paktomenos Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Οταν λες λεπίδα εννοείς τη ράβδο με διατομή γωνιακού (για να μιλάς για εκκεντρότητες...) ? Το παράρτημα Γ του ΕΑΚ δεν σου κάνει? Υπάρχει πάντως ήδη κάποιο θέμα αντίστοιχο...
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 οχι εννοώ τη λεπίδα πανω στην οποία βιδώνεται η ράβδος περίπτωση θλίψης π.χ. ράβδος δικτυώματος η λεπίδα πάνω στην οποία βιδώνουμε το γωνιακό πως την ελέγχεται έναντι λυγισμού? η εκκεντρότητα που μιλάω από την επιφάνεια διάτμησης της βίδας ως το μέσο του πάχους της λεπίδας αρκει απλά ένας έλεγχος των τάσεων?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 να τι εννοω και αντι 2l που γράφει θεωρήστε 1l ή u (Γιατι τα αγγλικά δεν τα γράφει κεφαλαία?) Ελπίζω να έγινα κατανοητός τι ρωτάω lepida.pdf
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 ... η λεπίδα πάνω στην οποία βιδώνουμε το γωνιακό πως την ελέγχεται έναντι λυγισμού?... Γενικώς προτιμώ τις συγκολλητές συνδέσεις οι οποίες έχουν και πολύ μικρότερα κομβοελάσματα και οφθαλμοστατικά δεν θα σκεφτείς καν να κάνεις έλεγχο λυγισμού. Ο έλεγχος τέτοιων στοιχείων μπορεί να γίνει με Euler από βιβλιογραφία αλλά μήπως μπορείς να λάβεις υπόψη σου και κλασική διαστασιολόγηση με την κατάλληλη διατομή (υπέρ της ασφαλείας)? η εκκεντρότητα που μιλάω από την επιφάνεια διάτμησης της βίδας ως το μέσο του πάχους της λεπίδας αμελητέα κατά την γνώμη μου δεδομένου και του ότι η βίδα είναι και ταυτόχρονα μια στήριξη πάκτωση για το έλασμα. αρκει απλά ένας έλεγχος των τάσεων? Τις περισσότερες περιπτώσεις ναι. Αρκεί να να έχεις ίδιες και μεγαλύτερες απομειωμένες διατομές σε κομβοέλασμα σε σχέση με τα κύρια στοιχεία.
ppetros Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Ελεγχος Λεπίδας. 1) Ελεγχος πλήρους/ενεργούς διατομής σε εφελκυσμό 2) Ελεγχος σε θλίψη 3) Ελεγχος σε διάτμηση 4) Ελεγχος σε κάμψη (από εκκεντρ. αν υπάρχει) 5) Ελεγχος σε αλληλεπ. κάμψη-αξονική 6) Ελεγχος σε αλληλεπ. διάτμηση-κάμψη. Για τους κοχλίες έχουμε έλεγχο σε διάτμηση κοχλία+ έλεγχο σύνθλιψη άντυγας οπής. Μένει ο έλεγχος συγκόλλησης και νομίζω τελειώσες.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 όλα αυτά για την διπλή 16αρα λάμα? Τα 2, 3, 5, 6 τα θεωρώ αμελητέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το 4 δεν υπάρχει γιατί σχεδιάζει αξονικά (αν και τίθεται θέμα αν έπρεπε να σχεδιάζει με βάση την αξονική των κοχλιών ή την αξονική του μέλους)
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 2) Ελεγχος σε θλίψη έλεγχο για λυγισμό της λεπίδας με euler το κάνεις? Ο έλεγχος τέτοιων στοιχείων μπορεί να γίνει με Euler από βιβλιογραφία αλλά μήπως μπορείς να λάβεις υπόψη σου και κλασική διαστασιολόγηση με την κατάλληλη διατομή (υπέρ της ασφαλείας)? Μιλάω για το έλασμα, δηλαδή τη λεπίδα σύνδεσης, τι εννοείς κατάλληλη διατομή? επειδή κάπου χάνεται η επικοινωνία, έχει κάποιος να δω μια λεπίδα σύνδεσης πως την ελέγχει σε λυγισμό εκτός από euler κάντε ένα scan, upload, απλά να δω
ppetros Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 όλα αυτά για την διπλή 16αρα λάμα?Τα 2, 3, 5, 6 τα θεωρώ αμελητέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το 4 δεν υπάρχει γιατί σχεδιάζει αξονικά (αν και τίθεται θέμα αν έπρεπε να σχεδιάζει με βάση την αξονική των κοχλιών ή την αξονική του μέλους) Αναφέρω το τυπικό μέρος. λόγω γεωμετρίας δεν ξέρω αν προκύπτει αξονική σχεδίαση. Αν δεν προκύπτει τότε θέλει κανονικά έλεγχο αν και ίσως είμαστε τελικά υπερβολικοί. (Πάντως πολλούς κοχλίες βλέπω στην σύνδεση. Τι φορτία να μεταφέρει ?? και τι άνοιγμα να γεφυρώνει?)
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Μιλάω για το έλασμα, δηλαδή τη λεπίδα σύνδεσης, τι εννοείς κατάλληλη διατομή? Εννοώ μια ισοδύναμη διατομή και να κάνεις κλασική επίλυση λυγισμού.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα