xobit Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2015 (edited) Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς τι εναλλαγές αέρα χρειάζονται για μια μονάδα επεξεργασίας κρέατος ή αν πηγαίνει με τα άτομα, ή οτιδήποτε. Γενικά αν υπάρχει κάποιος κανονισμός για το πως αντιμετωπίζονται αυτοί οι χώροι υγιεινής γιατί μάλλον θα χρειαστεί να κάνω και μελέτη κλιματισμού οπότε θα πρέπει να βρω συνθήκες κτλ κτλ..Ευχαριστώ Edited Ιανουάριος 12 , 2015 by hkamp
xobit Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2015 Εστω την παραμικρή ιδέα?
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 (edited) Τι επεξεργασία γίνεται εκεί; Να πούμε κονσερβοποίηση, Αλλαντοποιεία τι; Σε μια τέτοια περίπτωση ο χώρος θεωρείται βιομηχανικός με πρόσθετη λήψη μέτρων λόγω επιβάρυνσης οσμών. Έτσι κι αλλιώς ο βιομηχανικός εξαερισμός είναι κατ' εκτίμηση. Υπάρχει κάποια Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. που ορίζει μέχρι 68m3/h κατ' άτομο αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει. Αν εκτίθενται μεγάλες ποσότητες νωπού κρέατος εντός του χώρου (πρέπει να πάρεις υπ' όψη σου μικρόβια, βακτήρια κλπ.) μέχρι να επεξεργαστουν, συν τις οσμές επεξεργασίας τους, πρέπει να έχεις εναλλαγές αέρα πάνω από 50. Καλύτερα να απευθυνθείς σε μια εταιρεία που κάνει επαγγελματικούς εξαερισμούς και να ζητήσεις βοήθεια και προσφορά μηχανημάτων. Πάρε για παράδειγμα στον "ΚΑΦΦΕ". Υπάρχουν κι άλλοι ίδιας δυναμικότητας όπως ΣΙΒΑΡ, ΤΖΑΒΕΛΑΣ, AIRTECHNIC... Edited Ιανουάριος 16 , 2015 by Konstantinos IB
xobit Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 Γίνεται παρασκευασία των γύρων, καλαμακίων κτλ κτλ..ευχάριστώ. Το χω υπόψι μου για τις εταιρείες απλά ψάχνω μήπως υπάρχει και κάτι νομοθετικά.Ευχαριστώ
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2015 (edited) Κατά τη γνώμη μου Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 2425/86 -> βιομηχανικός χώρος -> 68m3/h κατ' άτομο max. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σχετικό στη νομοθεσία, ή τουλάχιστον εγώ δεν το γνωρίζω. Edited Ιανουάριος 16 , 2015 by Konstantinos IB
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα