myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Οκ μερσί! Σε ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Προσεξτε το θεμα των παγιων. Μη σας ζητησουν το ΦΠΑ του αναποσβεστου ποσου. Ας μας πει ο Σωτηρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Δηλαδή? Αν θες δώσε ένα παράδειγμα δεν το κατάλαβα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Αχχχχχχ! Αυτά φοβάμαι terry! Πως θα μας πρήξουν στο καψόνι! Εννοεί, πως αν έχεις "πάγιο" πχ έπιπλα , δεν σε άφηναν να βάλεις ως έξοδο όλο το ποσό. έπρεπε να κάνεις απόσβεση παγίων πχ σε έπιπλα νομίζω είναι 5 χρόνια. Οπότε για τα επόμενα 5 χρόνια έβαζες κάθε χρόνο το 20% του εξόδου και έλεγες 1/5 χρόνια 20% απόσβεση παγίου στα βιβλία σου. Όμως νομίζω πως το ΦΠΑ το βάζαμε όλο τη χρονιά της αγοράς. Φυσικά επειδή πρόκειται για σαδιστικά-βούρλα ΟΛΑ είναι πιθανά! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Α, μάλιστα...οκ ευχαριστώ. Ελπίζω να μην μου κάνουν μανούρα για το κρεβάτι που αγόρασα στο δωμάτιο...σόρυ στο γραφείο θέλω να πω.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 (edited) Όμως νομίζω πως το ΦΠΑ το βάζαμε όλο τη χρονιά της αγοράς. Φυσικά επειδή πρόκειται για σαδιστικά-βούρλα ΟΛΑ είναι πιθανά! Το ΦΠΑ εκπτιπτει το τριμηνο της αγορας. Αλλα αν πχ κλεισεις βιβλια, πληρωνεις το ΦΠΑ του αναποσβεστου. Ή αν πουλησεις παγιο. Μου ακουγεται πολυ λογικο, να ισχυσει το ιδιο και για το καθεστως απαλλαγης ΦΠΑ. Ας μας πει ο Σωτηρης, μπορει να λεω και μπουρδες. Edited Ιανουάριος 8 , 2015 by terry Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Το παράλογο είναι η απόσβεση από μόνη της, εκτός αν είσαι στο 1ο έτος λειτουργίας ή τέλος πάντων να ισχύει για ειδικές περιπτώσεις πχ ανακαίνιση κλπ. --- Στην τελική δεν κλείνω βιβλία. Μεθαύριο έχω τζίρο πάνω από 10.000, θα κάνω νέο αίτημα να ξαναεκπέσουν; Γενικά την "κολοκυθιά" θα παίζουμε ή άμα συμπληρώσουμε τον τζίρο θα σηκώσουμε τα μολύβια και θα περιμένουμε το νέο έτος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Μα ούτε το πουλάς ούτε κλείνεις με αναπόσβεστο πάγιο. Γιατί να μη συνεχίσεις να το αποσβαίνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Λοιπόν, φοβάμαι πως η "παγίδα" είναι οι ασφαλιστικές εισφορές! Εφόσον θεωρούνται έξοδο και δεν εκπίπτουν. Τελικά με 10.000 τζίρο με ΦΠΑ έρχεσαι ίσα βάρκα ίσα νερά. ----ΛΑΘΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panasonic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2015 οι ασφαλιστικες εισφορες δεν εχουν φπα βρε παιδια και εκπιπτουν κανονικα απο τα εσοδα-εξοδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα