Engineer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Ιδιαίτερα ακριβή αποδεικνύεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΕΑ). Στην τετραετία 2008-2012 το συνολικό κόστος κυμάνθηκε μεταξύ 329 δισ. και 1.053 δισ. ευρώ, με την ΕΑΑ να εξετάζει τη συνολική καταστροφή που προκάλεσαν στην ατμόσφαιρα 14.235 βιομηχανικές μονάδες. Προκειμένου να μετρηθεί το κόστος, όπως διευκρινίζεται στην έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας, λαμβάνονται υπόψη γεγονότα όπως πρόωροι θάνατοι, το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης, οι χαμένες εργάσιμες ημέρες, προβλήματα υγείας, καταστροφές σε κτήρια αλλά και η μείωση της αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα η ΕΑΑ αποκαλύπτει και τις 30 βιομηχανικές μονάδες της Ευρώπης που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο εξεταζόμενο διάστημα. Εξ αυτών οκτώ βρίσκονται στη Γερμανία, έξι στην Πολωνία, τέσσερις στη Ρουμανία, τρεις σε Βουλγαρία και Βρετανία, δύο στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και μία μονάδα σε Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία και Σλοβακία. Πηγή: Πόσο κοστίζει στις ευρωπαϊκές οικονομίες η μόλυνση της ατμόσφαιρας | newmoney.gr http://www.newmoney....s#ixzz3KAyGskT2 Click here to view the είδηση
georgios_m Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 1) μόλυνση είναι η προσβολή από παθογόνους μικροοργανισμούς. η σωστή ορολογία είναι ρύπανση της ατμόσφαιρας. 2) ποιές είναι λοιπόν οι 30 πιο ρυπογόνες μονάδες?
Arche Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2014 γνωστό το κόλπο, η μόλυνση είναι μια πίεση της ΕΚΤ να πιέσει τις κυβερνήσεις προκειμένου να φορολογήσουν επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο που είναι πέρα για πέρα αληθινός, πλην όμως τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα, επιπλέον δεν γίνονται κινήσεις να μειωθεί το φαινόμενο, πλην ελαχίστων, θα μπορούσαν κάλιστα να βελτίωναν τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, να φρόντιζαν για νοσοκομειακή περίλθαψη και μόνωση των κτιρίων πραγματική, το εξ' οικονομώ πράγματι κάνει έργο, όμως η φορολογία μπροστά στο εξοικονομώ οδήγησε τον κόσμο να κρυφτεί, να ζητάει έκπτωση προκειμένου να κάνει μια αντικατάσταση κουφωμάτων, η είδηση είναι αληθινή, τα πρόστιμα όμως δεν είναι καινούρια, και τα λεφτά που πήραν τι τα κάναν? Βελτίωσαν τις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις αρχικά, είδατε εσείς κάτι?
georgios_m Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2014 Kατ αρχάς δε μιλάμε για ενέργεια τώρα αλλά για ρύπανση. Οι ρυπογόνες βιομηχανίες μόλις φάνε το πρόστιμο απλά φεύγουν από την ευρωπαϊκή ήπειρο και πάνε σε κάποια άλλη με χαλαρότερη νομοθεσία. Τα πρόστιμα βασίζονται στην αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" και λειτουργούν σαν κίνητρο για την προώθηση της αποβιομηχάνισης. Η χώρα αποχώρησης υποτίθεται ότι έχει ήδη αναπτύξει καθαρότερη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και δε θα της λείψουν οι θέσεις εργασίας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα