Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μούχλα σε τοιχοποιία (υγρασία - υδρατμοί - συμπυκνώματα)


NKOLAS

Recommended Posts

δεν είναι ακριβό είναι βέβαια κίτρινο :smile:

 

αλλα κοίτα τις τεχνικές προδιαγραφές

 

Εφαρμογές

  • Προστασία επιφανειών σκυροδέματος, σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές του ΕΝ 1504-9: 1: προστασία έναντι διεισδύσεων (επίστρωση), 2: έλεγχος υγρασίας (επίστρωση), 8: αύξηση ειδικής αντίστασης (επίστρωση
  • Κατάλληλο για επαφή με πόσιμο νερό
  • Στεγανή προστασία κατασκευών σκυροδέματος όπως δεξαμενές, σωληνώσεις κλπ.
  • Εξωτερική στεγανοποίηση τοιχίων που θα επιχωματωθούν
  • Εσωτερική στεγανοποίηση τοιχίων και δαπέδων π.χ. σε υπόγεια
  • Στεγανοποίηση σε βεράντες και μπαλκόνια πάνω σε σκυρόδεμα ή κατάλληλα προετοιμασμένα πλακάκια
  • Στεγανοποίηση επιφανειών σκυροδέματος

Χαρακτηριστικά / Πλεονεκτήματα

  • Κατάλληλο για επαφή με πόσιμο νερό σύμφωνα Italian Law Decree 174 του 06/04/2004
  • Μπορεί να εφαρμοστεί επί νωπών υποστρωμάτων
  • Εύκολη εφαρμογή με βούρτσα, ρολό ή σπάτουλα
  • Καλή συμπεριφορά σε κρέμαση και ευκολία εφαρμογής, ακόμα και σε κάθετες επιφάνειες
  • Ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών
  • Πολύ καλή πρόσφυση σε πολλά υποστρώματα όπως σκυρόδεμα, τσιμεντοειδή κονιάματα, πέτρα, κεραμικά, τούβλα και ξύλο
  • Η αναλογία ανάμιξης μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να επιτευχθεί η συνεκτικότητα και η εργασιμότητα που απαιτείται για την εκάστοτε εφαρμογή

στο ερώτημα γιατί εμφανίστηκε υγρασία τώρα κοιτάξτε υγρασία κορεσμού και τις υδροφιλικές ιδιότητες του τούβλου. Επιπλέον εκεί που είναι πολύ πιθανόν να έχουμε βρύα και λειχήνες που συγκρατούν την υγρασία.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Αφήνω έξω το "κάθε κίτρινο και καλό" ... συμφωνώντας.

Όμως πρόκειται για "πλινθόκτιστο", οπότε κάθε υλικό (και της nasa να ήταν) πάνω του είναι εκτός προδιαγραφών.

Θέλει να δημιουργήσεις άλλο φορέα για να το εφαρμόσεις.

Προσπαθώντας να το προστατέψω,

αντί αμφιβόλου αποτελέσματος (με σοβαρότατες συνέπειες και για τον φορέα σε περίπτωση αστοχίας),

προτιμώ να απομακρύνω το νερό ...

Link to comment
Share on other sites

o kan62 κάλυψε αυτό που προσπαθω να σας δώσω να καταλάβετε από το την προηγούμενη σελίδα για το υπόστρωμα πουλάκια μου.(Το πουλάκια μου το γράφω επειδή κάποιος μου έσβησε 1 canzone από προηγούμενο ποστ στις επιμετρήσεις,ηταν και διανθισμένο το τραγουδάκι,ασε που κάθονταν και σε επίμαχο σημείο ο σπίνος!).

Θέλετε μήπως να τα στήσουμε?Το λέω στους 2 σας...Και εννοώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά,στην τιμή για λόγους που δεν σας χρειάζονται, είναι ανώφελη η οποιαδήποτε προσπάθεια.

 

@ροδοπουλος

από εσένα δεν περίμενα τόσο εύκολες 10 γραμμές για να πείσεις...

Γέρασες???

 

@Δημήτρης

Μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις και αν θέλεις:

Tον εχθρό σου τον κρατάς σχεδόν πάντα όσο γίνεται μακρύτερα από εσένα και προσπαθείς να σταματήσεις την δημιουργία του πριν ακόμα σε πλησιάσει εαν γίνεται.

Edited by σιδερας
Link to comment
Share on other sites

σιδερας

 

προσπαθώ να είμαι πρακτικός. Το υλικό είναι πολύ καλό και το έχω χρησιμοποιήσει. Προφανώς υπάρχουν και αλλα αντίστοιχα απλά να μπορούν να πιάσουν σε νωπό. Τώρα κατα πόσο είναι η καλύτερη λύση? Προφανώς και εαν κάνεις κάποιας μορφή αποστράγγιση θα είναι ιδανικό αλλα με το φίλο μας που δεν μπορεί να ανοίξει παραπάνω απο 20 εκ πως να το κάνουμε αυτό. Οτι γέρασα, γέρασα είναι αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι,σε "έκοψα" πρόσφατα...

Αστειευόμουν εδώ ,γιατί συχνά πυκνά ,μιλάτε με σιγουριά (και εσύ και ο ροπαλοφόρος),για κάτι που φαίνεται να έχει την αποκλειστικότητα,πράγμα αδύνατον από την φύση του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές κοίτα

 

CR 65 CERESIT

THOROSEAL THORO

HYGROSMART IMPER ALCHIMICA

MAPEI IDROSILEX PRONTO

SIKATOP 209 RESERVOIR SIKA

MuCis ELASTPLAST 28 SINTECNO

BASF MASTERSEAL 550

 

τώρα διάβασε τα πιστοποιητικά και προδιαγραφές και κατέληξε και με βάση την τιμή. Και κοίτα για εφαρμογή σε νωπό. Ακόμα και στα κίτρινα που μου αρέσουν (οχι όλα κάτι σαν τον Λουμίδη) πρότεινα αυτό που πιστεύω οτι κάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

 

άλλο ένα διαμέρισμα με προβλήματα μούχλας. Η γνώμη των παρευρισκομένων θα ήταν πολύτιμη.

 

Πρόκειται για ρετιρέ 5ου ορόφου σε ύψωμα στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή το διαμέρισμα είναι ανοικτό από παντού Το διαμέρισμα οσο δεν κατοικούνταν δεν είχε προβλήματα είτε μούχλας είτε υγρασίας εσωτερικά και εξωτερικά ( καμιά μπογιά η σοβάς δεν φούσκωσε τα τελευταία 4 χρόνια) . Το ρετιρέ μετά τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ είναι ενεργειακός κλάσης Γ.

Επίσης δεν έχει εξωτερική μόνωση παρά μονό ανάμεσα στην διπλή τοιχοποιία 5εκ μπλε φελιζολ και επίσης τα τοιχεια-κολόνες και πλάκα (άνω και κάτω έχουν το ίδιο φελιζολ. Το πάνω μέρος της ταράτσας δεν είναι μονωμένο παρόλο που έχει μια στρώση από τσιμεντοκονία με τα κατάλληλα προσθετικά για υγρομονωση και τα λούκια που οδηγούν τα βρόχινα νερά, όλα σε αρίστη κατάσταση.

 

Επίσης το σπίτι έχει επιδαπεδια θέρμανση η οποία διατηρεί την θερμοκρασία στους 20-21 βαθμούς, αυτήν την εποχή οπού η εξωτερική θερμοκρασία ειναι 0-5 βαθμους.

 

Είναι ο πρώτος χειμώνας που κατοικείται το σπίτι και μολις σε δυο μήνες παρουσίασε εκτεταμένη μούχλα. Πέρα το ότι δεν αερίζεται σωστά τι άλλο μπορεί να φταίει???

 

Συγνώμη ξέχασα να πω οτι η μούχλα εμφανίζεται ψηλά στους τοίχους του διαμερίσματος χωρίς να γνωρίζω ακόμα σε ποιους ακριβώς ( εσωτερικούς μονούς, εξωτερικούς διπλούς με μόνωση ή τοιχεια και κολόνες. Επίσης τα κουφώματα είναι πλαστικά διπλά (γερμανικά).

 

 

Σας ευχαριστώ

Edited by fish
Link to comment
Share on other sites

Έχεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα ψηλά σημεία ... αφού έχεις αμόνωτο δώμα. Υγροποίηση ... μούχλα.

Το πιστοποιητικό με αυτά που περιγράφεις αποκλείεται να είναι Γ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η μούχλα παρουσιάστηκε στις δίεδρες και τρίεδρες γωνίες των εξωτερικών τοίχων. Είναι φανερή η ύπαρξη θερμογέφυρων στα σήμεια αυτά που ευνόησαν την υγροποίηση όπως και η πλήρη έλλειψή εξαερισμού. Το δώμα λόγω του ότι είναι τσελνερ φαίνεται να έχει επαρκή μόνωση όσον αφορά την μούχλα τουλάχιστον. Από τι καταλαβαίνω, τα περισσότερα κτίρια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να πληρούν τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ αφού γεωμετρικές αστοχίες στην θερμομόνωση των κτηρίων υπάρχουν σχεδόν παντού (όχι απαραίτητα εσκεμμένα). Εξάλλου έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο κατασκευής. Μου φαίνεται ότι στα λίγα κτίρια που η θερμομόνωση πληρεί τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ, είναι γιατί είχαν σωστά (ποιοτικά) αρχιτεκτονικά σχέδια και όχι λόγω της μελέτης θερμομόνωσης.

 

Όσο για το πιστοποιητικό επικοινώνησα με την επιθεωρητή να μου στείλει τις παραδοχές και τους συντελεστές που χρησιμοποίησε αν και είναι ιδιαίτερα έμπειρη και τις έχω πλήρη εμπιστοσύνη (έχει η αλήθεια είναι φοβερό βιογραφικό σε μελέτες).

 

 

Όπως και να χει σας ευχαριστώ γιατί ήταν ένα θέμα που δεν είχα ακουμπήσει έως τώρα, και μάλλον θα εμβαθύνω λίγο παραπάνω αν και όχι ακριβώς ο τομέας ενασχόλησης μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.