Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξύλινη τοιχοποιία σε ΜΕΑ


zio7

Recommended Posts

Κάνω την ενεργειακή μελέτη για ένα ξύλινο σπίτι στο οποίο η τομή της εξωτερικής τοιχοποιίας (όπως και άλλες λεπτομέρειες) φαίνονται στα σχέδια. Το κενό πως το δηλώνω? Αν το βάλω σαν αέρα ο συντελεστής του ξύλινου προφίλ γίνεται πολύ χαμηλός. Μήπως πρέπει να το δηλώσω σαν διάκενο, το οποίο δεν επηρεάζει τον συντελεστή? Και μια δεύτερη ερώτηση για τις θερμογέφυρες τη μόνωση τη θεωρώ σαν εξωτερική? Τη κοιλοδοκό πως την λαμβάνω υπόψιν μου?

ΞΥΛΙΝΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΚΟΙΛΟΔΟΚΟ 1.pdf

ΞΥΛΙΝΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΚΟΙΛΟΔΟΚΟ 2.pdf

ΞΥΛΙΝΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΚΟΙΛΟΔΟΚΟ 3.pdf

post-6641-0-54982600-1421055424_thumb.jpg

post-6641-0-78892100-1421056363_thumb.jpg

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Νίκο, προσωπικά θα έκανα τους υπολογισμούς με χρήση της σχέσης 2.7. της ενότητας 2.1.8. της 2ης ΤΟΤΕΕ. Έτσι θα είχα συμπεριλάβει και την κοιλοδοκό στους υπολογισμούς παίρνοντας υπόψη όλες τις διαφορετικές διατομές.

Όσο για τις θερμογέφυρες, θα θεωρούσα εξωτερική θερμομόνωση. Σαν παράδειγμα, για την περίπτωση της γωνιακής κολόνας, θα έπαιρνα την ΕΞΓ-4.

Κι αυτό, παρόλο που στις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ λέει πως <<Τα διαφόρων τύπων πετάσματα από οργανικά και ανόργανα υλικά και το ξύλο ανάγονται στην οπτοπλινθοδομή>>, οπότε θα έπρεπε να θεωρήσω μόνωση στον πυρήνα ("σάντουιτς").

Link to comment
Share on other sites

Τη σχέση 2.7 δεν τη πολυκαταλαβαίνω. Ο ενιαίος  συντελεστής θερμοπερατότητας ποιος είναι?

 

Πάνο βρήκα την απάντηση σου εδώ που είναι πολύ κατατοπιστική #2 .

Ευχαριστώ πολύ.

 

Η ερώτηση είναι στο pdf "ΞΥΛΙΝΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΚΟΙΛΟΔΟΚΟ 3" το δέσιμο μεταξύ των κοιλοδοκών που δεν είναι σε όλη τη τομή του "τοίχου" θα το λάβω υπόψιν?

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αέρα σε ποια περίπτωση βάζουμε?

Αέρια οι πίνακες έχουν προφανώς για χιλιοστά και όχι για τέτοιο διάκενο. Ίσως μόνο σε παράθυρα. (Αέρας, αργό, κρυπτό κλπ)

Διάκενο, εξωτερικη και εσωτερική αντίσταση του αέρα με του πίνακες Ra, Ri κλπ. Στην πραγματικότητα δεν υπολογίζονται ως στρώσεις υλικών αλλά προσθετικά στη συνολική αντίσταση R.

Απλά για πρακτικούς λόγους (για να σου φτιάξει το σκαρίφημα σωστά με το συνολικό πάχος του τοίχου) παρουσιάζεται έτσι.

 

Για την κοιλοδοκό:

Αν και αντιλαμβανόμαστε (και στην πραγματικότητα έτσι είναι) το δομικό στοιχείο να έχει πάχος στους υπολογισμούς το δομικό στοιχείο θεωρείται γραμμικό, χωρισμένο σε τμήματα με διαφορετικό U σε κάθε τμήμα. Άλλος υπολογισμός για την δοκό, άλλος για το δρομικό μέρος και για την ένωση αυτών διόρθωση με συντελεστή θερμογεφυρών για τη γωνία και για την ένωση ενδιάμεσα στον τοίχο. Αν θεωρήσεις το στοιχείο σύνθετο δομικό στοιχείο ουσιαστικά το ίδιο πράγμα κάνεις και βγάζεις σταθμισμένο μέσο όρο (σχ 2.7) ανάλογα με το ποσοστό που έχει το κάθε ένα ξεχωριστό U στο σύνολο του τοίχου.

Δηλαδή αν 15% της επιφάνειας του τοίχου είναι δοκός με U1 και 85% είναι δρομικό τμήμα με U2 ανάλογα υπολογίζεις το σύνθετο δομικό στοιχείο ως Uσυν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.