Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση Κολώνας από Δήμο για Ηλεκτροφωτισμό Δρόμου


Dimco

Recommended Posts

Πρόσφατα Δήμος επαρχιακής πόλης τοποθέτησε κολώνα διαστάσεων 40χ40 και ύψος 2 μέτρα με προέκταση σιδηροσωλήνα και δίπλα της τσιμεντένια βάση μήκους 1.50 μέτρα. και πλάτους 50εκ. προκειμένου να τοποθετηθεί λαμαρινοκατασκευή για να μπουν ρολόϊ ΔΕΗ, ασφάλειες κλπ με σκοπό τον ηλεκτροφωτισμό δρόμου. Η κολώνα τοποθετήθηκε μπροστά από οικία αντί να τοποθετηθεί μεταξύ των συνόρων των δύο οικοπέδων.

1) Υπάρχει σχετική νομοθεσία που διέπει την τοποθέτηση αυτών των στύλων στην οποία θα μπορούσα να ανατρέξω;

2) Με βάση την εμπειρία σας ποια είναι η πρακτική που ακολουθείται στην τοποθέτηση αυτών των στύλων;

Link to comment
Share on other sites

Για να μπεί πίλαρ (η λαμαρινοκατασκευή) σημαίνει πως δεν πρόκειται για τοποθέτηση ενός ιστού φωτισμού μόνο. Πρέπει ή να γίνετε ανάπλαση της οδού ή στην οδό υπήρχε αξονικός φωτισμός (φωτισμός σε καλώδια πάνω από το δρόμο) ο οποίος πλέον μετατρέπεται σε φωτισμό με ιστούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια της μελέτης που πρέπει να τηρηθούν. Αν στη μελέτη η θέση του πιλαρ είναι μπροστά από το σπίτι σας τότε η τοποθέτηση είναι σύννομη.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετεί στήλους/επίτονους/υποσταθμούς σε οποιαδήποτε ιδιοκτησία προκειμένου να γίνει ηλεκτροδότηση. Τους έχεις δώσει εσύ έμεσα την άδεια παίρνοντας ρεύμα απο τη ΔΕΗ και εγγράφως όταν πήρες ρεύμα. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει θέση στήλος κτλ είναι όταν εμποδίζει π.χ. για να γίνει κάποια κατασκευή και τεκμηριομένα κατόπιν αυτοψίας συνεργείου, οπότε για αισθητικούς λόγους θεωρω δύσκολο εως αδύνατο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.