Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή μηχανικού διαδικασία


angel30

Recommended Posts

Γεια σας, 

συγνώμη για την ενόχληση!!!

Θα ήθελα να ρωτήσω έχω ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία υπαγωγής αυθαιρέτου από τον 4014 στο 4178, με βεβαίωση περαίωσης για υπογραφή οριστικού συμβολαίου κλπ και θέλω να αλλάξω μηχανικό!!! Ωστόσο και η ίδια η μηχανικός θέλει να παραιτηθεί διότι έχει μπλέξει με τη πολιτική. Τι διαδικασία ακολουθείται για να πάρω το φάκελο? Αν πχ θέλω να τα πάω σε κάποιο μηχανικό εκτός Αθηνών τι γίνεται? Μπορώ να πάρω η ίδια τον φάκελο? Ή πρέπει να δώσω στην τρέχουσα μηχανικό κάποιον κωδικό καινούριου μηχανικού? Δεν γνωρίζω ακριβώς, για την ακρίβεια τα χω κάνει αχταρμά στο κεφάλι μου!!!! Θα μπορούσε κάποιος μηχανικός να με κατατοπίσει???

 

Ευχαριστώ πολύ

εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αντικατάσταση Μηχανικού/ Αλλαγή Διαχειριστή Δήλωσης

Το αίτημα για αντικατάσταση μηχανικού (1α) ή για προσθήκη νέου μηχανικού ως διαχειριστή και υπεύθυνου δήλωσης (1β), υλοποιείται μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

1α. Δήλωση παραίτησης του πρώτου μηχανικού όπου αναφέρει το Α/Α της δήλωσης, το όνομα του ιδιοκτήτη  και εάν έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του.

      ή

1β. Δήλωση του πρώτου μηχανικού ότι επιθυμεί/είναι ενήμερος για την αντικατάστασή του ως διαχειριστή της δήλωσης με Α/Α....... ιδιοκτησίας ........ και ότι έχει λάβει την αμοιβή για την μέχρι τότε εργασία του

Ü Προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου σε δήλωση του ν. 4014/2013 έχει υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια/μελέτες που έχει εκπονήσει/υπογράψει ο πρώτος μηχανικός, όπου θα γίνεται η προσθήκη του νέου μηχανικού ως διαχειριστή της δήλωσης, ενώ μπορεί να παραμένει ο πρώτος μηχανικός στην ομάδα των συμμετεχόντων.

Ισχύει και στην περίπτωση συνταξιούχων μηχανικών, όταν έχουν υποβληθεί ένα ή περισσότερα σχέδια που έχει εκπονήσει/υπογράψει πριν τη συνταξιοδότηση.

2. Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη για την ανάθεση σε νέο μηχανικό, με γνήσιο υπογραφής

3. Υπεύθυνη Δήλωση του νέου μηχανικού για την ανάληψη των υπολειπόμενων εργασιών

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται στο  πρωτόκολλο του ΤΕΕ αυτοπροσώπως, μέσω fax (210 3221772) ή μέσω e-mail (tee@central.tee.gr).

Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, η δήλωση μεταφέρεται από τη διαχείριση του συστήματος - ως έχει - στο λογαριασμό του νέου μηχανικού. Μετά την αντικατάσταση σε δήλωση του ν. 4014/2011, ο νέος μηχανικός μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει τη διαδικασία μεταφοράς της δήλωσης στο ν. 4178/2013. 

H διαδικασία αυτή θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αιτημάτων.

Ü Εάν δεν προσκομίζεται η παραίτηση του πρώτου μηχανικού, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να αναφέρει τους λόγους που ζητά την αντικατάστασή του. Το ΤΕΕ κοινοποιεί στον πρώτο μηχανικό το αίτημα αντικατάστασης, με το οποίο ζητά σχετική ενημέρωση και προχωρεί στην αντικατάσταση, εφόσον  ο μηχανικός δεν προβάλει ειδικούς λόγους που μπορεί να συντρέχουν κατά περίπτωση.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων από μελλοντικά προβλήματα.   

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής από τον 4014 στον 4178 μεθαύριο υπογράφω συμβόλαιο. Ενας λόγος να αλλάξω μηχανικό είναι ότι δεν είμαι ευχαριστημένη και δεύτερον εάν εγώ πουλήσω το ακίνητό μου μετά από 2 μήνες και ο νέος ιδιοκτήτης είναι ιθαγενής και θέλει να πάει σε δικό του μηχανικό, θα υπάρχουν τα δικά μου στοιχεία στον παλιό μηχανικό και ο φάκελος τη στιγμή που εγώ δεν θέλω και θέλω να πάρω τον φάκελο? έχει και προσωπικά δεδομένα ο φάκελος!!! τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? γνωρίζετε?

Link to comment
Share on other sites

Επίσης εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στον 4178 δεν έχω δικαίωμα να πάρω τον φάκελο? Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει ο μηχανικός!!!!

Link to comment
Share on other sites

1) Να γνωρίζεις ότι για την δικαιοπραξία που θα γίνει χρειάζεται βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών σύμφωνα με τα ισχύοντα στον ν.4178. Η βεβαίωση που θα πάρεις από τον μηχανικό (οποιονδήποτε, "παλιό" ή "νέο") έχει ισχύ 2 μήνες από την ημερομηνία αυτοψίας και εντός αυτού του χρονικού διαστήματος μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε δικαιοπραξία. Μετά το πέρας του κάθε 2μήνου από την ημερομηνία έκδοσης χρειάζεται νέα αυτοψία και νέα βεβαίωση με το όποιο κόστος απαιτηθεί-συμφωνηθεί.

 

2) Ο "παλιός" μηχανικός πρέπει να έχει στο αρχείο του τον φάκελο με τα στοιχεία που ορίζει και με τον τρόπο που τα ορίζει ο ν.4178 για διασφάλιση της εργασίας που έχει κάνει.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, έχω ήδη βγάλει τη βεβαίωση αυτή που ισχύει 2 μήνες, αυτό εξηγώ, ότι έχει τελειώσει ολοκληρωτικά η όλη διαδικασία με τον 4178 καθώς μεθαύριο υπογράφω συμβόλαιο, με βάση τη βεβαίωση του μηχανικού.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να κρατήσει κάποιο αρχείο ο παλιός μηχανικός!!!! Δεν θα έπρεπε όμως για τη διασφάλιση τη δική μου, να κρατήσει αντίγραφα σαν αρχείο, και να πάρω τον φάκελο στα χέρια μου??? Έχει μέσα προσωπικά στοιχεία, όπως αποδοχή κληρονομιάς, προσύμφωνο και άλλα, τα οποία μου ανήκουν!!!! Και άλλωστε η δουλειά έχει τελειώσει!!! Μπορώ να ζητήσω να πάρω τον φάκελο μου έτσι? Δεν υπάρχει κάποια εργασία που να εκκρεμεί!!!! Εγώ σε 2 μήνες θέλω να πουλήσω το ακίνητό μου και δεν θέλω τα προσωπικά μου στοιχεία να βρίσκονται σε τρίτους!!!! Τι μπορώ να κάνω? Τι με συμβουλεύετε? 

Link to comment
Share on other sites

Στα σημεία που ο ν.4178 ορίζει πρωτότυπα ή επικυρωμένα ή με το γνήσιο υπογραφής (όπως συμφωνητικό μαζί σου, υπεύθυνες δηλώσεις, σχέδια, άδεια, Ε9 κλπ) πρέπει να έχει αυτά. Τώρα για αυτά που γράφεις "αποδοχή κληρονομιάς, προσύμφωνο και άλλα" εφόσον χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογητικά για την υπαγωγή στον νόμο μπορεί να κρατήσει αντίγραφα και τα πρωτότυπα να τα επιστρέψει. Και πάλι σου λέω ότι γίνεται για καθαρά διασφάλιση της εργασίας που έχει κάνει.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

ποιό φάκελο να πάρεις? λες για ολοκλήρωση υπαγωγής από τον 4014 στον 4178 και μετά για περαιωμένο 4178. Και μάλιστα έχεις βεβαίωση!

Τι να τον κάνεις τον φάκελο? Ο φάκελος σου ήδη υπάρχει στο ηλεκτρονικό σύστημα ΤΕΕ - ΥΠΕΚΑ. Αντίγραφο να πάρεις ή τα πρωτότυπα αν τα ζητήσεις αλλά να το πεις του Μηχανικού σου.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!!!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Αν κατάλαβα καλά, θα μπορούσα να πάρω για παράδειγμα ένα cd που να έχει μέσα όλα τα αντίγραφα και τα σχέδια που έχουν κατατεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ? Εγώ τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω από το μηχανικό? Όλα τα πρωτότυπα ή ένα cd που να τα έχει όλα σε ηλεκτρονική μορφή? Απότι έχω καταλάβει κρατάει και ο μηχανικός ένα φάκελο μεγάλο με ότι έχει χρειαστεί από την πρώτη στιγμή της υπαγωγής στον 4014 έως και την ολοκλήρωση - περαίωση στον 4178. Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε θα σας ήμουν ευγνώμον. Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.