Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για τροποποίηση εξωτερικών κουφωμάτων


Recommended Posts

καλημέρα σας αν καποιος αλλαξει μερος στα εξωτερικα   ανοιγματα τι ειδος αδειας χρειαζετε

 

 

Eάν είστε συνάδερφος μηχανικός, παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται άδεια δόμησης, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή ενημέρωση κατά το παρόν για τις περιπτώσεις εργασιών εσωτερικών χρωματισμών, μικρών επισκευών θυρών και παραθύρων ή μεμονωμένων επισκευών για λόγους χρήσης και υγιεινής, ιδίως μεμονωμένης επισκευής μικρού τμήματος υδρορροής, επισκευή επικόλλησης διακοσμητικών στοιχείων κα.." 

(παρ.4 Αρθ-20 του Ν-4258/14 ΦΕΚ-94/Α/14-4-14) 

 

Αν οι εργασίες που σκοπεύεις να κάνεις δεν εντάσσονται στην παραπάνω παράγραφο, τότε θα πας με έγγραφη ενημέρωση-γνωστοποίηση εργασιών προ 48 ωρών.

ε. Αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων  και υαλοπινάκων στο στο ίδιο άνοιγμα. 

 

Υ.Γ συμπλήρωσε την ειδικότητα σου στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση  pavlos33  αλλα εγω θελω  να αλλαξω  μερος στα εξωτερικα ανοιγματα  και δεν ξερω τι αδεια πρεπει να βγαλω νομιζω ότι η μικρης κλίμακας δεν με καλυπει

Link to comment
Share on other sites

Αν για κάτι έχεις αμφιβολίες ως προ τη νομιμότητα των ενεργειών σου, το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείς ένα συνάδελφο μας από την περιοχή σου  για να σε καθοδηγήσει.

Link to comment
Share on other sites

πηγα σε μηχανικο  ο οποιος πηγε στην πολεοδομια  και του ειπαν κανε ότι καταλαβενεις και ότι λεει  ο νομος. αντε βρες ακρη

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχει άκρη. Δεν είναι τόσο τραγικό το ζήτημα σου. Αν ο μηχανικός που πήγες δεν σε εξυπηρέτησε, υπάρχουν δεκάδες άλλοι. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Πατρίδα!

(μην απορείς για την προσφώνηση -κατάγομαι από Γρεβενά)

Θα του πεις να σου εκδώσει μια 48/ώρη του άρθρου 4 ΝΟΚ

3.      Απαιτείται, προ 48 ωρών, έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης η οποία γνωστοποιείται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα, για την εκτέλεση των ακόλουθων εργασιών.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών με απλή έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη στην ΥΔΟΜ και το οικείο αστυνομικό τμήμα, προ 48 τουλάχιστον ωρών, το υπόδειγμα που συνοδεύει το παρόν. Καθίσταται σαφές ότι με την έγγραφη ενημέρωση συνυποβάλλονται προς την ΥΔΟΜ και οι τυχόν κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις άλλων φορέων (π.χ. Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογική υπηρεσία, δασαρχείο, κλπ), συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής εφ’ όσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φ.ο., κλπ) και όσα ειδικότερα αναφέρονται παρακάτω. Η εκτέλεση εργασιών με την διαδικασία της έγγραφης ενημέρωσης της αρμόδιας ΥΔΟΜ αφορά μόνον σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια.

α.      Μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή τις όψεις του, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ανελκυστήρα της παραγράφου 2 του άρθρου 27.

β.      Εξωτερικούς χρωματισμούς ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων.

γ.      Αλλαγή ή επισκευή δαπέδων και επενδύσεων τοίχων ή οροφών.

δ.      Συντήρηση, επισκευή ή διασκευή ή τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων.

ε.      Αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων και υαλοπινάκων στο ίδιο άνοιγμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.