Μετάβαση στο περιεχόμενο

χάθηκε συμβόλαιο


Recommended Posts

Καλημέρα, 

Μου ανατέθηκε η σύνταξη ενός τοπογραφικού του οποίου το συμβόλαιο έχει χαθεί . Το μόνο έγγραφο που έχω είναι η αποδοχή κληρονομιάς του εκλιπόντος, με στόχο να γίνει τώρα η αποδοχή κληρονομιάς από τον γιο του. Επίσης με ενημέρωσαν οτι δεν υπάρχει κάποιος αναδασμός στην περιοχή . Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως θα κινηθώ ; Να παω στο υποθ/ειο που έχει κατατεθεί εκείνη η αποδοχή , εγώ ως τοπογράφος ή ο δικηγόρος ; Συγχωρέστε την άγνοιά μου είναι λόγω απειρίας.  Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλή χρονιά

Εφόσον έχεις την αποδοχή κληρονομιάς δεν χρειάζεται να πας υποθ/κειο. Στην αποδοχή θα αναφέρεται τυχόν συνημμένο τοπογραφικό ή γενική περιγραφή του ακινήτου. Με βάση αυτά θα συντάξεις το νέο τοπογραφικό .( Για την ιστορία....και  στη νέα αποδοχή κληρονομιάς από το γιο δεν χρειάζεται τοπογραφικό )

Link to comment
Share on other sites

καλή χρονιά και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . Η αποδοχή που έχω είναι του 80 και όντος έχει μια γενική περιγραφή αλλά δεν αναφέρεται σε τοπογραφικά , επίσης κάποιο από τα ακίνητα που αναφέρει έχει πουληθεί από τον θανόντα και δεν γνωρίζω με σιγουριά ποιο ειναι ,  για τα υπόλοιπα δεν μπορούν να μου υποδείξουν την θέση τους . το τοπογραφικό τους το ζήτησε ο δικηγόρος οπότε κάτι θα έχει υπόψιν . μπορείς να μου δώσεις κάποια επιπλέον κατεύθυνση γα το πως να κινηθώ ? Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Εάν στην παλαιά αποδοχή δεν μνημονεύεται τοπογραφικό, δεν υπήρξε τοπογραφικό καθώς δεν ήταν και απαραίτητο. Αρα δεν θα βρεις κάτι όπου και να το ψάξεις.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να εντοπίσεις πιθανό τοπογραφικό του αρχικού τίτλου αγοράς από τον θανόντα, είτε βρίσκοντας τον αριθμό συμβολαίου στην απδοχή, είτε με έλεγχο στην μερίδα του θανόντος. Ολα αυτά εάν υπήρξε προηγούμενο συμβόλαιο.

Εάν τέλος, δεν μπορούν κάν να σου υποδείξουν την θέση του ακινήτου γιατί δεν ξέρουν που βρίκσεται, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κάνεις κάτι...

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεις ότι κάποιο από τα ακίνητα που αναφέρονται στην αποδοχή έχει πωληθεί, πες στο δικηγόρο να το ψάξει στο(α) υποθηκοφυλάκειο(α) για εξασφάλιση των πελατών σας.  Άλλωστε η δουλειά τους είναι αυτή όχι η δική μας.  Δηλαδή τι θα χρεώσεις τον πελατών σου.

Link to comment
Share on other sites

εάν επίσης όπως αναφέρεις έχει πωληθεί κάτι, στην πώληση κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει συμβόλαιο που θα βρίσκεται στην μερίδα (θα το βρει δικηγόρος στο υποθηκοφυλακείο) και τοπογραφικό στον συμβολαιογράφο

το πιο ασφαλές από την καθ' υπόδειξη σύνταξη να πεις στο δικηγόρο που το ζήτησε να κάνει έρευνα και να σου φέρει ότι συμβόλαια βρει

επίσης αν πας για μέτρημα με κληρονόμους να καλέσεις και τους όμορους (αυτοί δηλαδή όχι εσύ, εσύ να το ζητήσεις από τους κληρονόμους να τους καλέσουν)

και με αυτά κανόνισε το εύλογο της αμοιβής..  ;)

 

basgoud .. έγραφα ταυτόχρονα

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Οσο λιγότερα στοιχεία έχεις, τόσο μεγαλύτερο κόπος και έρευνα για σένα, το οποίο σημαίνει πως θα έπρεπε να χρεώσεις αντιστοίχως... Φρόντισε να εξασφαλιστείς από αυτή την άποψη όπως σε συμβουλέψαν και οι παραπάνω συνάδελφοι..

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές και υποδείξεις ! Κατανοώ απόλυτα τις επισημάνσεις για την αμοιβή στο γενικό πλαίσιο της συνεχούς υποβάθμισης της αξίας των εργασιών των μηχανικών από εξωγενείς παράγοντες και από εμάς τους ίδιους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.