Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πλήρες σχέδιο ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Το διά ταύτα είναι ότι υπάρχει κατάλογος με το ποιά τμήματα εννοεί αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο "διπλωματούχοι των ΑΕΙ της ημεδαπής" και σ' αυτόν δε περιλαμβάνονται τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Link to comment
Share on other sites

Το δια ταύτα είναι ότι υπάρχουν ΑΕΙ που νομίμως χορηγούν πτυχίο αλλά ο τίτλος αναγράφει δίπλωμα, τουτέστιν δεν υπάρχει διαφορά τυπική και ουσιαστική μεταξύ διπλωματος και πτυχίου και ο νομοθέτης με το διπλωματούχος αναφέρει γενικώς τους κάτοχους τίτλου σπουδών. Για αυτό άλλωστε και διαγράφτηκε ο όρος να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου από τον 4254/14, για να περιλαμβάνει όλους τους τομείς της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Για να υπάρξει διαχωρισμός πρέπει να οριστεί με ΦΕΚ ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να χορηγείται δίπλωμα και ποιες πτυχίο από ένα ΑΕΙ.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Η προτελευταία παράγραφος είναι αρκετά ξεκάθαρη σύμφωνα με την οποία δεν περιλαμβάνονται στους διπλωματούχους των ΑΕΙ οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ. Αυτή είναι η επίσημη απάντηση του υπουργείου πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων.  Όποιος δεν θέλει να καταλάβει είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Διαφορά και διαχωρισμός ως προς την ανωτερότητα δεν υπάρχει, διότι κάθε τίτλος σου δίνει διαφορετικές ιδιότητες. Απόδειξη το ότι στις θέσεις ΤΕ δε γίνονται δεκτοί οι ΠΕ του ιδίου γνωστικού αντικειμένου. Αν ήμασταν ανώτεροι δε θα είχαμε δικαίωμα να μπούμε και στις 2 κατηγορίες?

 

Ούτε στις θέσεις τοπογράφων και αρχιτεκτόνων μπορεί να μπει ένας πολ/μηχ, οπότε καταρρέει και ο μύθος ότι εχουμε πλήρη δικαιώματα στη δουλειά του τοπογράφου και του αρχιτέκτονα, κάτι που οριζόταν όμως στο διάταγμα του 1930..

 

Απλά ο νομοθέτης κάθε ειδικότητα την προόρισε για διαφορετική δουλειά. Τα προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές οφείλουν να προσαρμόζονται σ΄ αυτή τη δουλειά και να μη τρέφουν αυταπάτες για την επέκταση των δικαιωμάτων τους. Η επέκταση των δικαιωμάτων γίνεται πηγαίνοντας στις σωστές σχολές, όχι μετακινώντας τα δικαιώματα.

Edited by georgios_m
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@geoste διαβασε προσεκτικα και θα δεις πως η απάντηση αφορά τον ακαδημαϊκό τίτλο και τίποτα άλλο.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

πράγματι τον ακαδημαϊκό τίτλο αφορά, όμως αυτός ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν αναφέρθηκε για να αναφερθεί, αναφέρθηκε για να ανακοινωθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με τον τίτλο αυτό. στην τελική, οι ονομασίες είναι για να μας βοηθάνε να συνενοούμαστε. δε μπορεί μια απλή αναφορά να εγείρει νομικό ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι η κα Πάτρου; Μάλλον δεν είσαι, οπότε βγάζεις αίολα συμπεράσμα με βάση τις επιθυμίες σου. Η απάντηση στην παράγραφο αυτή αφορά μόνο τον ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών και τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα με τη φαντασία του καθένας μπορεί να λέει ότι του καπνίσει...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

μήπως τα βγάζεις εσύ τα συμπεράσματα αυτά? το θέμα ξεκαθαρίστηκε, οι ΤΤ δεν είναι διπλωματούχοι, άρα δε τους αφορούν όσα ισχύουν για τους διπλωματούχους.

Link to comment
Share on other sites

Αφού αφορά τον ακαδημαϊκό τίτλο η απάντηση, όπως και εσύ παραδέχθηκες, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Τώρα αυτό το " δεν αναφέρθηκε για να αναφερθεί, αναφέρθηκε για να ανακοινωθούν κάποιες αποφάσεις σχετικά με τον τίτλο αυτό" εφόσον δεν αναγράφεται πουθενά είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Να σου πω τι δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα; Το γεγονός ότι το Κτηματολόγιο πλέον δέχεται εξαρτημένα τοπογραφικά από ΠΜ ΤΕ λόγο του 4254/14. Καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας τώρα;

 

Αν και εφόσον οριστεί νομικά τι είναι δίπλωμα και τι πτυχίο τότε θα  μπορεί να υπάρχει διάκριση με βάση τον ακαδημαϊκό τίτλο.

 

@geoste ελπίζω να είναι κατανοητό πως στα παραπάνω posts δεν απαντάω σε σένα.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.