isminidi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Παιδιά το ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί,αλλά επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα θα ήθελα να με βοηθήσετε αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω..Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής:τελειώνω τοπογράφος τει Αθήνας και ήμουν διχασμένη ανάμεσα σε πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα.Τώρα όμως κλίνω περισσότερο προς αρχιτέκτονα γιατί μου αρέσει πολύ το σχέδιο και γενικά αυτό που "πιστεύω" ότι ειναι η δουλειά του.Ξέρω ότι μπαίνουν συνολικά 5 άτομα.Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στο σχέδιο των κατατακτηριών(δηλ είναι κάτι που καλλιεργείται ή πρέπει να έχεις το "χάρισμα"-άν και πιστεύω ότι πιάνει το χέρι μου ως ένα σημείο) και ίσως στον μεγάλο ανταγωνισμό από παιδιά που η σχολή που τελείωσαν είναι γεμάτη σχέδιο. Και φυσικά αυτό που με "καίει" αυτή τη στιγμή είναι να πάω σε κάποιο καλό φροντιστήριο.Κάποια παιδιά είχαν προτείνει σε αντίστοιχο θέμα Ζαχαράκη και Πλάκα.'Οποιος ξέρει οτιδήποτε πάνω σε όλα αυτά θα με βοηθούσε πάρα πολύ!!! (Συγνώμη αν έγραψα πολλα-είναι η πρώτη μου μέρα στο forum-δείξτε επιείκεια... )
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 isminidi καλώς ήρθες και χρόνια πολλά το σχέδιο είναι συνδυασμός καλλιέργειας και ταλέντου. Σαφώς ως τοπογράφος γνωρίζεις κάποια πράγματα για αυτό. Με τη συστηματική εξάσκηση στο σχέδιο μπορείς να φτάσεις σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακόμη και αν δεν είσαι γεννημένος καλλιτέχνης! Το σχέδιο μαθαίνεται όπως η γραφή ή η μουσική. για τις κατατακτήριες στην αρχιτεκτονική οι υποψήφιοι εξετάζονται σε 3 μαθήματα 1) ιστορία αρχιτεκτονικής (αρχαίοι χρόνοι, για ΕΜΠ το βιβλιο του Μπούρα) όπου η απαιτούμενη βαθμολογία αγγίζει το 10 2) ελεύθερο σχέδιο δηλαδή απεικόνιση μιας νεκρής φύσης 3) μικρό συνθετικό θέμα πχ αναψυκτήριο που το παρουσιάζεις όπως επιθυμείς πχ με γραμμικό σχέδιο, σκίτσα , χρώματα κλπ εγώ έκανα σχέδιο στον Πλάκα, βέβαια προ αμνημονεύτων χρόνων για πανελλαδικές, αλλά δεν ήμουν πλήρως ικανοποιημένη κυρίως στο ελεύθερο για τον Ζαχαράκη έχω ακούσει καλά λόγια , αλλά δεν έχω ιδία άποψη θα σου πρότεινα να επισκεφτείς και τους 2 και να παρακολουθήσεις 1-2 μαθήματα ελεύθερα επίσης βρίσκω απαραίτητο να επισκεφτείς τη σχολή που σε ενδιαφέρει και να ζητήσεις η ίδια την ύλη από τον κάθε τομέα ή σπουδαστήριο (ιστορίας, ζωγραφικής, σύνθεσης) από καθηγητή όχι από γραμματέα αν είναι για Αθήνα πες μου να σου πω καθηγητές αν έχεις τον χρόνο να παρακολουθήσεις και κάποια μαθήματα ώστε να μπεις στο πνεύμα της σχολής κάτι που ΚΑΝΕΝΑ φροντιστήριο δεν μπορεί να προσφέρει μην ντρέπεσαι καθόλου, στη σχολή μονίμως περιφέρεται κόσμος και δε θα ενοχλήσει κανέναν βρες κάποιον που να έχει περάσει με κατατακτήριες και ζήτα του να σε συμβουλέψει, ακόμη και αν δεν τον γνωρίζεις για εμένα οφείλει να σε βοηθήσει όπως κάποιος άλλος τον συμβούλεψε για να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση καλή επιτυχία , για ό,τι θες ξαναρωτάς
isminidi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Σε ευχαριστώ πολύ myri!!Ναι Αθήνα θέλω να δώσω,αν και πιστεύω οτι ίσως έχω μεγαλύτερες πιθανότητες επαρχία.Ίσως δοκιμάσω σε καμμία Πάτρα,αν αξίζει τον κόπο.Για πολιτικούς γινόταν-δεν έπεφταν μαζί οι εξετάσεις.Αυτό με τα μαθήματα το'χω σκεφτεί κι εγώ.Κι εννοείται αν επιτρέπεται να μπει κάποιος στα μαθήματα θα ήθελα να μπω,να δω το κλίμα,τους καθηγητές.Να'σαι καλά-με βοήθησες πολύ Ελπίζω να πει και κάποιος άλλος γνώμη για φροντιστήριο,το οποίο με "καίει" τώρα,έτσι ώστε να προλάβω μέχρι τον Δεκέμβρη.
brikoudi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2009 isminidi καλώς ήρθες και από εμένα θα συνφωνήσω με την άποψη της myri στο να πάς να παρακολουθήσεις απο κοντα τούς καθηγητές για να μπείς στο κλίμα και ειληκρινά δεν πιστεύω ούτε και εγώ, ότι ενα φροντηστήριο θα σε βοηθούσε παραπάνω από την παρακολούθηση μαθήματος στο Πανεπηστήμιο. Ισως για να εξοικειοθείς στο αρχιτεκτoνικό σχέδιο να έκανες ιδιαίτερα μαθήματα σε αρχιτέκτoνα.Είναι προσωπική μου άποψη δέν ξέρω όμως αυτό εάν θα σε βοηθούσε. πάντως καλή επιτυχία!!!!
komi812004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2009 Καλησπέρα! Είμαι συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (τει αθηνας) και θέλω να δώσω κατατακτήριες στην αρχιτεκτονική Αθήνας.Έχω ψάξει αρκετά στο νετ για πληροφορίες και επιτέλουσ βρίσκω ένα σαιτ ενημερωμένο! Προηγουμένως απαντήσατε σε ένα άλλο μέλος σχετικά με τα μαθήματα και τους καθηγητές του τμήματος, θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά , δηλαδή σε ποιους καθηγητές θα μπορούσα να απευθυνθώ, που θα μπορούσα να βρω παλαιότερα θέματα ειδικά του γραμμικού σχεδίου και της ιστορίας (ελεύθερο λόγω σχολής προέλευσης το κατέχω έως ένα βαθμό) και που θα μπορούσα να βρω κάποιον αρχιτέκτονα για μαθήματα ο οποίος όμως να έχει ασχοληθεί με τις κατατακτήριες .Απο ότι ξέρω ενα φροντιστήριο για όλα αυτα κοστίζει οπότε οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθούσε πολυ! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αβροκόμη
ss_sk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Για παλαιότερα θέματα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου κυκλοφορούν βιβλία (μία απλή αναζήτηση στο google αρκεί...μην αρχίσουμε τη διαφήμιση). Νομίζω ότι το γραμμικό μπορεί να το ''παιδέψει'' κάποιος μόνος του. Το ελεύθερο όμως θέλει καθοδήγηση - αλλά θυμάμαι πάντα αυτό που μας είπε η καθηγήτρια (η Κυριάκη ήτανε) στη σχολή με το ''καλημέρα'': ό,τι μάθατε...ξεχάστε το τώρα. Παραμονές εξετάσεων κυκλοφορούν εντός σχολών (ΕΜΠ σίγουρα) διάφορα τευχάκια φωτοτυπημένα με παλιά θέματα κάποιων μαθημάτων. Η Ιστορία είναι ένα από αυτά. Ρωτήστε ένα φοιτητή. Κατ' ιδίαν μαθήματα εγώ δε θα πρότεινα πάντως. Καλύτερα φροντιστήριο και ας μην είναι και γνωστό. Νομίζω ότι μπορείς να κανονίσεις όσες ώρες θέλεις ώστε να μειωθεί το κόστος.
Directionless Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Kαι μιας και το 'φερε η κουβέντα : μόνο το πράσινο του Μπούρα δίνουν τα παιδιά ; Ή και το εκρού με τα Βυζαντινά ; Θυμάμαι όταν έδινα εξετάσεις στο μεταπτυχιακό μου 'χε φύγει ο κ*λος στο διάβασμα να τα μάθω (3 μήνες συστηματικά -και-λίγοι-ήταν-τελικά-).
myri Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2009 Νομίζω ότι το γραμμικό μπορεί να το ''παιδέψει'' κάποιος μόνος τουπροσοχή!!!!για κατατακτήριες δεν εξετάζεσαι γραμμικό σχέδιο αλλά Συνθετικό θέμα σαφώς δεν μπορείς να το δουλέψεις μόνος σου και είναι πολύ σημαντικό ποιός θα σε διδάξει συμπυκνωμένα σύνθεση εγώ θα ρωτούσα στη σχολή και θα ζητούσα από εκεί παλαιά θέματα http://acadinfo.central.ntua.gr/gram/anakoin.nsf/anakoinAll?OpenPage&Start=1&Count=30&Expand=3.7
komi812004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2009 Αρχικά να σας ευχαριστησω όλους για την ανταπόκριση σας! Ναι, το βιβλίο είναι μόνο το πράσινο του Μπούρα και από το 5 κεφάλαιο έως το 20, δεν είναι πού μεγάλη η ύλη αλλά εξαρτάται και από την μορφή των θεμάτων η δυσκολία. Επίσης το γραμμικό δεν είναι όντως γραμμικό αλλά συνθετικό του οποίο δεν γνωρίζω τη διαφορά, βρήκα ένα βιβλίο για γραμμικό της Β Λυκείου αλλά δεν ξέρω αν αυτό με καλύπτει στην σύνθεση. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες !
mred-akias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2009 βρήκα ένα βιβλίο για γραμμικό της Β Λυκείου αλλά δεν ξέρω αν αυτό με καλύπτει στην σύνθεση. Επειδή έκανα σχέδιο στο λύκειο και επειδή έχω γνωστούς φοιτητές αρχιτέκτονες να σου πω κατ'ευθείαν ότι δεν σε καλύπτει για οτιδήποτε. Είναι απλά ένα πρώτο βήμα και με την λογική να δει ο μαθητής τι είναι το σχέδιο... Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που όσοι θέλουν να μπουν αρχιτεκτονική από πανελλήνιες κάνουν χρόνια σχέδιο (γραμμικό και ελεύθερο) σε φροντιστήρια... Καλή επιτυχία πάντως σε ότι και αν κάνεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα