Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερβολικη ΔΕΗ


Tolhs Dw

Recommended Posts

Καλησπερα .  Ειμαι φοιτητης στα γιαννενα .Νοικιαζω ενα σπιτι 50 τετραγωνικα εδω και 1.5 χρονο .

Απο την αρχη η Δεη ηταν παραφουσκωμενη χωρις καποιο λογο .

 

Ηρθε προσφατα ο λογαριασμος (εναντι)  για διμηνο 183 ευρω συνολικα  . 
Στο σπιτι υπαρχει ψυγειο , θερμοσιφονας (1 φορα στις 2 μερες η μποιλερ το ιδιο αναλογα ) , κουζινα που χρησιμοποιω σπανια , πληντηριο κτλ . Αλλα ΟΛΑ σε μια μετρια προς λιγη χρηση  

Και εδω ερχεται  ενα pc ( i-7 4770,gtx 660 650w τροφοδιτικο νμζ και μια τηλεοραση που το συνδεω) που μενει γυρω στις 12-14 ωρες κα8ε μερα ανοικτο , τι να πω να κανει ολο αυτο τη ζημια δεν νμζω. 

 

Δυστυχως δεν εχω καποιο λογαριασμο που να αναγραφει μετρηση αυτη τη στιγμη θα ποσταρω τα νουμερα μολις μπορεσω . 

 

Να προσθεσω οτι στη πολυκατοικια μενουν οι 2 κορες του ιδιοκτητη (της πολυκατοικιας εννοω ειναι ολη δικια του ) και αυτος απεναντι μας σε μια μονοκατοικια . Υπαρχει περιπτωση να γινετε τιποτα περιεργο ? Να τροφοδοτει καποιο αλλο διαμερισμα με δικο μου ρευμα η τελοσπαντων κατι περιεργο που να εχει κανει ? 

 

Γιατι δεν γινετε ρε παιδια ολοι οι λογαριασμοι ειναι σε αυτο περιπου το μοτιβο . Και σε περιπτωσεις που ελειπα για διαστηματα  παλι ηταν πολυ μεγαλοι οι λογαριασμοι χωρις λογο . 

 

Μπορω να καλεσω καποιον ηλεκτρολογο τελοσπαντων να κοιταξει τι σκ@@τα γινετε?

Edited by Tolhs Dw
Link to comment
Share on other sites

Ο πιο απλός τρόπος να μάθεις αν έχει γίνει κάτι είναι με την δοκιμή.

 

Στον λογαριασμό σου αναφέρεται ο αριθμός παροχής που αναγράφεται στον μετρητή της ΔΕΗ (κοινώς ρολόι).

 

Όποτε έχεις χρόνο κλείσε όλες τις συσκευές του σπιτιού σου και βγάλε από την πρίζα τις πιο ευαίσθητες (π.χ. τηλεόραση), κατά προτίμηση βράδυ ώστε να έχουν αναμμένα τα φώτα οι γείτονες, βγες στον δρόμο ώστε να βλέπεις τα "ύποπτα" διαμερίσματα και πες στον φίλο σου να κατεβάσει την ασφάλεια στο ρολόι της ΔΕΗ. ΜΗΝ σπάσεις την ασφάλεια/συρματάκι με την σφραγίδα της ΔΕΗ,  ο μετρητής έχει εξωτερικά ένα λεβιεδάκι με κόκκινο συνήθως πλαστικό στην άκρη και με αυτό το λεβιεδάκι ανοίγεις και κλείνεις την ασφάλεια.

 

Αν μόλις κατεβάσει την ασφάλεια κλείσουν τα φώτα σε κάποιο από τα "ύποπτα" διαμερίσματα τότε οι υποψίες σου είναι σωστές. 

 

Στην καλύτερη περίπτωση απλώς σου έδωσαν λογαριασμό άλλου διαμερίσματος, αυτό ισχύει αν ενώ έχεις κατεβάσει την ασφάλεια στον μετρητή που αντιστοιχεί στον λογαριασμό το σπίτι σου συνεχίζει να έχει ρεύμα.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις ποιος μετρητής αντιστοιχεί στο δικό σου διαμέρισμα και θα ζητήσεις τον λογαριασμό για αυτόν. 

 

Στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν συνδέσει τα διαμερίσματά τους παράλληλα με το δικό σου και θα σε χρεώνουν για την κατανάλωσή τους.

 

Υπάρχει βέβαια και η σχεδόν απίθανη περίπτωση να έχουν συνδέσει μόνο μερικές γραμμές στο ρολόι σου αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξεις μόνος σου , θα πρέπει να καλέσεις ηλεκτρολόγο ή διαφορετικά όταν φεύγεις από το σπίτι για μέρες θα κλείνεις την ασφάλεια στο ρολόι της ΔΕΗ και αν όταν επιστρέψεις δεις την ασφάλεια σηκωμένη θα πρέπει να ανησυχείς.

 

 

Τα παραπάνω αφορούν τον έλεγχο τυχόν παράνομης χρέωσης δικιάς σου για κατανάλωση άλλων. Έλεγξε όμως πρώτα τον λογαριασμό σου, τι σου έχουν χρεώσει;

Το εμβαδό του διαμερίσματος και ο όροφος στον λογαριασμό ταιριάζουν με τα πραγματικά;

 

Πιθανότατα στον επόμενο λογαριασμό να σου έρθει πιστωτικό καθώς θα συμψηφιστεί με το ποσό έναντι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ηρθε προσφατα ο λογαριασμος (εναντι)  για διμηνο 183 ευρω συνολικα  . 

 

Γιατι δεν γινετε ρε παιδια ολοι οι λογαριασμοι ειναι σε αυτο περιπου το μοτιβο . Και σε περιπτωσεις που ελειπα για διαστηματα  παλι ηταν πολυ μεγαλοι οι λογαριασμοι χωρις λογο .

Και οι άλλοι φουσκωμένοι λογαριασμοί που σου έρχονται είναι και αυτοί έναντι? Αν ναι, τότε τα πράγματα θα ισιώσουν όταν σου έρθει εκκαθαριστικός όπου πιθανότατα θα είναι πιστωτικός όπως λέει και ο sdim από πάνω. Αν όχι τότε στάνταρ κάτι παίζεται.

Αυτό με τα έναντι το λέω γιατί και εγώ στο γραφείο μου που είναι περίπου 40τμ μου ερχόταν στην αρχή λογαριασμοί ΔΕΗ έναντι με κάτι ποσά ύψους 150 ευρώ. Όσα δηλαδή ερχόταν και στο σπίτι με τα διπλάσια τμ και με κουζίνες πλυντήρια κλπ. Οι λογαριασμοί ήταν όλοι έναντι επειδή τύχαινε να απουσιάζω τις ώρες που ερχόταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ να μετρήσει το ρολόι οπότε το έψαξα και είδα ότι υπήρχε δυνατότητα να παίρνω ο ίδιος στη ΔΕΗ και να δίνω τον αριθμό που έχει καταγράψει ο μετρητής του ρολογιού μου. Το έκανα και μου έσκασε ο επόμενος λογαριασμός πιστωτικός και οι επόμενοι μικροί τύπου 50-60 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

πραγματικα, δεν μπορεις να καταλαβεις την καταναλωση σου απο λογαρισμους εναντι, αλλα μπορεις να κανεις αυτο, το βραδυ κλεισε για πεντε λεπτα τον γενικο σου και παρατηρησε εαν υπαρξει αναμπουμπουλα στα αλλα διαμερισματα.........

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι καθώς λείπεις από το διαμέρισμά σου για μέρες, φρόντισε να απενεργοποιήσεις κάθε συσκευή σου, ακόμα εννοείτε και το ψυγείο, κλείσε και τον γενικό διακόπτη του πίνακα σου και κατέγραψε την ένδειξη του μετρητή σου στην ΔΕΗ (Ρολόι), όταν επιστρέψεις ή ένδειξή σου αυτή δεν θα πρέπει να έχει μεταβληθεί. Επίσης αν ο μετρητή σου στην  ΔΕΗ είναι αρκετά παλιός υπάρχει περίπτωση να μην γράφει σωστά τις καταναλώσεις σου, σπάνιο φαινόμενο, αλλά συμβαίνει. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να ζητήσεις από την ΔΕΗ έλεγχο μετρητή αλλά θα τον πληρώσεις αδρά, αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στο πενηντάρικο. Μπορείς βέβαια να το αποφύγεις και να κάνεις μόνος σου έναν υποτυπώδει έλεγχο στον μετρητή της ΔΕΗ ως εξής:

1. Θα φροντίσεις ο ηλεκτρικός σου θερμοσίφωνας να έχει μέσα του μόνο κρύο νερό,

2. Θα βγάλεις όλες τις συσκευές σου από τις πρίζες,

3. Θα έχεις όλα τα φώτα σου κλειστά, 

4. Για να αποφύγεις τα βήματα 2-3 μπορείς να κατεβάσεις όλες σου τις ασφάλειες στον πίνακα πλην αυτής του θερμοσίφωνα και της γενικής ασφάλειας βεβαίως, (γιατί αλλιώς δεν θα έχεις ρεύμα), έτσι ώστε να δίνεις ρεύμα μόνο σε αυτόν και πουθενά αλλού.....

5. Θα κατέβεις στον μετρητή σου στην ΔΕΗ ώστε να καταγράψεις την ένδειξη του (σε KW/H),

6. Θα ανέβεις επάνω και θα ανοίξεις τον θερμοσίφωνά σου για χρόνο μιας ώρας ή μισής ώρας με το ρολόι σου,

7. Όταν παρέλθει το μισάωρο ή ώρα θα τον κλείσεις και θα κατέβεις να καταγράψεις πάλι την ένδειξη του μετρητή σου.

 

Θα κάνεις την αφαίρεση (τελική μέτρηση-αρχική μέτρηση) και αυτό που θα βρεις ( σε ΚW/H), αν ο θερμοσίφωνας σου έχει δουλέψει μισή ώρα θα πρέπει να είναι κοντά στο +_2 (KW/H) & αν έχει δουλέψει 1ωρα θα πρεπε να είναι κοντά στο 4+- (KW/H), αποφεύγοντας την πενηνταρού στον ΔΕΔΔΗΕ, αυτά.

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.