AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Καλησπέρα Έχω το εξής ζήτημα και θα ήθελα την βοήθειά σας Έστω ότι κάνω μία spline με 10 σημεία, ορίζοντας το 1ο σημείο ως 0,0 Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να πάρω μια λίστα (είτε σε txt είτε σε κάποιο άλλο format) με τα σημεία που σχηματίζουν την spline που έχω φτιάξει ; ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Δοκίμασε την εντολή list (για autocad). Επιλέγεις τη γραμμή και από το παράθυρο με copy-paste παίρνεις τις συν/νες σε notepad.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 την έκανα τη δοκιμή, παρόλα αυτά μήπως έχει κάποιος άλλος καμιά καλύτερη ιδέα ; σε αυτή τη μορφή (X = ... / Y = .... / Z = ....) θέλει πάρα πολύ χρόνο αν μιλάμε για πολλές καμπύλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
texter Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Μπορείς να μας πεις σε ποιο CAD δουλεύεις (π.χ. AutoCAD 2014 64bit); Πιστεύω πως μπορώ να φτιάξω μία ρουτίνα για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
st2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2015 συναδελφε για τσεκαρε αυτο : http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=195727 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2015 Μπορείς να μας πεις σε ποιο CAD δουλεύεις (π.χ. AutoCAD 2014 64bit); Πιστεύω πως μπορώ να φτιάξω μία ρουτίνα για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου καλημέρα χρησιμοποιώ το 2010 σε win 8 64 bit φανταζόμουν ότι θα υπήρχε κάτι έτοιμο πάντως ! συναδελφε για τσεκαρε αυτο : http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=195727 ευχαριστώ, θα το κοιτάξω το βράδυ στο σπίτι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
texter Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 (edited) Κατέβασε από τo παρακάτω link ένα μικρό προγραμματάκι που είναι για την περίπτωση που το θες. https://drive.google.com/file/d/0B9LHWy7SXk-KbUxWeFpOYlN2Qk0/view?usp=sharing Είναι συμβατό με AutoCAD 2010-2012 64bit Εξάγει τις συντεταγμένες των επιλεγμένων spline (ή 2d polyline) σε ένα αρχείο txt της μορφής: α/α γραμμής, X συντεταγμένη, Υ συντεταγμένη , Υψόμετρο π.χ. 1,100.20,200.45,100 1,110.24,210.47,100 1,123.29,290.89,100 2,500,23,452,63,200 2,600,52,878,23,200 2,879.584,587,36,200 κ.λ.π. Αν θες κάποια διευκρίνηση πες μου και θα το δούμε Edited Φεβρουάριος 23 , 2015 by texter 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 (edited) καλημέρα και καλή σαρακοστή ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια το έτρεξα, κάνοντας μια spline στο autocad και επιλέγοντάς την όμως όταν πήγα να το βάλω στο txt μου κράσαρε το προγραμματάκι σου edit: ανοίγω autocad φτιάχνω spline ανοίγω το spline.exe διαλέγω την spline πατάω "ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ" μου αποεπιλέγει την spline και μου ζητάει να διαλέξω ουσιαστικά ένα παράθυρο βάζοντας τα όρια της spline, μου γράφει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, αλλά το txt παραμένει κενό... Edited Φεβρουάριος 23 , 2015 by AristidisZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimidomo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 (edited) Edited Φεβρουάριος 23 , 2015 by dimidomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
texter Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2015 Όταν πατάς το κουμπί "εξαγωγή συντεταγμένων" δεν θα πρέπει να έχεις επιλέξει τίποτα στο autocad. Θα πρέπει πρώτα να πατήσεις το κουμπί "εξαγωγή συντεταγμένων" και μετά να επιλέξεις τις γραμμές στο autocad. Οι γραμμές θα πρέπει να είναι 2dpolyline. Αν δεις τα properties της spline γραμμής θα δεις ότι η αναφέρεται ως 2dpolyline. Αν μπορείς στείλε μου με mail στο [email protected] ένα σχέδιο dwg που προσπαθείς να εξάγεις τις συντεταγμένες και σου βγάζει μήνυμα λάθους να το τσεκάρω και εγώ. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα