Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούνται τα ΤΕΙ και συγχωνεύονται με τα ΑΕΙ


chrisven

Recommended Posts

Αυτό που λέω είναι ότι και εγώ σαν αυτοαπασχολούμενος πλέον, έχω δει μελέτες πάσης φύσης με υπογραφή ΤΕ...Εχω συνεργαστεί με μηχανικούς πάσης φύσης ΤΕ, έχω πάει σε τεχνικά γραφεία αυτών..Δεν βλέπω κάποιο θέμα ούτε ακούω για διάφορα εμπόδια...Τόσο πολύ να έπεσα στην περίπτωση? 

Και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα έδωσα δουλειά σε μηχανικό ΤΕ για ανακαίνιση σπιτιού μου στην επαρχία..Μια χαρά την έκανε 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

περιορισμοί, και αποκλεισμός σε μελέτες δημοσίου ΙΚΑΡΕ, οροφους, καμπινεδες και αλλα "με το κιλο", ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ, ενώ σε πολλές κατηγορίες οι ΠΕ εχουν απεριοριστα εξαρχής. Επαγγελματικό απαρτχαιντ, και ένωση (τυπου επιμελητηριο) για "εγχρωμους". ΤΕΒΕ με "ότι δηλώσεις" κλπ.

Οι λογιστές ΤΕ, έχουν τον τίτλο "ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΕ" ακαδημαικά. αλλά εγγραφονται στο οικονομικό επιμελητήριο με τους ΠΕ και είναι ΟΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ χωρίς περιορισμούς και "ταβάνια"

 

Αλλωστε η συζήτηση θα ξαναπαει στο απλό: ακόμα και στη Γερμανια (απόπου πηραμε ΦΑΣΟΝ το σύστημα 5-4-4 χρόνια πολυτεχνεια, ΤΕΙ, πανεπιστημια) ουδέποτε υπήρχε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥΣ, και ας ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΕΙ (ενω οι απόφοιτοι βεβαια μπορούν, οχι τα ιδρυματα).

Ενώ τωρα έσπασαν όλα και ειναι 3ετή. (τα ΤΕΙ 3,5)

 

"Καταχρηστικά" ΣΗΜαΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΕΛΟΣ.

Ουτε υπομηχανικοί , ούτε απόφοιτοι ανώτερων σχολών ειναι οι ΤΕ, καθώς τα τει ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ και ΔΕΝ μετεξελίχθηκαν το 1983, και εφεξής ειναι ανώτατα (το 2001 ο νόμος είναι αναδρομικός).

 

Αντιθέτως, οι Τοπογράφοι, 3ετων σπουδών του ΕΜΠ εξισώθηκαν προς τα πάνω και καλά έκαναν. Ομοίως οι Γυμναστές και οι Δάσκαλοι

 

Ας επαιρναν και οι απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ προς τα πάνω εξίσωση και όχι οι ΤΕ την πρωτοφανή ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗ εξίσωση.

Δε γίνεται το ΤΕΕ να επικαλείται νόμους του 1930 (που καταργήθηκαν επιτέλους) και του 1972 οι οποίοι ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΕΙ.

Φταει ΚΑΙ η ΕΕΤΕΜ σε αυτό που ήθελε να έχει μέλη και μαγαζί.

Αυτά τελειώνουν. Οσο και αν αντισταθούν κάποιοι στο "ονομα του δημοσιου συμφέροντος και της παιδείας", η κατάσταση αυτη ειναι ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η πιο ορθή λύση είναι ενα ΠΔ για τους ΤΕ με επικαιροποίηση ή έστω εξορθολογισμό των δυνατοτήτων των ΤΕ και όπου δεν υπάρχουν να απονεμηθούν αλλά σε σαφή διαχωρισμό απο τα Πολυτεχνεία. Η λογική να πάω χαλίφης στη θέση του χαλιφή δεν οδηγεί πουθενά και συντηρεί μόνο κόντρες.

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Η πιο ορθή λύση είναι ενα ΠΔ για τους ΤΕ με επικαιροποίηση ή έστω εξορθολογισμό των δυνατοτήτων των ΤΕ και όπου δεν υπάρχουν να απονεμηθούν αλλά σε σαφή διαχωρισμό απο τα Πολυτεχνεία. Η λογική να πάω χαλίφης στη θέση του χαλιφή δεν οδηγεί πουθενά και συντηρεί μόνο κόντρες.

Κανενας διαχωρισμός. Ο διαχωρισμός θα γίνεται όπως στο εξωτερικό, όχι με βάση το ΕΙΔΟΣ του πτυχίου, αλλά με τις ECTS, τα MSc και την Εμπειρία και τις πιστοποιήσεις. Οπως παντού. Καμία κόντρα.

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ δεν έχουν λιγότερα ECTS?

Ναι, ας εχουν τα 5ετη προπτυχιακά χρονικό προβάδισμα. Αλλωστε μπάινουν όλοι πλεον ακόμα και Κολέγια 3ετή. (Bachelors = Βασικός τιτλος Ανώτατης εκπαίδευσης)

Link to comment
Share on other sites

δεν κατάλαβα αυτό με τα Κολέγια, μπορείς να εξηγήσεις λίγο? πως μπαίνουν?

Αυτα που συνεργάζονται με ιδρυματα του εξωτερικού, το λεει ο Νομος, τα υπόλοιπα, τα αναγνώρισε ο λοβερδος.

Επίσης ο Νομος Διαμαντοπούλου λεει οτι ο πρωτος τιτλος ΑΝΩΤΑΤΗΣ εκπαίδευσης, ειναι ΜΙΝΙΜΟΥΜ 3 έτη (μπορεί και 4 και 5 και 6 δηλαδή, προπομπός του ΕΠΠ)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πολύ απλή λύση και είναι απόλυτα σύμφωνη με τον ΕΧΑΕ: Να καθορίσουμε ως κράτος τον τίτλο 2ου κύκλου σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης (ενιαίο ή μεταπτυχιακό master) του ΕΧΑΕ, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 5 ετών πλήρους φοίτησης, ως το ελάχιστο προσόν για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού στην Ελλάδα.

 

Ο κάτοχος τίτλου 1ου κύκλου (bachelor) που δεν είναι κάτοχος τίτλου 2ου κύκλου δε θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού αλλά θα ορίζεται ως "βοηθός μηχανικού" ή "υπομηχανικός" ή "συνεργαζόμενος μηχανικός" με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Μια εναλλακτική λύση είναι να οριστούν αντισταθμιστικά μέτρα μετά από πολυετή εμπειρία ώστε ο κάτοχος bachelor χωρίς master να αποκτά το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού.

 

Έτσι εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των μηχανικών που επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ πρόωρο να " τρέχουμε " πίσω από τις δηλώσεις του νέου γ. γ. του υπουργείου παιδείας και αυτό γιατί, έχει πολλές μέχρι τώρα αποδειχθεί πως, από τις κάθε φορά δηλώσεις των όσων αναλαμβάνουν για πρώτη φορά τις τύχες της εκπαίδευσης ( και όχι μόνο ) στη χώρα μας μέχρι την υλοποίηση των όσων λένε οι απόσταση μετριέται σε... έτη φωτός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.