Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2014 Σκεφτομουν πολλες χαλκινες λαμες κολλημενες στα σωληνακια αλλα ειναι πολυ δυσκολο, αυτο με το συρμα ειναι πιο καλο! Μου εδωσες κ αλλη ιδεα με το νερο φιλε μου, ναι απο κατω μπαινει το κρυο αλλα πλευρικα, απο κατω τελειως στο κεντρο θα το δωσω και.. ο κατω συλεκτης ειναι στρογγυλος διαμετρου 30 εκ και υψους 6, θα τον ανοιξω και στ μεση θα γινει χωρισμα στα 3 εκ (στην μεση ως προς το υψος) με τρυπα και κλιση στο κεντρο, στον πατο αντιστοιχα θα γινει με χαλκινη λαμα κοχλιας απο το κεντρο προς την περιφερεια, χωραει 5 στροφες. Με προχειρο υπολογισμο θα εχει επιπλεον μια διαδρομη 2.2 μετρα στον πατο πριν βγει εξω, 5 βαθμους αν πεσει η θερμοκρασια ειναι ολα ενταξει. Σ ευχαριστω! Ενημερωτικα.. Τα καζανια αυτα χωρανε 130 λιτρα και ο καζανας (ο κατασκευαστης) δινει επι πλεον εναν χωρο για τον κοχλασμο τ αφρους κτλ, ολοι ομως επιμενουν να γεμισει καλα! Στα 10 καζανια δηλαδη κερδιζουν ενα (και φυσικα χανω εγω, αλλα πελατες ειναι...) εφ οσον λοιπον το καζανι ειναι υπερφορτωμενο εχει καποιο οριο στην φωτια, αν δωσεις περισσοτερη θα φουσκωσει και θα ξερασει, θα λερωσει το τσιπουρο κτλ. Γ αυτο λεω οτι υστερει το ψυγειο και θελει βελτιωση. Παραδοσιακα στ περιοχη μου ολοι σταματανε το τσιπουρο στα 17 γραδα και παιρνουν απορακι εως τα 14 γραδα το οποιο ριχνουν μεσα στην επομενη καζανια, εμ ελα που αντι για 14 ειναι 12 λογω διαστολης. με αποτελεσμα να αποσταζουμε στο τελος κυριως νερο και αρκετες φορες το καζανι να πιανει (αλλα εγω χωνομαι να το καθαρισω οχι αυτοι), σκεφτομουν να βρω γραδομετρο καλιμπραρισμενο στους 25-20 βαθμους κελσιου αλλα πιο σωστο ειναι να ισοροπησει η ολη διαταξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2014 (edited) Επανηλθα με ενα σχεδιο του τι θελω να κανω.ψυγειο2.bmp Αλλα μαλλον δε μπορω να βαλω την φωτο. Edited Δεκέμβριος 9 , 2014 by Στελιος1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα