Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιαιτερότητες αποτύπωσης αρχαιολογικού χώρου.


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδερφοι. Έχω αναλάβει να αποτυπώσω ένα τμήμα ενός οικοπέδου το οποίο έχει αρχαιολογικά ευρήματα και δεν έχει ακόμα χαρακτηρισθεί Αρχαιολογικός χώρος. Η αποτύπωση αυτή γίνεται ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή ενδιαφέροντος, να κατατεθεί στην εκάστοτε Υπηρεσία από την Εφορία Αρχαιοτήτων της περιοχής, να γίνουν τομές και στην συνέχεια εφόσον συντρέχει λόγος και υπάρξουν ευρήματα να απαλλοτριωθεί και να χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός ο χώρος.

Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό. Σύμφωνα με τον Αρχαιολόγο είναι Υστερομηνωικός ή Ρωμαϊκός.

Τα όρια και οποιαδήποτε λεπτομέρεια μου έχει υποδειχθεί από τον Αρχαιολόγο. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι ιδιαιτερότητες έχει σε σχέση με ένα απλό τοπογραφικό. Τι δήλωση πρέπει να κάνει ο μηχανικός και τι λογαριασμό θα καταθέσω στην αρμόδια υπηρεσία για την αμοιβή? Πώς θα υπολογισθεί? Συνυπογράφει και ο Αρχαιολόγος?

Υπάρχει ακόμα πιθανότητα, εφόσον ανακαλυφθεί (η χαμένη Ατλαντίδα που δεν πιστεύω) κάτι, να χρειαστεί να γίνουν χαράξεις τομών, αποτύπωση πετρών-ευρημάτων κ.α. Αυτά πως πληρώνονται? Με τιμολόγιο?

Οι περισσότερες Εφορίες Αρχαιοτήτων γνωρίζω ότι δεν πληρώνουν.

Ακόμα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μόλις πάρουν μυρωδιά τι γίνεται παίρνουν τα όπλα γιατί οι αρχαιολογικοί χώροι απαλλοτριώνονται με 8 ευρώ το μέτρο. Ειδικά εκεί που είναι φιλέτο δεν νομίζω ότι θα είναι και πολύ φιλικός. Ποια η θέση μου σαν μηχανικός? Η αποτύπωση θα γίνει παρουσία Αρχαιολόγου αλλά δεν θέλω να βρεθώ χρεωμένος από τη υπηρεσία και με μια μήνυση καπέλο από τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

το "έχω αναλάβει" που αναφέρεις στην αρχή χωρίς να ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις με προβληματίζει...στο τέλος θα σου πουν και αυτοί :το θέμα σου διευθετίται!μην αγχωνεσαι!Ξέρω από πληρωμές και διαδικασίες δημοσίων έργων.Καταρχήν έλεγξε τη χρηματοδότηση (έσοδα, κοινοτικοί πόροι κτλ), άν υπάρχει κωδικός πληρωμής και μετά υπέγραψε ΣΥΜΒΑΣΗ με τον φορέα κατασκευής και όχι απλά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό... οπωσδήποτε βάλε πρώτα τον φορέα να συλλέξει υπογραφές από όμορους (ΔΕΝ έιναι δική σου αρμοδιότητα) και από τα συμβατικά τεύχη θα λάβεις τις προδιαγραφές σύνταξης και το τί θα παραδόσεις τελικά.πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το κομμάτι γιατί αν δεν είναι από την αρχή ξεκάθαρο τί θα παραδόσεις θα αποτυπώνεις και θα αποτυπώνεις και θα παραδίδεις και θα ξαναπαραδίδεις...Αν χρειαστεί να βάλεις υπεργολάβο κάπου (πχ μπορεί - λέμε μπορεί να κάνεις και φωτογραμμετρία) κάνε ιδιωτικό συμφωνητικό.Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς ότι η αρχαιολογία σαν Υπηρεσία έχει μπλοκάρει πολλά και σημαντικά έργα και είναι διαδικασίες χρονοβόρες.θεωρώ ότι πέρα από το ψάξιμο για τη χρηματοδότηση, εκεί που πρέπει να εστιάσεις είναι στη ΣΥΜΒΑΣΗ.όλα τα άλλα και το τι θα γράψεις στη δήλωση όταν και εφόσον έρθει εκείνη η στιγμή βρίσκονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.