Μετάβαση στο περιεχόμενο

αντιθετο το ΤΕΕ στο νεο τροπο συνταξης κτηματολογιου


Recommended Posts

Ημερ. Καταχώρησης: 08/04/2015 Ώρα Καταχ.: 12:00:00


Παρέμβαση ΤΕΕ για το Κτηματολόγιο

spita%20metabibaseis%20yperajia_550x.jpg
Την αντίθεσή του στην πρόταση για το νέο τρόπο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, που περιλαμβάνεται στη «λίστα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Αναλυτικά, η επιστολή του ΤΕΕ έχει ως εξής:
 
"Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
 
Γίναμε κοινωνοί των προτάσεων της εθνικής διαπραγμάτευσης, που περιλαμβάνονται στη «λίστα μεταρρυθμίσεων» και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συμπεριλαμβάνεται και πρόταση για το νέο τρόπο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου.
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά σε θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Απεναντίας, βρίσκει το ΤΕΕ κάθετα αντίθετο.
 
Το ΤΕΕ, έχει δικαιωθεί (δυστυχώς) σε όλες τις προτάσεις του αναφορικά με τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και για μια ακόμη φορά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγράψει, τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι σίγουρο ότι:
 
θα υπερδιπλασιάσει το τελικό κόστος σύνταξης του Κτηματολογίου,
 
θα επιβαρύνει, οικονομικά, πρόσθετα τους πολίτες
 
θα απαξιώσει το πρόγραμμα στην κοινωνία,
 
θα σπαταλήσει Δημόσιο χρήμα, μια και οι μελέτες θα πρέπει να επανεκπονηθούν και διπλοπληρωθούν, σύμφωνα με τη σημερινή εμπειρία της αντίστοιχης εφαρμογής των «Ενεργών τίτλων»
 
Ταυτόχρονα θα αναστείλει, για μια ακόμη φορά, τη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας (με την ακύρωση των διαγωνισμών, όπως εισηγείται η υπόψη «λίστα μεταρρυθμίσεων»).
 
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Το ΤΕΕ είναι πάντα στη διάθεσή σας καθώς και της κυβέρνησης για να εκπληρώσει το ρόλο του ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας.
 
Είμαστε περισσότερο από σίγουροι, ότι η συμμετοχή του ΤΕΕ θα αποτρέψει τυχόν αστοχίες και θα συμβάλλει για μια ακόμη φορά στην ανάπτυξη.
 
Ειδικότερα για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου έχει ενεργοποιήσει το «Παρατηρητήριο Εθνικού Κτηματολογίου» με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων φορέων.
 
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια".

 

 

υγ

γνωριζει καποιος τι  "νεο" σχεδιαζει το υπουργειο???
 

Link to comment
Share on other sites

Αν (λέμε τώρα) το ΤΕΕ λειτουργούσε σωστά, όφειλε να έχει αναρτήσει τις "προτάσεις εθνικής διαπραγμάτευσης" ώστε να γνωρίζουμε επί ποίου θέματος "διαφωνούμε κάθετα".

Αν, πάλι, κρίνω από τις ανύπαρκτες αντιδράσεις του στο μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε με το κτηματολόγιο επί Λαλ., υποψιάζομαι ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα.

Τώρα, πώς το ΤΕΕ θα αποτρέψει τυχόν "αστοχίες" όταν δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις προηγούμενες, είναι μάλλον ρητορική ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

Και παράλληλα, οι ελπίδες των συναδέλφων του κλάδου μου να απασχοληθούν στο τελευταίο μεγάλο έργο, διαλύονται οριστικά.

Link to comment
Share on other sites

Greek Reforms
9.6. Coordination of National Cadastre mapping process with the Property Registry
a. Current situation: The National Cadastre is scheduled for completion by 2020. Provided all stakeholders maintain momentum throughout the data compilation process, a comprehensive updated e land registry will be fully operational in less than five years. It is worth noting that the project is self funded whilst considerable cost containment benefits are anticipated (further details are available upon request).
b. Proposed measures: Proposed actions include the electronic submission and registration of land plots by all owners under a unified campaign and correlation of property rights against NCMA S.A. photo-maps. The simultaneous land and property registry in one single procedure will significantly reduce the national cadastre project (estimated by up to 30%) whilst also sourcing respective funds.
c. Responsible authority: Ministry of Production Reform, Environment and Energy National Cadastre and Mapping Agency S.A., (NCMA S.A.).
d. Timetable: From June 2015 through 2017.
e. Quantification of fiscal impacts: No fiscal impact, given the administrative character of the measure.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, το ενδεχόμενο να σπάσουν το Κτηματολόγιο σε μελέτες Α και Β τάξης για να φάει ψωμί ο κλάδος (αποτυπώσεις μέχρι και πινακιδων) και μετά οι εταιρείες να είχαν μόνο την επεξεργασία και τις διορθώσεις, ούτε καν πέρασε από το μυαλό τους..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες περιοχές , αλλά εγώ ξέροντας την περιοχή μου για το τεχνικό μόνο μέρος ξέρω πολύ καλά ότι αν συνεργαστούν τα τοπικά γραφεία και ενώσουν απλά τα αρχεία τους μαζί με υπηρεσίες όπως του τοπικού δασονομείου και αξιοποιώντας ντόπιους εν ζωή αγροφύλακες  κλπ σε ένα χρόνο άντε 2 μπορεί να υπάρξει το κτηματολόγιο της ενότητας του Δήμου Αν αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές τότε σπάζοντας το πρόγραμμα σε ενότητες με ευθύνη των τοπικών ΟΤΑ για την σύνταξη με ένα ανταποδοτικό τέλος μετά σαν κέρδος και ανταμοιβή ή κίνητρα με αναπτυξιακά προγράμματα σαν επίσης ανταμοιβή , θα μπορούσε να γίνει σε dt χρόνο και σωστά 

 

Υσ εγώ μόνο που είμαι 20 χρόνια εδώ κατέχω σε αρχείο περί το 30 % των ιδιοκτησιών ενώ γνωρίζω τουλάχιστον άλλο ένα 15 % που δεν έχω μετρήσει εγώ

 

Επίσης καλά θα είναι στο σύστημα του Ν4178 με τις βεβαιώσεις να εισάγουμε και τα εξαρτημένα τοπογραφικά , ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά μια βάση αρχείων για αξιοποίηση από το Εθνικό κτηματολόγιο  

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.