Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδια μηχανικού από αυθαίρετο τακτοποιημένο


angel30

Recommended Posts

Γεια σας, 

θα ήθελα σας παρακαλώ κάποια πληροφορία από κάποιον μηχανικό που να γνωρίζει. 

Έχω κάνει αίτηση και υπαγωγή για το αυθαίρετο μου με τον Ν. 4014 και στη πορεία υπαγωγή τακτοποίηση με βάση του Ν.4178.

Υπάρχει ένα προσύμφωνο για το ακίνητο και βρίσκομαι στη φάση που θα κάνω συμβόλαιο σε λίγες μέρες.

Έχω εξοφλήσει τον μηχανικό σε ότι είχε να κάνει με τη δουλειά μέχρι τον 4178. Στα χέρια μου όμως έχω σχέδια κατόψεις και τοπογραφικό που η πινακίδα λέει Ν.4014 και ημερομηνία 2012 χωρίς υπογραφή και σφραγίδα. Μου είχε πει η μηχανικός ότι όταν είναι να γίνει το οριστικό συμβόλαιο τότε θα τα εκτυπώσουμε όλα ότι χρειάζεται και θα βάλουμε σφραγίδες και όλα τα σχετικά. Οπότε δεν είχα πάρει στα χέρια μου σχέδια με βάση τον Ν.4178. Μου ζήτησε λοιπόν η μηχανικός 150 ευρώ για τις σφραγίδες και για τη δουλειά που είχε να κάνει να αλλάξει τις πινακίδες. Εγώ θα τα δώσω δεν τίθεται θέμα, ωστόσο όμως είναι λογικό από τη στιγμή που είναι όλα πληρωμένα με βάση τον Ν.4178 να μου ζητάει εξτρά χρήματα για τις σφραγίδες? Δεν θέλω να είμαι άδικη χωρίς λόγο γι' αυτό και ζητάω τη γνώμη όλων σας. Παρακαλώ πολύ όποιος μηχανικός αρμόδιος γνωρίζει γιατί δεν γνωρίζω και εγώ πόσο κοστίζουν οι σφραγίδες κλπ, λεπτομερώς είναι 2 κατόψεις και ένα τοπογραφικό.

Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη όλων σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Τι συμπεριελάμβανε η αμοιβή που είχατε συμφωνήσει?

Εάν η συμφωνία σας αφορούσε την υπαγωγή στον 4014 και τη μεταφορά στον 4178 και τίποτε άλλο, τότε δικαίως αναζητά ο συνάδερφος επιπλέον αμοιβή για να εκδόσει τις βεβαιώσεις για τα συμβόλαιά σας. Διαφορετικά, όχι.

 

Όπως καταλαβαίνετε όλα εξαρτώνται από τι είχατε συμφωνήσει για την αμοιβή.

Και είστε πλήρως κατοχυρωμένος εάν έχετε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με στο συνάδερφο που να ορίζει το ακριβές χρηματικό πόσο και το είδος των εργασιών που πρέπει να γίνουν με αυτά τα χρήματα.

Εάν κάποια εργασία δεν έχει συμφωνηθεί (όπως πχ η έκδοση βεβαιώσεων για συμβόλαια) τότε καλώς σας ζητά νέα αμοιβή ο μηχανικός σας.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

... η ουσία στον Yian είναι εδώ:

"... Και είστε πλήρως κατοχυρωμένος εάν έχετε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με στο συνάδερφο που να ορίζει το ακριβές χρηματικό πόσο και το είδος των εργασιών που πρέπει να γίνουν με αυτά τα χρήματα."

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, ποτέ δεν υπογράψαμε κάποιο συμφωνητικό, ούτε καν μας το είχε πει, δεν είχα γνώση γι' αυτό!!! Αυτό που μας είχε πει είναι ότι τα χρήματα που πήρε είναι για την υπαγωγή από τον 4014 στο 4178 και όταν χρειαστεί θα τα τυπώσουμε για τα συμβόλαια, ωστόσο γνωρίζω ότι από την υπαγωγή από τον 4014 στον 4178 χρειάστηκε κάποια επιπλέον πράγματα να γίνουν στα σχέδια τα οποία έχουν γίνει απλά ποτέ δεν τυπώθηκαν τα συγκεκριμένα με τις όποιες αλλαγές, που να λέει η πινακίδα 4178 και ποτέ δεν μπήκε η σφραγίδα και υπογραφή, με λίγα λόγια έχω τα παλιά χωρίς σφραγίδες χωρίς τπτ, η βεβαίωση μου είπε ότι είναι πληρωμένη ήδη!!!! Επίσης αυτό που μου είπε είναι ότι ο συμβολαιογράφος τα χρειάζεται επικαιροποιημένα λόγω των ημ/νιών κλπ, γι' αυτό το λόγο και ρώτησα, επειδή τα σχέδια είναι οκ και δεν τυπώθηκαν ποτέ με σφραγίδες, υπογραφές κ ότι άλλο χρειάζεται. Μας είχε η μηχανικός ότι είμαστε ok από χρήματα.

 

Αν δεν σας κουράζω άλλη μία ερώτηση εάν θελήσουμε να πουλήσουμε το ακίνητο, θα χρειαστούν σχέδια εκ νέου και ποιος επιβαρύνεται για αυτό ο αγοραστής ή ο πωλητής. 

Link to comment
Share on other sites

από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί και θα σας δώσει σχέδια και την τακτοποίηση ο συνάδελφος του Ν4178   δεν θα ξαναχρειαστεί τακτοποίηση

 

θα χρειαστεί βεβαίωση η οποία ισχύει για 2 μήνες κάθε φορά...

 

ΠΕΑ όταν βγει ισχύει για 10 χρόνια αν θυμάμαι καλά

 

σε κάθε περίπτωση ο συνάδελφος θα σας τα εξηγήσει καλύτερα εκ του σύνεγγυς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.