jof Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Θελω να ρωτησω το εξης: Ανελκυστηρας στην τελευταια σταση (πανω) επιτρεπεται να βγαινει εντος διαμερισματος ( οροφοδιαμερισμα). Η ταρατσα δεν ειναι σκεπη (πλακα) και εχει προσβαση με μεταλλικη κλιμακα. Απο οσο εψαξα : - ΓΟΚ - Κτιριοδομικο - EN 81.1 και EN 81.2 - παλαιοτερη νομοθεσια περι ανελκυστηρων. Δεν αναφερεται πουθενα οτι απαγορευεται. Η πολεοδομια το περασε στα αρχιτεκτονικα, αλλα ο μηχανολογος το εκοψε και προσπαθω να τον πεισω. Δεν θελω να πω περισσοτερα τωρα , αλλα αν καποιος εχει συναντησεις καπου κατι , παρακαλω ας μου το πει. Αν προκειται για απαγορευση απο την πυρασφαλεια, υπαρχει τροπος αντιμετωπισης. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
xoisnic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 κανε ερωτηση στη kleemann.ξερουν τι απαιτειται για να παρει αδεια ο ανελκυστηρας.
gliout Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Θα πρέπει να καλύπτεται η απαίτηση για την άνω απόληψη του ανελκυστήρα. Υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό. Εσένα δεν σου την πέρασε ο μηχ. της πολεοδομίας?
jof Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Κατ' αρχήν , ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αφ' ενός είμαι πελάτης της kleemann και δεν το ξέρουν. Ο μηχανολόγος της πολεοδομίας το "κολλάει" το θέμα, ο αρχτέκτονας το πέρασε. Ο μηχανολόγος αναφέρεται στον ΕΝ 81.1. Το πρότυπο " λέει" , ότι μπορείς να έχεις μέχρι και 11 μέτρα διαδρομής χωρίς ενδιάμεση πόρτα π.χ.: μπαίνεις στο ισόγειο και βγάινεις σε 11 μέτρα πιο πάνω και ενδιάμεσα δεν υπάρχει μία πόρτα για έκτακτη ανάγκη, αλλά στην άνω απόληξη που απέχεις από την οροφή μόνο 2-2,5 μέτρα έχεις πρόβλημα. Σημειωτέον ότι απασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τους ανελκυστήρες και δεν έχω συναντήσει πουθενά γραμμένο κάτι τέτοιο. Αν κάποιος συνάδελφος ξέρει κάτι, θα του είμαι υπόχρεος.
xoisnic Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 ρωτησα σε καποιον (παληο συνετερο της kleemann)και κατασκευαστη με πειρα 35 χρονων. μου ειπε οτι δεν εχει περιορισμο, εφοσον ειναι τελευταιος οροφος και δεν υπαρχει θεμα απεγκλωβισμου. αρκει η απολειξη να ειναι πανω απο την οροφη του οροφου που εχεις την τελευταια πορτα. ο ιδιος μου ειπε οτι εχει κανει τετοια.σε αλεκυστηρα που τερματιζει μεσα σε αιθουσα του δημαρχειου καβαλας, με υψος ταβανιου 4,50 δεν εχουμε προβλημα.ισως δε σε καλυπτει το υψος (1,30-1,40 πανω απο το θαλαμο)για απεγκλωβιση
jof Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2009 Και όμως συνάδελφοι, ο διευθυντής τον οποίο και γνωρίζω με κολλάει. Μάλιστα μου δίνει και γραπτώς την απάντηση. Προσπαθώ να του κάνω στενό μαρκάρισμα για να δω που το βρήκε και το υποστηρίζει. Βασικά είναι ένας φαύλος κύκλος. Παρ' όλα αυτά θα σας πω τα 2 σημεία που στηρίζει την άποψη-θεώρηση του (γιατί το Δημόσιο έχει την δυνατότητα να θεωρεί ). - Στο άρθρο 29 του ΓΟΚ περί της απόστασης του απέναντι τοίχου (1,50) ή εμποδίου - Σε μία περίεργη υπόθεση ότι ο συντηρητής θέτει τις κλειδαριές "εκτός" κατά την συντήρηση.Δεν το έχω βρει γραμμένο πουθενά. Σημείωση Συνάδελφοι, ασχολούμαι με τους ανελκυστήρες σε βαθμό "Μεγάλο" . Στους περισσότερους δίνω εγώ συμβουλές. Οτι το έχουν κάνει πολλοί σε σπίτια -γραφεία-κλπ το γνωρίζω. Η περίπτωση αυτή όμως έπεσε στα χέρια μου από σπόντα. Υπάρχει η "εις άτοπον απαγωγή". Αν δεν απαγορεύεται ρητά τότε επιτρέπεται. Αυτός ο κύριος λέει ότι προκύπτει ως συμπέρασμα. Αρα κατ' αρχάς δεν απαγορεύεται. Ναι αλλά την επεξήγηση την κάνει αυτός και όχι εγώ. Τελικά πείθει και τον Μηχανολόγο της Πολεοδομίας ο οποίος ως γνωστόν δεν ξέρει από τέτοια. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και μόνο που ενδιαφέρεστε. Αν είναι να βγεί κάτι από αυτή την ιστορία είναι να μην λένε άλλα εδώ και άλλα εκεί. Αλλα ο ένας και άλλα ο άλλος και να μην ξέρει αυτά που λέει γιατί τα λέει και που τα βρήκε. Καλοί οι μύθοι αλλά όχι εδώ. Αν γνωρίζετε κάτι σίγουρα αυτό το τόπικ θα είναι πολύτιμη βοήθεια στο μέλλον
sgp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2009 Έχω εκδόσει τέσσερις ή πέντε οικοδομικές άδειες, με τελευταία στάση ανελκυστήρα, εντός τελευταίας οροφοκτησιας πολυκατοικίας. Ουδέποτε μου είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα. Τα κτίρια λειτουργούν κανονικά, μετά από την παραλαβή και την πιστοποίηση των ανελκυστήρων από τον αρμόδια φορέα. Δεδομένης της δυσκολίας την οποία αντιμετωπίζεις ίσως καλό θα ήταν να τεθεί ερώτημα στο τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού γιά να δοθεί επίσημη απάντηση.
jof Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2009 Σωστό. Ήδη έχω ρωτήσει τον ΕΛΟΤ και έπεται και συνέχεια. Αν κάποιος έχει μάθει κάτι ας μας το δημοσιεύσει.
Aggelos Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2009 Μήπως είχατε κάτι νεώτερο επί του συγκεκριμένου θέματος? Θα με ενδιέφερε καθώς σχεδιάζω ένα αντίστοιχο κτίριο!
gliout Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 Ο συντηρήτής θέτει τις κλειδαριές εκτός?? Πότε γίνεται αυτό? Ο συντηρητής θέτει τον ανελκυστήρα σε κατάσταση συντήρησης. Δεν θέτει τις κλειδαριές εκτός.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα