omorfh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Καλησπέρα, πρόκειται να κόψω ένα τιμολόγιο σε μια εταιρεία ΑΕ και δεν ξέρω τί γίνεται με το θέμα της παρακράτησης.Άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί μου λένε ότι αν πληρώσω ΦΕΜ δεν χρειάζεται να γίνει και παρακράτηση φόρου 20%,ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και πρέπει να γίνουν και τα 2,δηλ και να πληρώσω ΦΕΜ και να γίνει παρακράτηση 20%.Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει?? 1
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 http://www.michanikos.gr/topic/30666-Διαφορές-παρακράτησης-φόρου-20-και-ΦΕΜ-10/
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Καλησπέρα, πρόκειται να κόψω ένα τιμολόγιο σε μια εταιρεία ΑΕ και δεν ξέρω τί γίνεται με το θέμα της παρακράτησης.Άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί μου λένε ότι αν πληρώσω ΦΕΜ δεν χρειάζεται να γίνει και παρακράτηση φόρου 20%,ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και πρέπει να γίνουν και τα 2,δηλ και να πληρώσω ΦΕΜ και να γίνει παρακράτηση 20%.Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει?? και τα δυο δεν γίνονται. Αν η αμοιβή σου είναι πάνω από 300 ευρώ (π.χ 500) εσύ θα κόψεις Δ.Π.Υ στην εταιρία με συνολικό ποσό συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (23%) 615 ευρώ και αυτοί θα σε πιστώσουν στο λογαριασμό σου 515 ευρώ (500Χ0,80+115). Το παρακρατηθέν ποσό μέσω βεβαίωσης από την εταιρία θα χρησιμοποιηθεί στην ερχόμενη φορολογική δήλωση για μείωση του φόρου εισοδήματος σου.
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Σωστά, με τη μόνη διαφορά ότι δε χρειάζονται πλέον βεβαιώσεις.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2014 βλέπεις... η συνήθεια δύσκολα αλλάζει
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2014 (edited) Σε ΑΕ κόβουμε ΤιμολόγιοΠΥ. ΦΕΜ πληρώνει πληρώνεται για ΑΕ μόνο σε έκδοση οικοδομικής αδείας. Εντιτ διόρθωση μετά τη σωστή "επέμβαση" του Faethon11 Edited Δεκέμβριος 3 , 2014 by Manolis gon
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2014 Δεν το πληρώνει η ΑΕ αλλά ο μηχανικός...
msxoin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Ας πάμε στην περίπτωση ιδιώτη τώρα και συγκεκριμένα σε ρύθμιση αυθαιρέτου με τον 4178. Κόβω Απόδειξη Π.Υ. με ολόκληρο το ποσό (αμοιβή + παρακράτηση +ΦΠΑ 16% (μειωμένος σε νησί)) και αποδίδω εγώ τον παρακρατούμενο φόρο στην εφορία εντός 2 μηνών αν δεν κάνω λάθος. Σωστά? Δεύτερον: Δεν ασχολούμαι με ΦΕΜ?
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Κόβεις αμοιβή + ΦΠΑ. Πληρώνεις ΦΕΜ 10%.
msxoin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2014 Και δεν αποδίδω κάτι άλλο? Παρακράτηση φόρου 20% δεν γίνεται?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα