Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

άλλο οι οικισμοί άλλο το σχέδιο πόλης και η αναγνώριση οδού

σε κάθε περίπτωση στο σχέδιο πόλης συντάσσονται τεχνικές εκθέσεις για τον καθορισμό Ρ.Γ.

προφανώς πριν το σχέδιο υπήρχε κάποιος οικισμός

αλλά δεν πάμε με τις διατάξεις του οικισμού

προφανώς στην αναγνώριση θεωρήθηκε ότι ο δρόμος είναι ως έχει από παλιά

εν πάση περιπτώσει η αναγνώριση έγινε όπως λέει ο συνάδελφος το '59

έκτοτε η μόνη "αλλαγή" στη μορφή/έκταση του δρόμου που θα μπορούσε να είναι αποδεκτή πολεοδομικά (αν δεν υπήρχε καθορισμός Ρ.Γ. το '59) -όχι όμως και νομικά- είναι οι παρεμβάσεις μέχρι το '83 (1337)

..

κατά τα λοιπά παραμένω στο προηγούμενο ποστ μου

Edited by imhotep
Δημοσιεύτηκε

Dimitris εχω αποτυπώσει τα πάντα και εχω κανει οσο το δυνατον την βελτιστη εφαρμογη γραφικα της παλιας ο.γ, η σκεψη να βαλω την νεα κατάσταση πρόεκυψε ως εξης δεν μπορω να παραδώσω ενα διαγραμμα το οποιο εαν ο ιδιοκτητης θελησει να το εφαρμοσει στο έδαφος να παει να κλεισει ενα τμημα του δρόμου. Φανταστείτε να παει να φτιαχνει μανδροτοιχους στην μεση του δρομου.

Το ΦΕΚ ειναι τοσο παλιο που δεν εχει καπιο σκαρίφημα επισυναπτόμενο.

 

ιmhotep εψαξα και τις απεναντι ο.α  αλλα και τον φακελο αναγωνωρισης των οδων στην οικεία υπηρεσία δόμησης αλλα δεν βρηκα τεχνικη έκθεση ή κατι αλλο, το μονο που υπήρχε ειναι το διάγραμμα 1:500 της αναγνώρισης. Να μπουμε τωρα στην διαδικασία να συντασουμε τεχνικες εκθεσεις δεν γινεται γιατι προϋποθέτει καπιο κόστος που δεν είναι εφικτό.
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε, δεν αμφιβάλλω πως εχεις πράξει ορθά ως προς την αποτύπωση και την εφαρμογή της Ο.Γ. γραφικά (αλλωστε διάγραμμα 1:500 επιτρέπει σχετικά σωστή εφαρμογή γραφικά συνήθως.). Απλώς αναφερόμαστε όλοι στην σωστή πρακτική η οποία είναι η σύνταξη τεχνικής έκθεσης ή διαγράμματος εφαρμογής. Ολες αυτές οι οικοδομές που ανεγέρθησαν στην θέση των παλαιών αρχικών κτισμάτων δηλαδή βασίστηκαν σε γραφική εφαρμογή? 

Επίσης, προσωπικά τουλάχιστον, όσα ΦΕΚ μου παραδίδονταν ορφανά από πολεοδομικές υπηρεσίες, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, εντόπισα τα πρωτότυπα διαγράμματα στο αρχείο ρυμοτομικών σχεδίων του υπουργείου. Εάν καταφεύγουμε σε γραφικές εφαρμογές, καλό είναι να έχουμε τουλάχιστον αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου, το οποίο σπανίως φυλάσσεται σωστά στα πολεοδομικά γραφεία (κακώς.) 

Οσον αφορά την ασυμφωνία μεταξύ υφιστάμενης κατάστασης και διαγράμματος, υπάρχουν διαδικασίες για να διορθωθεί και να αποτελέσει η διόρθωση αυτή και μελλοντικά ένα σωστό υπόβαθρο για περαιτέρω ενέργειες όπου χρειαστεί (άρση ασυμφωνίας ή τροποποίηση ρυμ/κού.)

Προχωράς όπως κρίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.