Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαρροή ψυκτικού ρευστού από χτύπημα κλιματιστικού κατά τη μεταφορά


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλημέρα Χρόνια Πολλά σε όλους τους συναδέλφους και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και καλές δουλειές!!!

Έχω ένα κλιματιστικό ενός φίλου (λίγων μηνών) Hitachi split unit inverter 24.000 btu sτο οποίο κατά την μεταφορά χτυπήθηκε άσχημα το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας και έχει διαρροή ψυκτικού μέσου (R410A). Tι συμφέρει ή τι μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με την εγγύηση-αντιπροσωπεία και τι μόνοι μας. Γνωρίζετε αν επισκευάζεται ή αντικαθίσταται όλο το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας? Φαντάζομαι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει να αντικατασταθεί όλη η εξ. μονάδα.

 
Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα με υγεια νικο.

Απο την στιγμη που η ζημια δεν ειναι ευθυνη του εργοστασιου δεν εχετε εγγυηση... Οτι κανετε εσεις,,, ειτε αλλαγη του στοιχειου (αμφιβαλλω αν θα υπαρχει ως ανταλλακτικο) ειτε επιδιορθωση του. Εχει σκιστει καποια κυψελη? Που ακριβως ειναι η ζημια? Λυστε τα καλυμματα για να δειτε τι ζημια εχει... Ανεβασε καμια φωτο. Πιθανον να μπορει να κολληθει με ασημοκολληση αν η ζημια εγινε σε χαλκινο/μπρουτζινο στοιχειο... Ανοιξτε το μηχανημα να δειτε τι εχετε να αντιμετωπισετε νικο

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε ολους τους συνάδελφους καλή χρονιά με υγεία και καλές δουλειές!!!

Το κακό με αυτό μηχάνημα είναι ότι είναι εγκατεστημένο το χτύπημα είναι στην πίσω πλευρά (πλάτη) και δεν μπορώ να το τραβήξω φωτό αφού είναι κοντά στον τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφου εχει διαρροη, το εχετε αφησει πανω?  :shock: Οπως και να χει πρεπει να κατεβει για να δειτε τι μπορειτε να κανετε

Link to comment
Share on other sites

 Οπως και να χει πρεπει να κατεβει για να δειτε τι μπορειτε να κανετε

 Τι να κάνεις μεγάλο μπέρδεμα. Αν φωνάξει την αντιπροσωπεία θα το επισκευάσει ή θα αλλάξει όλη την εξωτερική μονάδα? Έχει κανείς εμπειρία σε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

ενα παραμφερές θέμα με τον Συνάδερφο - που δεν παραμελλώ, απλώς δεν ξέρω να απαντήσω την ερώτηση - είναι οτι είχα ένα κλιματιστικό έτος κατασκευής περίπου 2001, το 2013 που μετακόμισα το πήρα μαζί, όμως οι σωλήνες που ήταν εντοιχισμένες εκ κατασκευής χρειάστηκε να κοπουν και στο σπίτι να γίνουν καινούριες. Μετά τις κολλήσεις και τις νεες μπρουτζοσωλήνες παρουσιάστηκε διαροή - μάλλον φρεον - κατά την δοκιμαστική λειτουργία. Επισκευάστηκε κάπως και αργότερα ενώ το δούλεψα 3 φορές στον νέο χώρο, παρουσιάστηκε πάλι κάποια διαροή ή θόρυβος - δεν θυμάμαι τώρα τι μου είπε η γυναίκα μου οτι παρουσιάστηκε* Και κατόπιν δεν δουλέυει ή δεν ψύχει.

Θέλω να μάθω

1. η διαροή ψυκτικών υγρών σε εσωτερικό κατοικίσιμο χώρο είναι επικίνδυνη?

2. Μπορεί να επισκευαστεί να δουλέψει ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά.

 

Για το θέμα του NIKOS ASTROS, εφόσον έχει χτυπήσει από πίσω το μηχάνημα μπορεί να έχει συμβεί κάτι στον συμπυκνωτή. Αν χρειαστεί να γίνει κόλληση στο στοιχείο θα πρέπει να αφαιρεθεί το φρέον πρώτα να κατέβει το μηχάνημα και μετά να γίνει πλήρωση πάλι.

 

Arche το μόνο που γνωρίζω είναι οτι αν βρίσκεσαι σε μικρό χώρο και υπάρχει μεγάλη διαρροή ψυκτικού μέσου μπορεί να προκαλέσει ασφυξία διότι η πυκνότητα του ψυκτικού μέσου είναι υψηλότερη του αέρα, άρα ο αέρας σιγά σιγά εκτοπίζεται από τον χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω τουλάχιστον για τις διαρροές στα ψυγεία. Ο ψυκτικός βάζει κάποιο υγρό (σαπούνι νομίζω) πάνω στις σωληνώσεις του στοιχείου που υπάρχει η διαρροή και το θέτει σε λειτουργία για να δει που ακριβώς βρίσκεται η διαρροή. Στην συνέχεια αφαιρεί το φρέον, κάνει την κόλληση και όταν τελειώσει ξαναβάζει το φρέον στο μηχάνημα συν όσο φρέον χάθηκε από την διαρροή και ελέγχει ξανά πάλι για διαρροή. Τώρα για κλιματιστικό δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτή η διαδικασία δεδομένου οτι οι πιέσεις είναι υψηλότερες. Αν είναι παλιό το κλιματιστικό αναλόγως τα χρήματα που θα ζητήσουν μπορεί να μην συμφέρει και καλύτερα να πάρεις καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.