Gyro Gearloose Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 (edited) και όχι αυτό που σου φτιάξανε ΔΕΝ είναι αντισεισμικό ότι και αν σου είπαν Πρωτα απο ολα δεν γενικευσα για να παρει η μπαλα ολους τους μηχανικους και μαστορους. Οι αντισεισμικοι κανονισμοι σαφως και ειναι καλοι, ακομη καλυτερα θα ηταν να τους ξερουν και αυτοι που υποτιθεται οτι τους εφαρμοζουν. Σε ποσες οικοδομες για παραδειγμα εχετε δει να χρησιμοποιουν οι μαστοροι πλαστικους ή κεραμικους (ακομη καλυτερα) αποστατες σε οπλισμο σε κολωνες, ειδικα οταν εχουν βαλει στο καλουπι την βλακεια την πολυστερινη ! Σε ποσα σχεδια εχετε δει να αναγραφονται ολες οι αποστασεις του οπλισμου απο την επιφανεια ? Τελος παντων, δεν εχω καμια αμφιβολια για την αντισεισμικοτητα της κατασκευης. Γενικως, επαληθευσα και μονος μου τους υπολογισμους, χρησιμοποποιηθηκε σκυροδεμα 10 Mpa ισχυροτερο απο τους υπολογισμους, και μετρησα μονος μου τις περισσοτερες διατομες και αποστασεις σε οπλισμο και τσεκαρα τις αποστασεις και τα τελειωματα απο τα τσερκια, καθως και τις αποστασεις απο την επιφανεια. Και φυσικα ήμουνα παρον στη σκυροδετηση. Τι γινεται ομως με τους ιδιοκτητες που δεν ξερουν ? Γιατι θα πρεπει να κοιταξει ο ιδιοκτητης στη "κρυσταλινη σφαιρα" ή να παει σε μεντιουμ για να βρει μηχανικους και συνεργεια που να ξερουν τι κανουν ? όλα είναι σημαντικά. Το καθενα εξίσου σημαντικό με τα άλλα.... Πάντως εγώ θα σε έβαζα να διαλέξεις 43 νούμερα στο joker και θα έπεσα τα υπόλοιπα... Καλη ιδεα ! στειλε μου ιδιωτικο μυνημα για να σου πω τους αριθμους. Θα μοιραστουμε τα κερδη, θα κανουμε και συμφωνητικο και θα το καταθεσουμε στην εφορια. Το κακο με την Ελλαδα ειναι οτι και συμφωνητικο να εχεις αν κατι παει στραβα θελεις 10 χρονια για να εκδικαστει η υποθεση !!! Edited Δεκέμβριος 16 , 2014 by terry 2 4
terry Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 Σε ποσες οικοδομες για παραδειγμα εχετε δει να χρησιμοποιουν οι μαστοροι πλαστικους ή κεραμικους (ακομη καλυτερα) αποστατες σε οπλισμο σε κολωνες, ειδικα οταν εχουν βαλει στο καλουπι την βλακεια την πολυστερινη ! Σε ποσα σχεδια εχετε δει να αναγραφονται ολες οι αποστασεις του οπλισμου απο την επιφανεια ? Αν δεν εβαλαν ουτε αποστατες (τουβλο οπως ειπες), πιστευω οτι πραγματι διαλεξες τους καλυτερους μηχανικους και τα καλυτερα συνεργεια. Επειδη ρωτησες,ακομα και στις χεροτερες μελετες περιλαμβανονται αυτα που αναφερεις εστω και σαν τυποποιημενο υπομνημα. Τελος παντων, δεν εχω καμια αμφιβολια για την αντισεισμικοτητα της κατασκευης. Γενικως, επαληθευσα και μονος μου τους υπολογισμους, χρησιμοποποιηθηκε σκυροδεμα 10 Mpa ισχυροτερο απο τους υπολογισμους, και μετρησα μονος μου τις περισσοτερες διατομες και αποστασεις σε οπλισμο και τσεκαρα τις αποστασεις και τα τελειωματα απο τα τσερκια, καθως και τις αποστασεις απο την επιφανεια. Και φυσικα ήμουνα παρον στη σκυροδετηση. Αφου εβαλες και 10Μpa πανω, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Τι σκας? Τους μηχανικους τι τους θες, δεν μπορω να καταλαβω. Μην επενδυσεις στην Ελλαδα τιποτα αλλο και μας παρεις και τη δουλεια.. Τι γινεται ομως με τους ιδιοκτητες που δεν ξερουν ? Γιατι θα πρεπει να κοιταξει ο ιδιοκτητης στη "κρυσταλινη σφαιρα" ή να παει σε μεντιουμ για να βρει μηχανικους και συνεργεια που να ξερουν τι κανουν ? Γυρισε το στο μηχανιλικι, να προσλαβουν εσενα Τεχνικο Συμβουλο. Σιγα το δυσκολο.
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2014 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι συζητάμε ή τι μας ρωτάς. Εάν θέλεις να γίνεις μηχανικός, μαζί σου. Είναι ομολογουμένως ωραίο επάγγελμα αλλά θέλει να έχεις και πολλά........εφόδια. Μπορείς να ξεκινήσεις όμως προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και εύχομαι ειλικρινά να επιτύχεις. 2
Popular Post Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 Popular Post Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 ....Για παραδειγμα, εκανα τη δουλεια αρχιτεκτονα "ειδικου σε παραδοσιακους οικισμους" που εφτιαξε σχεδια παραδοσιακα μεν αλλα απο τελειως διαφορετικη περιοχη της Ελλαδας (νησιωτικο σπιτι σε βουνο !!!), σταματησα τους σιδεραδες απο το να βαζουν τουβλα κατω απο οπλισμο, μηχανικους απο το να βλεπουν μπετατζηδες .... ..... Τελος παντων, δεν εχω καμια αμφιβολια για την αντισεισμικοτητα της κατασκευης. Γενικως, επαληθευσα και μονος μου τους υπολογισμους, χρησιμοποποιηθηκε σκυροδεμα .... Μιας και έκανες την δουλειά του αρχιτέκτονα και, του μηχανικού δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι να ρωτήσεις κάτι τους μηχανικούς σ αυτό το φόρουμ. Πιθανά να έχεις ενδόμυχη επιθυμία να τους διδάξεις. Δυστυχώς όμως αυτό είναι το φόρουμ των μηχανικών στην Ελλάδα, για να ανταλλάσουν εμπειρίες και γνώσεις και για αναζήτηση βέλτιστων λύσεων στον πολεοδομικό κυκεώνα και τα χιλιάδες προβλήματα που έχουμε και με τα υλικά και με τα συνεργεία. Επικουρικά υπάρχει η ενότητα για τους μη μηχανικούς (ιδιώτες) αν επιθυμούν κάτι να ρωτήσουν κι αν αυτό είναι εφικτό να απαντηθεί από το φόρουμ. Ενότητα για δάσκαλους ή καθηγητές ιδιώτες προς μηχανικούς δεν έχουμε προβλέψει οπότε θα πρέπει να βρεις άλλο φόρουμ ή κάποιο κυτίο παραπόνων. Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής. 12
Popular Post Γιάννης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 Popular Post Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2014 Ο αρμόδιος συμφωνεί απόλυτα ότι το θέμα δεν έχει να προσφέρει τίποτα (από την αρχή δεν είχε) και θα παραμείνει κλειδωμένο. Από "καμμένους" που μπαίνουν μόνο και μόνο για να κράξουν το "σύνολο" των μηχανικών έχουμε γεμίσει. Προφανώς οσοι μηχανικοί έχουν εμπειρία έχουμε δει και χειρότερα, έχουμε δει και καλύτερα.....σε όλους τους κλάδους.... Να εφιστήσω μόνο την προσοχή σε όποιον επίδοξο "εμπειρικό μηχανικό" ότι οι σπουδές, η γνώση και η εμπειρία δεν είναι για πέταμα, ότι αν το σκυρόδεμα έχει 10MPa παραπάνω αντοχή δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για την αντισεισμικότητα της κατασκευής, ότι "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια", ότι ασκούμε ένα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ επάγγελμα με ευθύνη εφ'όρου ζωής για τις πράξεις μας και την υπογραφή μας και ότι οι κακοτεχνίες ή οι απατεωνιές που συνέβησαν σε μία ή δύο οικοδομές δεν λένε τίποτα για το επίπεδο επάρκειας των μηχανικών και τεχνιτών του κλάδου της οικοδομής στην Ελλάδα, το οποίο παρεπιπτόντως θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. 10
Recommended Posts