Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδηλώσεις και κουκουλοφόροι


g-volos

Recommended Posts

Η βία φέρνει πάντα περισσότερη βία (έχω βαρεθεί να το λέω τις τελευταίες ημέρες). Αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο (όπου κόσμος βάλτε δημοκρατία, πολιτεία, κράτος κλπ) θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε μη βίαιες μεθόδους. Τα "όπλα" τα έχουμε (βλ. σύνταγμα) μόνο που δεν τα χρησιμοποιούμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 146
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ίσως είμαστε το μόνο κράτος που κάνει άπειρες καταλήψεις χωρίς να φοβόμαστε μην μείνουμε στη Τάξη επειδή μας καλύπτει το φροντηστήριο για τις μαθητικές γνώσεις μας (ας είναι καλά οι γονείς μας).

 

ίσως είμαστε το μόνο κράτος που κάνει κάθε χρόνο τουλάχιστον από μία πορεία για διάφορους λόγους (αγρότες, μαθητές, εργάτες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι).

 

ίσως είμαστε το μόνο κράτος που πρέπει σε μερικές περιπτώσεις, για να γιατρευτείς να δώσεις φακελάκι, γιατι αλλίως κλάψε Χαράλαμπε!!!!!

 

ίσως είμαστε το μόνο κράτος που και παράνομος να είσαι εάν έχεις παραθυράκι κουκουλόνετε η παρανομία.

 

συμπέρασμα : είμαστε δηλ. η εξέρεση του κανόνα ,εμείς που δημιουργείσαμε την Δημοκρατία.

Link to comment
Share on other sites

το 1985 σκοτώθηκε στα εξάρχεια ο μιχάλης καλτεζάς 16 ετών απο τον αστυνομικό μελίστα.βέβαια το παιδί αυτό είχε πετάξει μολοτώφ εναντίον της κλούβας των ματ που ήταν και ο μελίστας.ο αστυνομικός, γονατιστός και πισώπλατα πυροβόλησε στο κεφάλι τον άτυχο νεαρό,όπως αποδείχθηκε.ο γνωστός δικηγόροσ λυκουρέζος ήταν υπερασπιστής του μελίστα.τελικά αθωώθηκε με τη δικαιολογία εν βρασμώ ψυχής.τότε είχαν δηλώσει τη παραίτηση τους οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά ο αείμνηστος α.παπανδρέου δεν τις έκανε ποτέ δεκτές.σήμερα έχουμε το κορκονέα, τον κούγια κ.τ.λ. οι ιστορ΄ια κύκλου κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί που τα σπάνε και βρίζουν λιγουρεύονται τη δόξα (;) της γενιάς του Πολυτεχνίου Το οποίο δεν ζεί γιατι η ίδια η γενιά του το σκότωσε το σκοτώσανε αυτοι οι ψευτοδημοκράτες και καταστρέψαν και την Ελλάδα και την γενιά μας. Αυτά τα αναρχοκουμουνια

Link to comment
Share on other sites

Ο Άλεξ θα αποδείξει η ιστορία ότι ήταν θύμα στο βωμό της Siemens και του Βατοπεδίου. Τέλος.

 

 

Εύχομαι να βγω λάθος αλλά μάλλον δε θα βγω όπως και στις προβλέψεις μου κάτι μήνες πριν που μιλούσα για σκηνές mad max στην ομόνοια και αίμα- φωτιές στην Πανεπιστημιου και Ακαδημίας, βγήκα αληθινός.

 

Δεν θα πω τι είδα με τα μάτια μου, τι άκουσα από φίλους, τι διάβασα σε φόρουμς γιατί είναι ανατριχιαστικά για την κατά τα άλλα καθώς πρέπει κοινωνία μας.

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε με email

 

Από την αλληγορία της σπηλιάς του Πλάτωνα, έως το Matrix, διαβαίνοντας μέσα από τους μύθους του La Fontaine, καταλήγουμε πως η χρήση του γλωσσικού συμβολισμού είναι ένας προνομιακός τρόπος που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να σκεφτεί και να διαδώσει τις ιδέες του σε άλλους ανθρώπους.

Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστοριούλα, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον.

Είναι μέσα της, συμπυκνωμένες, η ζωή και η γνώση, που ο καθείς μας θα πρέπει να φυτέψει στον προσωπικό του κήπο ώστε ένα αύριο να μπορέσει να δρέψει τους καρπούς τους.

 

Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν .....

 

Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι

Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.

Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.

 

 

Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.

Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.

Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.

 

 

Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.

Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.

 

Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.

 

Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε.

Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.

Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας έκαστου, της αξιοπρέπειας του, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν.

Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιωτικές και δραμματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν.

Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μεταλλάσουν τον ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του……………………….

 

Όταν για πρώτη φορά μίλησα γι αυτά τα πράγματα,

αναφερόμουν στο αύριο…

Τώρα, αναφέρομαι στο σήμερα

!!!

 

Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι,

μισοβρασμένοι, κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια,

πριν είναι πολύ αργά

Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!!

 

 

Η όχι;!

Link to comment
Share on other sites

ωραια ιστορια.

με καλυψες πληρως.

 

δυστυχως η ελλαδα εχει κτηνοποιηθει.ολοι μας.

 

εαν δεν αφυπνιστουμε τα επομενα μπαχαλα θα ειναι ακομα πιο πολλα.

 

επαναλαμβανω ενω καποιοι μετρανε βιτρινες καποιοι αλλοι μετρανε καναπεδακηδες.

 

(και δεν μιλαω για τους προβοκατορες-με συνεπεια το κουκουλωμα υποθεσεων->θεοφιλε με πιανεις ;) )

 

ο πολιτικος επιτελους πρεπει να φοβηθει στην ελλαδα,να νιωσει στο πετσι του την ευθυνη και της ανασας του.

 

τελος να εκφρασω την απεχθεια μου και την βδελυγμια μου για ολα τα λογης συνδικατα και τους επικεφαλης τους,τα οποια ενω εχουν τη δυνατοτητα να συσπειρωσουν και να κινητοποιησουν για ολα τα θεματα,προωθουν μονο αυτα που τους συμφερει,με τα οποια εχουν συννενοηθει με τους πολιτικους.και αυτοι πρεπει επιτελους να φοβηθουν.

 

ξεπουληταρ-ελλας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.