Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ & ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

πρίν από 18 μήνες περίπου προχώρησα στην δημιουργία τριών Ι.Κ.Ε. (θυγατρικές της εταιρείας μου) πάνω στις οποίες "κούμπωσα" και από μία άδεια για σταθμό αεριοποίησης (βιομάζα). Συνολικά δηλαδή τρείς άδειες. Με το νέο καθεστώς καλούμε τώρα να πληρώσω τέλος επιτηδεύματος για κάθε εταιρεία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο χωρίς να προχωρήσω σε τερματισμό των εταιρειών και κατ΄επέκταση σε απώλεια των αδειών;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Χρόνια Πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που ρωτάς έπρεπε να στα έχει ρωτήσει ο λογιστής σου πριν δημιουργήσεις τις Ι.Κ.Ε.

 

Υπάρχουν πολλές λύσεις αλλά πρέπει να ρωτήσεις τον λογιστή σου για τυχόν περιορισμούς.

 

Μπορείς να συγχωνεύσεις τις εταιρείες, να τις απορροφήσεις από την μητρική ή να ακολουθήσεις άλλες λύσεις, η κάθε λύση έχει το δικό της κόστος και δυσκολίες.

 

Η άδεια λειτουργίας καθώς και ο εξοπλισμός μπορούν να μεταβιβαστούν σε νέο ιδιοκτήτη, δεν χάνονται αν τερματίσεις τις εταιρείες. Απλά η διαδικασία πρέπει να γίνει πριν το κλείσιμο.

 

Αν είχες πάρει επιδότηση (ΕΣΠΑ, leader, κτλ) θα πρέπει να περάσει η προθεσμία που σου θέτουν για να κρατήσεις στο όνομά σου την επιχείρηση διαφορετικά πρέπει να επιστρέψεις την επιδότηση.

 

Για το κλείσιο μιας εταιρείας απαιτείται να μην έχει πάγια, συνεπώς θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα πάγια σε άλλη εταιρεία ή σε εσένα και θα πρέπει να πληρωθούν οι αντίστοιχοι φόροι.

 

Συνήθως συμφέρει να πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος παρά να κλείσεις την εταιρεία. Ξέρω πολλούς που θέλουν να κλείσουν την εταιρεία τους αλλά δεν μπορούν να το κάνουν λόγω φορολογίας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι ο λογιστής μου έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Απλά απευθύνομαι στο κοινό του φόρουμ μήπως και κάποιος άλλος μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές, συμφωνώ και σε αυτό. Τώρα, συγκεκριμένα για την δική μου περίπτωση, ο λογιστής μου προσανατολίζεται στην μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων σε φυσικό πρόσωπο και όταν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, επαναδημιουργία των εταιρειών.

Αγαπητέ sdim, σε ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Χρόνια Πολλά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.