Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής καταστάσεων συμφωνητικών


glaps

Recommended Posts

Το βασικό ερώτημα είναι πως η §16 του άρθρου 8 του Ν1882/90 λέει ότι αν δεν υποβληθούν είναι ανίσχυρα και δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Αυτό εμάς γιατί μας ενδιαφέρει άμεσα;

Δηλαδή, αφού το μόνο πρόβλημα είναι το αν είναι ισχυρά, αν δεν θέλουμε δεν τα καταθέτουμε.

Υπάρχουν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις;

 

Αλλά

1. Ποιός υποχρεούται σε υποβολή της κατάστασης συμφωνητικών της παρ. 16, άρθρου 8 του Ν. 1882/1990 και ποια συμφωνητικά περιλαμβάνονται στην κατάσταση;

 

Υπόχρεος για την υποβολή της κατάστασης συμφωνητικών της παρ. 16, άρθρου 8 του Ν. 1882/1990 είναι κάθε επιτηδευματίας φυσικό ή νομικό πρόσωπο που καταρτίζει συμφωνητικά με συμβαλλόμενο επιτηδευματία ή τρίτο και για οποιαδήποτε συναλλαγή για την οποία δεν προβλέπεται διαφορετική διαδικασία υποβολής. Σημειώνεται ότι συμφωνητικά και διαδικασίες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις (π.χ. Ν.820/1978, Ν.2065/1992, Ν.2238/1994 κ.λπ.) ή από υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπογράφονται ή συνυπογράφονται από τον Υπουργό Οικονομικών, εξακολουθούν να ισχύουν ως προς τον τρόπο και τον τύπο υποβολής ενώ κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει ως έχει και η αριθ. 1065606/7222/ΔΕ-Β’(ΦΕΚ 951Β’/31.7.2000) ΑΥΟ περί καθορισμού διαφορετικού τρόπου υποβολής των συμφωνητικών της παραγράφου 16 του άρθρου 8 του Ν. 1882/1990.

4. Έχω καταρτίσει συμφωνητικό με αντικείμενο που δεν περιγράφεται στη σχετική λίστα αντικειμένων συμφωνητικού στη φόρμα υποβολής της κατάστασης. Τι πρέπει να κάνω;

 

Εφόσον το αντικείμενο του συμφωνητικού δεν εμπίπτει στα προβλεπόμενα από την παρ. 16, άρθρου 8 του Ν. 1882/1990 θα πρέπει να το υποβάλλετε με τον τρόπο και στις προθεσμίες που έχουν οριστεί από τις διατάξεις που το προβλέπουν. Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή προς το παρόν η ηλεκτρονική υποβολή των συμφωνητικών που προβλέπονται από άλλες διατάξεις νόμων.

 

 

Ποιος νόμος προβλέπει σύνταξη συμφωνητικού για εμάς και ποιος τον έχει υπογράψει;

Ο Ν3919/11. Ποιος τον συνυπογράφει; Μα ο ΥπΟικ κ. Παπακωνσταντίνου.

Άρα το δικό μας προβλέπεται από άλλες διατάξεις.
Με ποιες διατάξεις έχει ορισθεί ο τύπος και τρόπος υποβολής.

Με τις ΠΟΛ 1193, 1194 κλπ.

Άρα για εμάς αυτές έχουν εφαρμογή.

Εγώ αυτά καταλαβαίνω...

Edited by Faethon11
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με Faethon. Όσον αφορά την ηλεκτρονική υποβολή συμφωνητικών, η οποία είχε ανασταλλεί για μας τους μηχανικούς, ο Νόμος που μας αφορά είναι ο 3919/11 - άρθρο 20, παρ.8.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η διαταξη που οριζε την ετησια ηλ.υποβολλη των συμφωνητικων, δεν ηταν ο Ν3919, αλλα μια ΥΑ η οποια ποτε δεν εφαρμοστηκε.

 

 

3919/11 - άρθρο 20, παρ.8

 

 

10 Αρθρα εχει ο Ν3919.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Για ΠΕΑ θελει συμφωνητικό; Και αν δεν εχεις κανει σε όλες τις δουλειες τι γινεται;

 

 

Κάνεις μόνος σου ένα και του βάζεις υπογραφή (με άλλο στυλό). Ούτως ή άλλως το 90% των ΠΕΑ μου είναι από συγγενείς-φίλους-παλιούς πελάτες.

Link to comment
Share on other sites

Με το ΤΕΕ που επικοινώνησα μου είπαν ότι πρέπει να συνενοηθώ με την εφορία της περιοχής μου για το αν πρέπει να υποβάλλω την κατάσταση αυτή εντός τριμήνου ή όχι. Δηλαδή είναι θέμα εφορίας αν τις δεχτεί ή όχι.

 

Επίσης σε ερώτηση αν πρέπει να συντάσω συμφωνητικό σε κάθε αμοιβή μου, δηλ. ακόμα κι όταν η νόμιμη ταυτίζεται με την συμφωνηθείσα: η απάντηση ήταν πως ναι για να είμαι καλυμμένη καλύτερα σε όλες τις αμοιβές συμφωνητικό.Άρα τηλ. σε εφορίες για τα ..φώτα!!!!

Link to comment
Share on other sites

...Κατάλαβα τα πάρουν πολλα συμφωνητικα :)

Αυτός ο νόμος με τα πολλα άρθρα που βάλατε πριν φτιάχτηκε μονο για μηχανικούς η και για άλλους επαγγελματίες; Γιατι δεν είδα άλλον επαγγελματία να μου ζητάει τέτοιες μπούρδες... Ειναι για ξυλο τελικα, δεν με ενδιαφέρει να ειμαι κατοχυρωμένος που το προβλημα τους;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Να δω υδραυλικό και ηλεκτρολόγο να κάνει συμφωνητικό με πελάτη του και θα τα έχω δει όλα....

Ισονομία δε βλέπω. Ας βάλουν κάθε επαγγελματία να κάνει συμφωνητικά. Να δείτε τι χαμός έχει να γίνει.

Μας βρήκαν "μπόσικους" (για να μη πω τίποτα πιο βαρύ) και μας δέρνουν όλοι μαζί. Εδώ δεν υπάρχει δουλειά για δείγμα και αυτοί το χαβά τους με τα συμφωνητικά. 

Λες και άμα κάνεις συμφωνητικό θα πιάσουν τη φοροδιαφυγή;

Δεν μπορεί ο επαγγελματίας να τα πιάσει μαύρα και στο συμφωνητικό να γράφει λιγότερα; 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.