Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση ηλεκτρικού κινητήρα 60hz στα 50hz


john t.e.

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω έναν τριφασικο κινητήρα από καράβι μάρκας siemens 5hp - 60hz - 440V Δ - 6Α, αν το συνδέσω στα 50hz (δίκτυο δεη) ο κινητήρας θα λειτουργεί με μειωμένη ισχύ-στροφές σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Ο αριθμός στροφών της μηχανής θα μεταβληθεί [μειωθεί], αφού και η συχνότητα δικτύου είναι διαφορετική [μικρότερη]. Ωστόσο, τα προβλήματα αρχίζουν εδώ ακριβώς: Η ισχύς που θα απορροφήσει ο κινητήρας θα εξαρτηθεί από την χαρακτηριστική του φορτίου. Ωστόσο, ένας καλοσχεδιασμένος κινητήρας [και όλοι σχεδόν οι κινητήρες είναι καλοσχεδιασμένοι], όταν λειτουργεί σε χαμηλότερη συχνότητα από την ονομαστική του, χωρίς ανάλογη μεταβολή [μείωση] της τάσης, οδηγείται σε κορεσμό του μαγνητικού κυκλώματος. Επίσης, η ψύξη του είναι λιγότερη αποτελεσματική. Συμπερασματικά, η μηχανή θα λειτουργεί εκτός της περιοχής κανονικής λειτουργίας και προβληματικά. Πάντως, με έναν αυτομετασχηματιστή ή, ακόμα καλύτερα, μ' έναν ρυθμιστή στροφών/τάσης, η μηχανή σου θα δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.