Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα σε ενα συγκροτημα κατοικιων στο Λεχαιο Κορινθιας υπαρχει το εξης προβλημα με το νερο, το χειμωνα ειναι μια χαρα απο αποψη πιεσης το καλοκαιρι που μαζευεται κοσμος λογω εξοχικων απο το μεσημερι και μετα που γυρνανε ολοι σπιτι και κανουνε μπανιο το νερο τρεχει ελαχιστα και μεχρι το βραδυ μου εχουν τυχει περιπτωσεις που απο τη βρυση απλως τρεχουν σταγονες. Ρωτησα για πιεστικο αλλα οι περισσοτεροι μου ειπανε να βαλω μια δεξαμενη, λογω του οτι αν δε εχει νερο το δικτυο να σου δωσει το πιεστικο δε εχει να σου προσφερει κατι. Το ξερω οτι η καλυτερη λυση θα ηταν πιεστικο και δεξαμενη μαζι αλλα λογω υψηλου κοστους λεω να βαλω μονο μια δεξαμενη. Επειδη δε εχω ξανασχληθει καθολου με το θεμα υπαρχει καποιος να μου πει πως δουλευει το ολο συστημα? Δηλαδη πως απο εκει που περνεις νερο απο το δικτυο θα γυρισει και θα αρχισει να περνει νερο απο τη δεξαμενη οταν δε θα υπαρχει πιεση? Θα υπαρxει καποιος πιεζοστατης που συνδεεται στο δικτυο και θα επιτηρει την πιεση και οταν ειναι χαμηλη θα σου δινει παροχη απο τη δεξαμενη?

Δημοσιεύτηκε

θετω προς προβληματισμό  τα εξης...

 

εννοειται οτι

- θα πρεπει να μιλησεις  με μηχανικο

- να δεις αν "σηκώνει" η ταρατσα το βαρος

- θες να ανεβασεις  την κεντρικη παροχη στη δεξαμενη και μετα  να κατεβασεις σωλήνες προς  πού???? 

μονον στις εξωτερικες ντουζιερες...  ή και σε ολο το  δικτυο...???

 

όμως...

- "άλλο" το νερο της υδρευσης  ..."άλλο" το νερο της δεξαμενης...

προφανως δεν μπορειτε  να πινετε  ή να μαγειρευετε   με το νερο της δεξαμενης.....

 

το μονο που μπορω  να σκεφτω ειναι η τοποθετηση της  δεξαμενης  "καπως ψηλα"  με φλοτερ...

και συνδεση μονον προς στις ντουζιερες

 

 

 

Αυτα απο εναν μη ειδικο... :smile:

Δημοσιεύτηκε (edited)

η συνήθης πρακτική είναι η εξής:

 

  1. Ανοξείδωτη δεξαμενή (η οποία αδειάζει και καθαρίζεται ετησίως)
  2. ανεβαίνει η παροχή Α από τον μετρητή έως την ταράτσα (απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πίεση του νερού να επαρκεί για να "ανέβει" έως εκεί)
  3. φλοτέρ στην δεξαμενή που την διατηρεί γεμάτη
  4. η ίδια παροχή Α που έρχεται από τον μετρητή και γεμίζει την δεξαμενή συνδέεται με ένα ταυ και δίνει και προς την κατανάλωση Β των διαμερισμάτων
  5. Η παροχή της δεξαμενής Γ (προς κατανάλωση) συνδέεται με την κατανάλωση Β με ταυ ΜΕ αντεπίστροφο (για να μην ξεχυλίζει η δεξαμενή)...
     

Υ.Γ. σε συνήθεις κατασκευές το βάρος των 1200kg/m2 από μια δεξαμενή ύψους 1m που είναι το "κλασσικό", δεν αποτελεί κάνενα πρόβλημα... ωστόσο καλό είναι να ρωτήρουμε τον μηχανικό που έκανε τα στατικά του κτιρίου....

Edited by astrah
Δημοσιεύτηκε

αναλογως πως εχεις σκεφτει να το κανεις μπορεις να φτιαξεις και τον αναλογο αυτοματισμο.

Μια καλη λυση ειναι με πιεσοστατη και τριοδη ή απευθειας παροχη απο την δεξαμενη συνεχεια και το δικτυο απλα να την γεμιζει οποτε εχει νερο και οποτε μπορει.Αλλα πιστευω χωρις πιεστικο δεν θα κανεις δουλεια ,καθολου.Πρεπει να βαλεις πιεστικο.

Δημοσιεύτηκε

Ρωτησα για πιεστικο αλλα οι περισσοτεροι μου ειπανε να βαλω μια δεξαμενη, λογω του οτι αν δε εχει νερο το δικτυο να σου δωσει το πιεστικο δε εχει να σου προσφερει κατι. Το ξερω οτι η καλυτερη λυση θα ηταν πιεστικο και δεξαμενη μαζι αλλα λογω υψηλου κοστους λεω να βαλω μονο μια δεξαμενη.

 

Το πιεστικό που "αν δε εχει νερο το δικτυο να σου δωσει το πιεστικο δε εχει να σου προσφερει κατι" είναι άλλο και άλλο το πιεστικό με δεξαμενή.

 

Οι in-line αντλίες, εκτός του ότι δεν προσφέρουν κάτι αν το δίκτυο δεν έχει νερό, είναι και παράνομες (αντίθετες στους κανονισμούς λειτουργίας των δικτύων), όταν το δίκτυο έχει να σου δώσει νερό.

 

Η μόνη λύση για την περίπτωσή σου είναι δεξαμενή με πιεστικό που τροφοδοτείται απ' αυτή όταν δεν υπάρχει ικανή πίεση στο δίκτυο. Το κόστος δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό, άλλωστε με σκέτη δεξαμενή, όσο ψηλά και να τη βάλεις, η πίεση δεν θα είναι ικανοποιητική.

 

Αν πάντως βάλεις σκέτη δεξαμενή, ο τρόπος τοποθέτησης και λειτουργίας είναι αυτός που προτείνει ο astrah για να έχεις νερό σε όλες τις καταναλώσεις. Θέλει μόνο προσοχή να επιθεωρείς τακτικά το φλοτέρ και το αντεπίστροφο γιατί αν υπάρξει αστοχία θα έχεις υπερχείλιση.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.