Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)
στις 100 δοσεις και οι οφειλες απο εισφορες σε χρήμα ...
 
Αθήνα

Στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης χρεών υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές προς του ΟΤΑ εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολές του, ζητούσε από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας και να δύνανται να εξοφληθούν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ,

συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα, των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό και εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας που συζητείται στη Βουλή.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί με αυτήν τη ρύθμιση, αφενός θα διευκολυνθούν οι πολίτες, αφετέρου, θα δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία των δήμων μετά τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί τα έσοδά τους, ενώ θα διευκολυνθούν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία έργων υποδομής και κοινόχρηστων χώρων.

Edited by dimitris GM
  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

.

 

Δημοσίευση: 27 Μαρ. 2015, 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαρ. 2015, 23:09

Και κεφαλαιακή ένεση στην ΕΒΖ Αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

 

  • Είναι η πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας 
   
 
Αθήνα
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται η ρύθμιση των 100 δόσεων και εξασφαλίζεται κεφαλαιακή ένεση 30 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την αλλαγή στη στις 100 δόσεις ρυθμίζονται οφειλές «με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής».

Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δίνονται 30 εκατ. ευρώ από τα μη διανεμειθέντα διαθέσιμα της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος «έναντι μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς κάλυψη της αναγκαίας κεφαλαιακής ενίσχυσής της».

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δικαιολόγησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -την πρώτη της νέας κυβέρνησης- λέγοντας ότι «έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι  και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης» και αναφορικά με τις 100 δόσεις έπρεπε «να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες».

«Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

Newsroom ΔΟΛ

 

υγ

νομιζω οτι καλο θα ηταν να υπενθυμισουμε τι σημαινει ΠΝΠ

 

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου ονομάζεται, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, το νομοθέτημα που θεσπίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη νομοθετική διευθέτηση μίας έκτακτης περιπτώσεως εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Βεβαίως, την πραγματική εξουσία θεσπίσεως πράξεων νομοθετικού περιεχομένου έχει το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι κατά το Σύνταγμα ανεύθυνος για τις πράξεις του.

Η θέσπιση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου δεν προαπαιτεί τη συμμετοχή της Βουλής. Αντίθετα με εκείνες τις κανονιστικές πράξεις της εκτελεστικής λειτουργίας που εκδίδονται ύστερα από νομοθετική εξουσιοδότηση (άρθρο 43 του Συντάγματος), οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θεσπίζονται στα πλαίσια αυτόνομης κανονιστικής αρμοδιότητας της εκτελεστικής λειτουργίας.

Όμως για τη διατήρηση της ισχύος μιας πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, πρέπει αυτή να εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός σαράντα (40) ημερών από την έκδοσή της (ή από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο) και να κυρωθεί από τη Βουλή εντός τριών (3) μηνών από τότε που εισάχθηκε για κύρωση. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προθεσμίες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου παύει να ισχύει. Διατηρεί, όμως, την ισχύ της για το χρονικό διάστημα που προηγείται της εκπνοής των προαναφερθεισών προθεσμιών.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να ακυρωθεί δικαστικώς. Συγκεκριμένα, ως εκτελεστική διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί εντός εξήντα (60) ημερών από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. Εφόσον προσβληθεί παραδεκτώς και κριθεί ότι οι διατάξεις της έρχονται σε αντίθεση με υπερκείμενο κανόνα δικαίου, ακυρώνεται (εν όλω ή εν μέρει) από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Βεβαίως, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να καταργηθεί από νεότερο νομοθέτημα.

Η πρόβλεψη θεσπίσεως πράξεων νομοθετικού περιεχομένου περιέχεται στο άρθρο 44§1 του ισχύοντος Συντάγματος που έχει ως εξής:

"Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιερχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολής τους, παύουν να ισχύουν στο εξής".
Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε

Πανηγυρίζουν τα Παόκια . Θα πάρει και μιά Δεκάρα εκ το κράτος.

Δημοσιεύτηκε

Ενα νόμο έκαναν και τον έκαναν με κενά . Δεν ικανοποίησαν φαίνεται οι "φωτογραφικές διατάξεις " και τις βελτίωσαν .

Δημοσιεύτηκε

Πανηγυρίζουν τα Παόκια . Θα πάρει και μιά Δεκάρα εκ το κράτος.

 

 

Θα πάρει χαρίζοντας τα πρόστιμα σε πολλούς (μεταξυ αυτών και σε γιατρούς και δικηγόρους Κολωνακίου ) , πρόστιμα των περιόδων 2010 , 2011 , 2012 .

Διαβάζα ότι μεταξύ των προτάσεων του κ. υπουργού επί των οικονομικών , προς τους τροικανικούς θεσμούς , είναι και το σφίξιμο των μηχανισμών είσπραξης φόρων. Πριν αλέκτωρ φωνήσει τρείς ή μόλις ακριβώς λάλησε ο κόκκορας , είδαμε πως εννοούν αυτό το σφίξιμο, τουλάχιστον για κάποιους . (δε μπορώ να μην αναρωτηθώ όμως , καλά αυτός ο κ. Κατρούγκαλος δε διαμαρτυρήθηκε ? με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα χαθεί η ευκαιρία για ένα επιπλέον 12% ) 

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

έκανα την Παρασκευή, δηλαδή την ίδια μερα  πρίν εξαγγελθεί το δημοψήφισμα και κλείσουν το βραδυ οι τράπεζες, την ρύθμιση 100 δόσεων στην εφορία. Λόγω της τραπεζικής αργίας δεν πήγα από Δευτέρα να πληρώσω. Αυτό ισχύει ακόμα? και μέχρι πότε? ή επειδή υπάρχουν τράπεζες ανοικτές και εφορίες που δεχονται λεφτά ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ? Είναι άκυρη η ρύθμιση π[ου έκανα?

Δημοσιεύτηκε

1.sos κανείς στο #6?

2. επίσης αν κάνω σήμερα την ρύθμιση για τον αδελφό μου, αλλά δεν μπορέσει τελικά να ανταποκριθεί ούτε στην προκαταβολή έχει κάποια επίπτωση? ή απλά θα βγεί έξω?

Δημοσιεύτηκε

Λογικά ότι δεν πληρώθηκε λόγω τραπεζικής αργίας η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μπορεί να πληρωθεί μετά και χωρίς τόκους ή λοιπές παρενέργειες οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα (η λογική στην Ελλάδα βέβαια δεν ισχύει πάντα). Απλά πρόσεξε με το που θα ανοίξουν οι τράπεζες να σπευσεις γρήγορα και να εχεις υπομονή γιατί τις πρώτες ημέρες οι ουρές θα είναι τεράστιες.

Δημοσιεύτηκε

πάντως ότι σήμερα μπορείς σε κάποιες τράπεζες να πληρώνεις ληξιπρόθεσμα δεν είναι και υποχρεωτικό να το κάνεις , έτσι?? Δηλαδή αν δεν πάς ισχ΄υει η τραπεζική αργία έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.