chrest75 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Γεια σας, Κατά τη μετάφραση γερμανικού κειμένου οδοποιίας συναντώ έναν συγκεκριμένο όρο, τον οποίο δεν γνωρίζω. Ο όρος είναι "Verziehung" και αναφέρεται πολλές φορές στο κείμενο, όπως π.χ. στην παραμόρφωση/στρέβλωση που υπόκειται καμπύλη/ευθεία/χάραξη/όρια οδού, έτσι ώστε να συνδεθεί/συνδεθούν με άλλη που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα όταν διαμορφώνονται εσοχές έκτακτης στάσης σε οδό, η οριογραμμή "παραμορφώνεται" στην αρχή και το τέλος της εσοχής για να να γίνει η διαπλάτυνση και επαναφορά του οδοστρώματος στο κανονικό του πλάτος. Παράδειγμα από το κείμενο: Για τις τυπικές διατομές στην περιοχή γεφυρών ισχύουν ειδικές προδιαγραφές. Εδώ τα πλάτη των στοιχείων της διατομής κατά κανόνα θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτά των γειτονικών οδικών τμημάτων. Σε περίπτωση που διαφέρουν μεταξύ τους οι διαστάσεις των διατομών, οι απαιτούμενες [highlight=red:26afe6d4a7]Verziehungen[/highlight:26afe6d4a7] διαμορφώνονται σύμφωνα με την Παράγραφο 5.6.4. Υπάρχει σγκεκριμένος ελληνικός όρος που να αποδίδει το "Verziehung"; Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος Πολ. μηχανικός. Χαιρειτισμούς, Χρήστος
EngXanthi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Νομίζω ότι η ελληνική λέξη είναι συναρμογή (χωρίς να βάζω το χέρι στη φωτιά).
chrest75 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2008 Κάπου εκεί είχα καταλήξει και εγώ, αλλά επίσης δεν βάζω το χέρι στη φωτιά. Ευχαριστώ πολύ EngXanthi
Οθωνας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2008 Για το κειμενο που σας ενδιαφερει η εννοια θα ειναι οπως λετε κι εσεις : "στρεβλωση", η αν θελετε, για αλλες εφαρμογες, πχ σανιδες, δοκοι, ξύλινα πατωματα : "πιτσικάρισμα" - προς το λαϊκότερον . .
makis83 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2008 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?,ψάχνω για σημειώσεις ,βιβλίο με την γερμανική τεχνική ορολογία Ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, ZaXoYs
brikoudi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2008 δεν ξέρω αν θα σε βοηθείσει το συγκεκριμένο βιβλίο (τύπου λεξικό) είναι δίγλωσσο και είναι γερμανικά/αγγλικά και αγγλικά/γερμανικά.Εχει την τεχνική ορολογία με περίπου 84000 λέξεις. το βιβλίο λέγετε Woerterbuch bau εκδότης είναι ο Ekkehard Richter εκδοτικός οίκος είναι cornelsen (γερμανία) συγγραφέας είναι οι victor dewsbery , elisabeth noske ISBN 978-3-589-24040-1
Aστοιχείωτη Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 καλησπέρα σας, κάνω μεταφράσεις για μια γερμανική εταιρία και δεν έχω σχέση με οικοδομικά υλικά αλλά τις περισσότερες φορές βγάζω άκρη. σε μερικές περιπτώσεις όμως κολλάω με σκοπό πάντα να μην γράφω ανακρίβειες στα ελληνικά και να έχω μια σωστή μετάφραση. δεν μπορώ να βρω ελληνική περιγραφή για τον ορο Falz(γερμανικά) ο οποίος αγγλικά αποδίδεται ως rabbet or rebate. αν έχει κάποιος την καλοσύνη να βοηθήσει και να ξέρει ότι θα τον ξαναενοχλήσω αν συναντήσω κόλλημα... όχι έντονα αλλά θα ρωτάω
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 πήγαινε διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής
Aστοιχείωτη Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 συγνώμη αλλά λόγω βιασύνης δεν τα άλλαξα. να θέσω λοιπόν ξανά. δεν βρίσκω ελληνικό όρο για την λέξη Falz κατά την γερμανική και δεν θέλω να γράψω κάτι που θα επινοήσω όπως κάνουν οι πιο πολλοί. Έχει κανείς την καλοσύνη να βοηθήσει καινα μου πει αν υπάρχει κάποιος όρος συγκεκριμένος;
achille Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 απο το αγγλικό που έγραψες σαν όρος απο κούφωμα μου φαίνεται... "περβάζι" ίσως
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα