Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό διάγραμμα σε ιδιοκτησία εξ' αδιαιρέτου


Recommended Posts

On 10/27/2023 at 7:42 PM, dimitris GM said:

τα 82/1000 ειναι εξ αδιαιρετου, που σημαινει "παντου και πουθενα"

απο πού βγαινουν τα  372 τμ.

Ειναι οικοπεδο ή γηπεδο;

Για τα άλλα συμβολαια, οπως το περιγραφεις,  εχω επιφυλαξεις ως προς το περιεχομενο τους

Το πιο πιθανον ειναι να γραφουν..."ποσοστα...% εξ αδιαρετου που αντιστοιχουν σε.."Χ" τμ.

Αυτο δεν ειναι ουτε κατατμηση ουτε διανομη.

Δες το κτηματοφυλλο του ακινητου και

τα λεμε

 

Τα 372 τ.μ προκυπτουν από τα 82 τοις χιλιοίς του εμβαδού του ολικού γηπέδου. Είναι εκτός σχεδίου, επομένως πρόκεται για γήπεδο. 

Εκτός απο το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό καθορισμού του τρόπου χρήσεως του επί κοινού ακινήτου ανάμεσα στους αγοραστές και πωλητές του ποσοστού, όπου εκεί αναγράφονται τα 372 τ.μ. και επίσης σε αυτό περιγράφεται αυτό σαν οικόπεδο με αριθμό 8 στο τοπογραφικό διανομής που είχε συνταχθεί τότε. Επομένως λογικά πρέπει να πάρω το τοπογραφικό αυτό και να δώ διαστάσεις. 

Edited by ΑlexTopo
Link to comment
Share on other sites

  Το ιδιωτικο συμφωνητικο δεν εχει καμμια ισχυ..."απολύτως..."

   Εξακολουθεις να εισαι εξ αδιαιρετου, μαζι με πολλους αλλους, σε ενα γηπεδο αρκετων στρεματων..

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Alextopo, αν με κάποιο μαγικό τρόπο δεν έχουν οριστεί κάθετες ιδιοκτησίες επί του γηπέδου, η περίπτωσή σου είναι όπως στα περιγράφουν οι συνάδελφοι παραπάνω.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι, σε μελέτες κτηματολογίου που έχω δουλέψει, δεν φαντάζεστε πόσο σύνηθες είναι αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα.. Συνήθως, τεμάχια διανομών, λόγω απαγόρευσης κατάτμησης, μοιράζονταν με την "εξ αδιαιρέτου" μέθοδο σε δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες. Σήμερα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ποσοστά κυριότητας που τείνουν στο μηδέν, σε τεράστια γήπεδα, με κτίσματα, στα οποία είναι όλοι συνιδιοκτήτες στην πραγματικότητα. Προσθέστε και σε αυτό τα ποσοστά αγνώστου που θα καταχωρηθούν στο Ελληνικό Δημόσιο, και σκεφτείτε πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το θέμα στο μέλλον.

Δυστυχώς προσωπικά εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο, από νομική άποψη. Ένα τσουνάμι, φαίνεται το μόνο σενάριο που θα έλυνε επιτυχώς ένα τέτοιο θέμα (προφανώς μιλάω μεταφορικά και το απέυχομαι, το λέω απλά για να καταλάβετε τι εννοώ).

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Αντιμετώπισα, σχετικά πρόσφατα, μια παρόμοια περίπτωση. Αφορούσε σε εντοπισμό γηπέδου επιφάνειας περίπου 500 μ², όπου οι κληρονόμοι δεν ήξεραν πού βρίσκεται. Μετά από έλεγχο των τίτλων, διαπίστωσα ότι κάποιος αετονύχης (πριν 40+ χρόνια) αγόρασε μια έκταση (γύρω στα 20 στρεμ., σε περιοχή με δασικές εκτάσεις) με σκοπό να την κατατμήσει σε μικρότερα γεωτεμάχια και να τα μεταβιβάσει. Επειδή όμως δεν ήθελε να μπλέξει με το νόμο (ιδιωτική πολεοδόμηση) έφτιαξε κάπιο "ρυμοτομικό", έδωσε σε κάθε τμήμα έναν αριθμό και ποσοστό επί του όλου. Φυσικά πουλούσε ποσοστό εξ αδιαιρέτου  με την υποσημείωση, στα συμβόλαια, ότι "μετά την έγκριση του συγκεκριμένου σχεδίου, ο κάθε αγοραστής θα μπορεί να κατέχει το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο". Εννοείται, ότι το σχέδιο δεν εγκρίθηκε ποτέ, και οι "αγοραστές" έμειναν με το ποσοστό ανά χείρας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.