Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν πρόκειται ποτε να περάσει το θεμα της ιθαγένειας εδω θα είστε και θα το δείτε. Δεν θα μετατραπεί η χωρα σε γκετα οπως γινεται αλλού που εχουν μετανάστες εδω και 200 χρονια. Φανταστείτε εδω με 2τερης γενιάς τι θα γινει. Παίζουν με τη φωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και θα καούν

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Δεν συγχέω τίποτε, ίσα - ίσα. Αν υπάρξει νόμος που να εναρμονίζεται με το Σύνταγμα θα τον δεχθώ. Όχι μπείτε σκύλοι αλέσετε...Πληροφοριακά:

 

Η 60/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι 10 άρθρα του Ν. 3838/2010 (1α, 14-21 και 24), γνωστού σε δημοσιολογικό επίπεδο ως «νόμου Ραγκούση», είναι ανίσχυρα ως αντιβαίνοντα σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδας. Κατά συνέπεια, ο Ν. 3838/2010 αποτελεί μία από τις πλέον προβληματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και ενδεικτική περίπτωση υπαγωγής της αυτονόητης συνταγματικής συμβατότητας ενός νόμου σε μια ιδεοληπτική προσέγγιση.

Η αντισυνταγματικότητα του Ν. 3838/2010 αφορά τρεις κύριες περιπτώσεις.

α. Το απλό δίκαιο εδάφους χωρίς οιαδήποτε φοίτηση σε ελληνικό σχολείο. Το απλό δίκαιο εδάφους, δηλαδή η γέννηση στην επικράτεια της χώρας, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι θεμελιώνει γνήσιο δεσμό με τη χώρα, καθώς δεν υφίστανται άλλες προϋποθέσεις, όπως η ελληνική παιδεία και η κοινωνική ενσωμάτωση. ..

β. Την εξαετή φοίτηση ως προϋπόθεση για την κτήση της ιθαγένειας. Το σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει ρητά στο άρθρο 16, παρ. 3, ότι τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα. ..

γ. Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, για μη κοινοτικούς, δηλαδή, αλλοδαπούς. Το σύνταγμα ρητά επιφυλάσσει μόνο στους έλληνες πολίτες τα δικαιώματα που κατοχυρώνουν την πολιτική συμμετοχή...

Περισσότερα στο: 

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=498925

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεδομένο 1 : Το Σύνταγμα της Ελλάδος παρέχει στον εκάστοτε νομοθέτη την δυνατότητα να ορίσει τα κριτήρια του Ελληνα πολίτη.

Δεδομένο 2 : O νομοθέτης δεν είναι ανεξέλεγκτος , ελέγχεται και αυτός από άλλες διατάξεις του Συντάγματος.

 

Εδώ λοιπόν αρχίζει μια πολύ μεγάλη νομική κουβέντα γύρω από τα θέμα.

Αν έχω καταλάβει καλά , οι νομικοί συμφωνούν στο ότι εφ'όσον μπορεί να τεκμηριωθεί ουσιαστικός δεσμός του αλλοδαπού με την ελληνική κοινωνία , μπορεί να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Η διαφωνία έγκειται στα κριτήρια του ουσιαστικού δεσμού και νομίζω ότι το ΣτΕ  δεν έκρινε επαρκή τα κριτήρια του νόμου Ραγκούση.

 

ΥΓ. Επίσης εξ'όσων γνωρίζω , διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχουμε προσχωρήσει απαγορεύουν την δημιουργία "ανιθαγενών".

Edited by avgoust
Δημοσιεύτηκε

Ξεφεύγει το θέμα από τις γνώσεις μου, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν τρόποι πολιτογράφησης και απόδοσης ιθαγένειας, που δεν θα αντιβαίνουν τις διατάξεις του Συντάγματος.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν έχω καταλάβει καλά , οι νομικοί συμφωνούν στο ότι εφ'όσον μπορεί να τεκμηριωθεί ουσιαστικός δεσμός του αλλοδαπού με την ελληνική κοινωνία , μπορεί να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Ναι με βάση τη συνταγματική αναθεώρηση του 2008. Στα προηγούμενα συντάγματα είναι λίγο πιο σαφής η έννοια της Ιθαγένειας. 

Για να μη στέλνω διπλά post ξαναγράφω σε αυτό.

Συντάσσομαι με την άποψη του Ίκαρου γιατί έχουμε πρόσφατα παραδείγματα στην Βαλκανική (Κοσσυφοπέδιο) που οι εκεί μετανάστες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όχι 200 αλλά 400 χρόνια πριν, δημιούργησαν εθνικιστικό θέμα και τελικά μακελειό.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος νομοθέτης μπορεί να αποδείξει εύκολα τους δεσμούς των εκατομμυρίων λαθρο με τη χώρα. Απλώς θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά νόθευση του εκλογικού σώματος υπέρ των ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ & ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλ' αυτά περιμένω...  

Edited by Konstantinos IB
Δημοσιεύτηκε

 το θέμα  είναι πόσο θέλουν να ενταχθούν και να αφομιωθούν....

για μένα  η μοναδική παράμετρος ειναι αυτοί από πακισταν-μπαγκλαντες-αφγανισταν και λοιποί φανατικοί ισλαμιστές...

 

συμφωνώ ότι πρέπει αν υπάρξει λύση σταδιακή....

ας ξεκινήσουν με όσους είναι άνω τα 20 χρονια στην ελλάδα ως παράδειγμα....που πήγαν σε ελληνικά σχολεία και πληρούν κάποιες προδιαγραφές...

 

η λέξη κλειδί για εμένα για να τροποποιηθεί  ο νόμος προς το καλύτερο είναι  ΣΤΑΔΙΑΚΑ

 

δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και να δημιουργούμε συνθήκες που επιτρέπουν σε ΕΞΩΧΩΡΙΟΥΣ να πάρουν αυτούς τους ανθρώπους στα άκρα...

το είδαμε το σκηνικό με την μπάρα στα πομακοχώρια

 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ......με ποσόστωση κτλ............κανόνες και νόμοι....και σίγουρα όχι  γεννήθηκες σήμεραελλάδα αύριο έχεις ιθαγένεια.....γιατί

τα παιδιά  όπως και στην αμερική λειτουργούν ΩΣ   ΑΓΚΥΡΕΣ και για την υπόλοιπη οικογένεια

Δημοσιεύτηκε (edited)

Aύγουστε,ξέρετε τι σημαίνει η λέξη ΠΑΤΡΊΔΑ ? Γη πατέρων. Όποιος γεννήθηκε εδώ δεν έχει πατρίδα την Ελλάδα,πατρίδα του είναι η γη των προγόνων του. Αυτό για να μην χάνουν και οι λέξεις την σημασία τους.

Edited by atsalovergas
Δημοσιεύτηκε (edited)

όπου γης και πατρίς ....


 

 

ταινία μαθητών ΕΠΑΛ Άργος

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε (edited)

Διδόνις,ευχαριστώ για την παράθεση του βίντεο,που έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου.

 

Σύμφωνα με το βίντεο τις δεκαετίες 1900-1920 έφυγαν άνδρες-γυναίκες-παιδιά 470.000 (κάπου προς το τέλος του 6ου λεπτού). Την ίδια περίοδο 1900-1920 επέστρεψαν 150.000 για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους,στους βαλκανικούς και τον Α'ΠΠ (κάπου στο 13ο λεπτό του βίντεο). Μιλάμε χονδρικά για το 1/3 χωρίς να υπολογίζω τα παιδιά και τις γυναίκες ή το πόσοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Αν όπου γης πατρίς,τότε τι δουλειά είχαν αυτοί πίσω με σκοπό να πιάσουν τα όπλα? Τι ήρθαν να κάνουν?

 

Η πατρίδα είναι μία,η γή των πατέρων,τέλος. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία βιάζει την ελληνική γλώσσα και λογική.

 

"Όπου γης και πατρίς"??... Ατυχής τίτλος για το βίντεο,αν και είναι πιασάρικος.

Edited by atsalovergas
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και συνδεδεμένο με τη σημερινή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το να πούμε τις απόψεις μας περί του θέματος χρήσιμο είναι, δεν λέω, αλλά δεν αρκεί. Από τις απόψεις μας δεν κρίνεται τίποτε. Ούτε τα γλυκανάλατα περιγράφουν σωστά την κατάσταση γιατί αποσκοπούν στην άκριτη συναισθηματική αποδοχή ούτε οι εθνικιστικές κραυγές τύπου Χ.Α. που απευθύνονται σε ανίδεους. Περισσότερο πρέπει να μας προβληματίσουν κάποιοι παράγοντες που απ' ότι βλέπω τους βγάζουμε απ' έξω. 

1) Ο όρος διωκόμενος μετανάστης (για τις πολιτικές του ιδέες και την ελευθερία του) δεν υπάρχει μέσα στα καραβάνια που κατακλύζουν τη χώρα εδώ και 25 χρόνια και αν υπάρχει ποσοστιαία δεν ξεπερνάει το 10%. Μόνοι μας αντικαταστήσαμε τον όρο "διωκόμενος μετανάστης" με τον όρο "οικονομικός μετανάστης".

2) Οι περισσότεροι από αυτούς, ειδικά οι βαλκάνιοι, μόλις πιάσουν τη καλή δεν θέλουν άλλους μετανάστες εδώ ούτε από την ίδια τους τη χώρα. Ουκ ολίγες περιπτώσεις Αλβανών που τάσσονται με την Χ.Α. και επιτίθενται σε ασιάτες λάθρο.

3) Αν όλοι αυτοί που ήρθαν εδώ ήταν διωκόμενοι από τα ισλαμικά καθεστώτα των χωρών τους (βιασμένοι, λιθοβολημένοι κλπ) σίγουρα γι' αυτούς το ισλάμ θα ήταν παρελθόν και η Ελλάδα η νέα τους πατρίδα. Αλλά φευ. Το 80% από αυτούς είναι φανατικοί και καθοδηγούμενοι.

4) Αν όλοι αυτοί που ήλθαν εδώ ήταν διωκόμενοι για πολιτικούς λόγους από τα δικτατορικά καθεστώτα των χωρών τους σίγουρα γι' αυτούς η Ελλάδα θα ήταν η νέα τους πατρίδα.

Τι είναι όλοι αυτοί; Το 90% ήρθε εδώ για να πιάσει την καλή κάνοντας ζημιά πρώτα και κύρια στην ντόπια εργατική τάξη. Η μετανάστευσή τους είχε συγκροτημένο χαρακτήρα, από τους πρώτους Πολωνούς ακόμη το '90 και κάθε μεταναστευτικό κύμα κουβαλούσε από πίσω του και την εκάστοτε μαφία. Ωφελημένοι από τη λαθρομετανάστευση βγήκαν μόνο οι μεγαλοεργολάβοι του Δημοσίου οι πολιτικοί και τα λούμπεν στοιχεία που στρατολόγησαν πολλούς από αυτούς στις συμμορίες τους. Κανείς άλλος.  

 

Υ.Γ. Καλώς τον Atsalovergas

Edited by Konstantinos IB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.