.

 

Μα καλά τώρα,είναι σοβαρά πράγματα αυτά;Δηλαδή ας καταργήσουμε τον εκάστοτε ειδικό και ας "ασχοληθούμε" εμείς.Ας καταστήσουμε άχρηστο και ανόητο αυτό που σπούδασε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και ας το παίξουμε ειδήμονες παντού,ημιμαθείς αλλά ειδήμονες,επικίνδυνοι ενδεχομένως αλλά...ειδήμονες.Λυπάμαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα,πραγματικά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εσείς με ποιό δικαίωμα ονομάζετε ημιμαθείς κάποιες δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς, που νόμιμα ασκούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και αποφασίζετε ότι άλλοι θα πρέπει να είναι οι εκάστοτε ειδικοί? Εφόσον το φόρουμ μας δέχεται με τις ειδικότητές μας θα πρέπει να σεβόμαστε και το θεσμικό ρόλο της κάθε ειδικότητας. Η όποια αμφισβήτηση θα πρέπει να γίνεται με διακριτικότητα.

 

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η φράση μου "θα κάθονταν και θα μάθαιναν" δε περιλαμβάνει διάβασμα, ενημέρωση, επιμόρφωση, σεμινάρια, μεταπτυχιακά κλπ. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται απλά ξεσκόνισμα γνώσεων που βρίσκονταν ξεχασμένες σε κάποια γωνιά του μυαλού. Διότι ο μηχανικός που έχει σπουδάσει σωστά, έχει τις βάσεις να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 

Τέλος, αναρωτιέμαι αν διαβάσατε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις μου στις οποίες γράφω ότι ακόμα και με συνέπεια να γίνει η μελέτη για την έκδοση ενός πιστοποιητικού, εφόσον δεν περιέχει κάποια καινοτομία και είναι απλή εφαρμογή μεθοδολογιών (ακόμα κι αυτό κόπυ πάστε το θεωρώ εγώ), δεν αποτελεί πραγματική δουλειά μηχανικού και πρέπει να την καταργήσουμε, πριν την καταργήσει βίαια η τεχνολογική εξέλιξη (αυτό που πιστεύω κρύβεται πίσω από την κρίση στον κλάδο μας).

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μη θολώνεις τα νερά. Είπες πως θα "κάθονταν και θα μάθαιναν" εφόσον είχαμε το σύστημα του εξωτερικού, δηλαδή υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος. Ποιοι; Αυτοί που τώρα "βάζουν μία υπογραφή επειδή αλλιώς δεν αξίζει το κόπο". Δικά σου λόγια είναι αυτά που δείχνει το ήθος σου ως επαγγελματία.

 

Όσο για το ότι πιστεύεις πως ότι και να σπουδάσεις δεν έχει σημασία καθώς "ο μηχανικός που έχει σπουδάσει σωστά, έχει τις βάσεις να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις" τι να πρωτοπω... Φαίνεται αμα έχεις σπουδάσει μια φορά μηχανικός, αλλά καλά ρε παιδί μου, τι να τους κάνεις τους καθηγητές, τα συγγράμματα και τα εργαστήρια, αχρηστα πράγματα.

 

Μήπως ζεις στο Matrix και τα κάνεις download απευθείας στον εγκεφάλο;

Edited by stayros
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βασικά εσύ θολώνεις τα νερά, βγαίνοντας οφ τόπικ.

 

Κι αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι από τη μια λες πως δε πρέπει να υπάρχουν τέτοιου τύπου επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά από την άλλη μάχεσαι να τα αποκτήσεις και σύ!

 

Αντίθετα εγώ ενώ έχω τα δικαιώματα αυτά, παραδέχομαι ότι είναι αναχρονιστικά και ίσως δε χρειάζεται γενικώς να υπάρχουν (για κανέναν) και ότι η δουλειά του μηχανικού πρέπει να γίνει πιο καινοτόμα και λιγότερο διεκπεραιωτική.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.