Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκλίσεις στη συχνότητα δικτύου ΔΕΔΗΕ (50hz)


Vasilis_Thomas

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Μίλαγα με έναν φίλο τις προάλλες και μου είπε πως δούλευε έναν κινητήρα και κάθε 15 λεπτά του έπεφτε οι επιτηρητης τάσης. Αυτός δεν μπόρεσε να βρει άκρη μέχρι που ήρθε ένας άλλος μηχανικός και βρήκες πως άλλαζε η συχνότητα (50hz) και γι' αυτό έπεφτε ο επιτηρητης.. Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να αλλάζουν τα χερτζ από την στιγμή που ο παροχος ενέργειας παράγει την τάση στα 50hz. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει..;

Link to comment
Share on other sites

Το inverter μπορεί να προγραμματιστεί για να δουλεύει μέχρι και τα 5Hz. Πιο κάτω θα έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης των τυλιγμάτων του κινητήρα. Από εκεί και πέρα το inverter στέλνει στο κινητήρα παροχή με μειωμένες συχνότητες, ωστόσο θεωρώ ότι τα περισσότερα θα έχουν φίλτρα εξάλειψης αρμονικών για να επιστρέφουν στο δίκτυο τάση των 50Hz. Μήπως έχεις παρεμβολές που δημιουργούν αρμονικές;

Link to comment
Share on other sites

όταν η τάση έχει αρμονικές (μπορεί λόγω Inverter) τα όργανα δεν δείχνουν σωστές μετρήσεις. μπορεί να μη δείχνει 50Hz αλλά στην ουσία αυτή είναι η συχνότητα (η θεμελιακή).

Link to comment
Share on other sites

  • Αλλαγή συχνότητας (τοπικά) δεν μπορεί να υπάρξει.

Αλλαγή φάσης στην τάση μπορεί θεωρητικά να υπάρξει, αλλά θα συνοδευτεί από τεράστια ρεύματα που θα ρίξουν κάθε ασφαλειοδιακόπτη στο πέρασμά τους.

Αλλαγή φάσης στο ρεύμα είναι σύνηθες να υπάρχει, αλλά δεν κολλάει στην περίπτωσή μας...

Link to comment
Share on other sites

Ο επιτ τασης δεν βλεπει συχνοτητα του δυκτιου αρα δεν εκοβε απο την συχνοτητα αλλα απο μη υπαρξη σωστης πολικης ηφασικης τασης του δυκτιου .

Link to comment
Share on other sites

Η συχνοτητα του δικτυου δεν παιζει.... Απο οσο ξερω σε περιοδους αιχμης εισαγουμε ενεργεια απο γειτονικα δικτυα, το οποιο σημαινει οτι συγχρονιζουμε τα δικτυα μας, το οποιο σημαινει οτι εχουμε ιδια διαδοχη φασεων, ιδια ταση και συχνοτητα, λογικα και ιδια γωνια τασης ρευματος, αν τα θυμαμαι καλα επειδη περασαν λιγα χρονια απο τοτε που τα διαβαζαμε.... Χωρις ακριβως ιδια συχνοτητα δεν συγχρονιζονται τα δικτυα. μηπως γινοταν κατι αλλο στην περιπτωση που μας αναφερεις Vasilis_Thomas?? Η ταση παιζει λιγο, εχει να κανει με το μερος που ειμαστε και την διαμορφωση του τοπικου δικτυου μεταφορας-διανομης, την ωρα (τα βραδια που δεν υπαρχει ζητηση εχουμε μικρη αυξηση τασης λογω του επαγωγικου χαρακτηρα του φορτιου των καταναλωτων-της διορθωσης του cosφ που μενει εντος κτλ), ειχαμε κανει εργασια πανω σε αληθινα δεδομενα γραμμης διανομης παλια

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους.! Πάνω απ' όλα με υγεία.!

Εμένα μού είπε πως έπεφτε ο επιτηρητής επειδή έβλεπε διαφορά στην συχνότητα.! Που είναι λογικό το πέφτει αν έχει ρυθμιστεί. Μάλλον θα υπήρχε κάποιο Inverter πιο πίσω.! Αυτό δεν το ξέρω.! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.