Μετάβαση στο περιεχόμενο

Exit Poll


geoste

Exit Poll  

36 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι ψηφίσατε σήμερα;

    • Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
    • Νέα Δημοκρατία
    • Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Δημοκρατική Παράταξη
    • Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
    • Ανεξάρτητοι Έλληνες
    • Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
    • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
      0
    • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
    • Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά
      0
    • Το Ποτάμι
    • Τελεία
    • Ένωση Κεντρώων
    • Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ)
      0
    • Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
    • Άλλο Κόμμα
      0
    • Λευκό
      0
    • Άκυρο
      0
    • Δεν Ψήφισα


Recommended Posts

Βλέπω τον Τσίπρα και τις πρώτες του ενέργειες του που εμένα μου αρέσουν Εχω μια ελπίδα ότι έστω και η παρουσία του στην ΚΝΕ τα πρώτα του χρόνια κάτι θετικό θα του έχει αφήσει που θα τον κάνει να δει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με άλλο μάτι Εύχομαι να τα καταφέρει για το καλό της πατρίδας μας 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμένα με φοβίζει και αρκετούς ακομη και υποστηρικτές του που μίλησα εχει σοκάρει. Η μη αποδοχή των θεσμών μη τον απαράδεκτο πολιτικό όρκο, με τις εξαγγελίες περί κατέβασμα των εικόνων σε ενα παραδοσιακά χριστιανικό κράτος, ο ασαφής όρος του αφοπλισμου της αστυνομίας, η ελληνική ιθαγένεια σε όλους ανεξαιρέτως και πολλα αλλα που λόγω χρέους περάσανε σε δεύτερη μοίρα εξοργίζουν πολλούς. Αν επιμείνει σε αυτα όχι μονο θα φάει το κεφάλι του σύντομα αλλα θα γιγαντωσει όσο δεν παει την ακροδεξιά

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

κάτσε ρε συ Ικαρε

κι εγώ που είμαι στην απόλυτη μειοψηφία κατά του αντιπροσωπευτικου συστήματος θα πρέπει να παραιτηθώ από τις ιδέες μου?

και μπορεί να μην με ενδιαφέρει καν να γίνω "πλειοψηφία"

 

οι πλειοψηφίες (κυρίως αυτές του καναπέ ή των οπαδών) δεν προωθούν την εξέλιξη της κοινωνίας από αρχαιοτάτων ετών

στην ουσία όλοι μειοψηφίες είναι και αναδεικνύονται ως εκπρόσωποι πλειοψηφιών μέσα από μηχανισμούς διαφήμισης, εξαπάτησης και ελάχιστοι με την πειθώ

το κύρος ή η ορθότητα μιας άποψης μπορεί να μην στηρίζεται σε αποδοχή με ψήφους μπορεί όμως να επηρεάζει τις εξελίξεις είτε εξ ανάγκης είτε εκ φόβου είτε δια της πειθούς

βλ. τώρα τους ανελ

..

πέραν αυτών

οι πανηγυρισμοί του σαμαρά για τη διατήρηση των ποσοστών και οι ζητωκραυγές γύρω του μου θύμισαν το εξής

 

είχαν οι πόντιοι (κλασικό ρατσιστικό βάλ'τε ότι άλλο θέλετε αλλά έτσι κυκλοφόρησε) μια ομάδα πόλο

παίζανε λοιπόν με ας πούμε την γιουγκοσλαβία

κάνανε επίθεση οι γιουγκοσλάβοι 1-0

οι οπαδοί στις εξέδρες χειροκροτούσαν

κάνανε επίθεση οι πόντιοι χάνανε τη μπάλα

οι οπαδοί στις εξέδρες ζητοκραύγαζαν ...

κ.ο.κ

κάποια στιγμή που το σκορ είναι 10-0

τους ρωτάει ένας

"καλά ρε παιδιά αφού χάνετε γιατί ζητοκραυγάζετε?"

"γιατί δεν πνίγηκε κανείς"

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή στην Γαλλία π.χ. ή στην Αγγλία που δεν ορκίζονται με παπά στην βουλή τι είναι ? Άπιστοι, χαζοί ? 

 

Εγώ λέω να γίνει δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας να τελειώνουμε. Αυτά τα περί "παραδοσιακά" χριστιανικού κράτους, δεν μου λένε τίποτα. Δεν υπάρχει τέτοιος όρος. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω παπάδες. 

 

Και ιστορικά να το πάρεις....η εκκλησία τι σου προσέφερε ? Επί τουρκοκρατίας οι Τούρκοι απλά σέβονταν την θρησκεία μας και μας άφηναν να είμαστε χριστιανοί. Δεν κάνανε οι παπάδες κάναν αγώνα για αυτό. Απλά οι Τούρκοι δεν ασχολούνταν. Την επανάσταση ο λαός την έκανε και μετά οι Ευρωπαίοι μας ελευθερώσανε με το Ναβαρίνο.

 

Πιο πρίν.....με το σχίσμα το 1050 περίπου, το μόνο που καταφέραμε ήταν να απομονωθούμε από την Δύση, να μας ξεκάνουν στην τέταρτη σταυροφορία και μετά να μας κατακτήσουν οι Τούρκοι για 400 χρόνια....Αν ήμασταν καθολικό κράτος πολύ αμφιβάλω αν θα είχε υπάρξει Τουρκοκρατία.... Άσε δε για τους χιλιάδες που κρύβονταν στο Άγιο Όρος σαν μοναχοί όταν έγινε η Άλωση.

 

Τι σου προσφέρει η εκκλησία στο κράτος ? Γιατί να την πληρώνουμε ? Και αν είμαστε τόοοοσο θρήσκος λαός πια δεν είναι αυτονόητο ότι θα την στηρίξουμε με τις δωρεές μας και σαν μία απλή εταιρεία ?

 

Αυτά τα "προσβάλλονται τα πιστεύω του ελληνικού λαού" είναι πολύ γενικόλογα. Πες μου τι προσβάλλεται.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Ασε Ικαρε που σαν τεκνό που είναι ο Αλέξης , μπορεί να την ρίξει  την Αγγελα ,  αφού εδώ αυτό το ψηλό αγόρι και θα θυμάσαι  τα ρομαντικά ραντεβουδάκια με περιπάτους και τα βλέμματα όλο υπόσχεση Για να το χαλαρώσουμε μπορεί να δώσει και το κορμί του για την πατρίδα  :???:

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ΥΓ μην συγχέετε και μην ταυτίζετε τις θρησκείες με τα ιερατεία και τις ιδεολογίες/φιλοσοφικές ιδέες με τα ιερατεία των κομμάτων

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

ckiriako αν θές κάνε την ίδια ακριβώς ερώτηση βάζοντας στη θέση του "αρχές του κομμουνισμού" το "αρχές του καπιταλισμού" και αν θές μοιράσου την απάντηση που δίνεις εσύ μαζί μας! 

Αν προκύπτει καταφατική απάντηση παρατάμε άμεσα όλοι οι κομμουνιστές τα όνειρα και τους αγώνες για μια άλλη κοινωνία! Δεν το κάνουμε απο μαζοχισμό! 

Και το λέω χωρίς καμία απολύτως διάθεση ειρωνίας ε!

Γιατι παντα απαντατε με ερωτηση? Αυτο που ρωτησα μπορεις να το απαντησεις στα ισια? Υπαρχει ή δεν υπαρχει? 

Link to comment
Share on other sites

Και το σημαινει αυτός ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας; Να θυμίσω Νίκ οτι κάποιοι επι τπυρκοκρατιας χυσανε αίμα για τη θρησκεία δεν νομίζω να μας σεβάστηκαν οι Τούρκοι το αντίθετο θα έλεγα. Τα ήθη και παραδόσεις μιας χώρας δεν μπορεις να τα χλευαζεις και να διαγραφείς μονομιάς. Αυτη ειναι η γνώμη μου

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το Ικαρο Εγώ είπα ότι δεν είμαι Σαλρί , ούτε μου αρέσει να κάνουν αστεία με τον Χριστό ή τον Θεό οι Ράδιο Αρβύλα , αν και γελάω αρκετά με αυτά ή σκίτσα κωμικά με τον Μωάμεθ  Γιατί δεν είναι όμορφο να προσβάλλεις το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών Αλλά δεν θέλω να υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό και τους βουλευτές να ορκίζονται θρησκευτικά ή να αντικρύζουν σε ένα δημόσιο χώρο θρησκευτικές εικόνες Εγώ έπαιρνα τιμωρίες στο σχολείο γιατί δεν έκανα το σταυρό μου ενώ μια συμμαθήτριά μου καθολική από την Σύρο , γιατί τον έκανε σαν καθολική Και σαν ΥΕΑ ή Δόκιμος στο στρατό  έπρεπε να προσποιούμαι ότι είμαι θρήσκος Ευτυχώς μόνο σε ένα στρατιωτικό ιερέα που μας έκανε μάθημα το είχα διατυπώσει σε έντονες συζητήσεις που είχα  Και ευτυχώς είχε πει στον πατέρα μου στην τελετή ορκομωσίας τα καλύτερα λόγια για μένα , παρόλο που είχαμε έντονες συζητήσεις και περίμενα το αντίθετο. 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει η λέξη....διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας. Όχι ελληνικού λαού - εκκλησίας. Δεν αλλάζουν τα ήθη και τα έθιμα. Δεν λέει κανείς το Πάσχα να γίνει.....Αργία υπέρ του αγώνος του λαού κατά του καπιταλισμού !

 

Το χρήμα προς το παπαδαριό κόβεται και οι όρκοι σε βουλές και δικαστήρια και οι προσευχές στα σχολεία. Αν αυτά είναι τα ήθη και τα έθιμα μας.....τι να πω !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.