terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 (edited) Συμφωνα με το ΕΝ1991-1-4, παρ. 7.2.8 υπολογιζονται οι συντελεστες Cpe10 για θολωτες στεγες. Οκ μεχρι εδω. Οταν ομως η διευθυνση του ανεμου ειναι κατα μηκος του κτηριου, πως υπολογιζονται οι συντελεστες Cpe10??? Edited Απρίλιος 18 , 2015 by terry Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Κάπου έχω και δει αναλυτική σχέση ... θα τη βρώ ... Μέχρι τότε, ανέλυσε σε ευθύγραμμα τμήματα και χρησιμοποίησε τον αντίστοιχο πίνακα της δίρριχτης στέγης. Όσο περισσότερα ευθύγραμμα τμήματα, τόσο θα τείνεις στην ακριβή λύση ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Στην περιπτωση μου εχω f/d=0.12. O συντελεστης για τη ζωνη Α προκυπτει -1.2. Με μια προσεγγιση διρριχτης στεγης, οι επιμερους συντελεστες δεν ειναι πανω απο -1.0. Αρα ειναι λιγακι κατα της ασφαλειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 terry, αναφέρομαι στο σχήμα 7.8 και τον πίνακα 7.4β. Που βρήκες το Α και το -1.2 ; Mήπως δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Συναδελφε εχω θολωτη στεγη. Το Α=-1,2 προκυπτει απο το νομογραφημα του ΕΝ1991-1-4, που εχω επισυναψει στο 1ο ποστ, για f/d=0.12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Το νομογράφημα που παραθέτεις είναι για διευθύνσεις ανέμου κάθετες στην κυλινδρική επιφάνεια. Για την παράλληλη διεύθυνση, όπως σωστά επισημαίνεις, δεν υπάρχει στον EC νομογράφημα ή πίνακας. Αυτή την έλλειψη προτείνω να αντικαταστήσεις με την προσέγγιση της δίρριχτης ... Για τους θόλους παρακάτω δεν υπάρχει θέμα γιατί όλες οι διευθύνσεις είναι ίδιες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Για την παράλληλη διεύθυνση, όπως σωστά επισημαίνεις, δεν υπάρχει στον EC νομογράφημα ή πίνακας. Αυτο εγραψα και στο 1ο ποστ. Αν καταλαβα καλα αναφερεις οτι για διευθυνση ανεμου παραλληλα με τη θολωτη στεγη, να προσεγγισω τη στεγη ως διρριχτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kan62 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2015 Ακριβώς ... και για καλύτερη προσέγγιση με ευθύγραμμα τμήματα στο e/4 (ανάλογα με τις περιοχές) ή σε υποδιαιρέσεις (μην υπερβάλλουμε κιόλας) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Adms Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2022 Μετά από αρκετό καιρό θα ήθελα να επανέλθω στη συζήτηση ζητώντας τη γνώμη σας σχετικά με τον υπολογισμό της ανεμοπίεσης σε κτίριο κάτοψης σχήματος σπείρας. Η σκέψη μου είναι να το προσεγγίσω σύμφωνα με τον ΕΚ 1.4 σχήμα 7.12 (θολωτή στέγη με κυκλική βάση). Παρόλα αυτά το b δεν είναι ίσο με το d και επίσης λόγω σχήματος (σπείρα) δημιουργείται μια ασυνέχεια. Ακόμη, η στέγη μου είναι πολύριχτη και το κέντρο της δεν ταυτίζεται με το κ.β της κάτοψης. Θα ήταν σωστό να υπολογίσω τους συντελεστές Cpe10 για στέγη και τοίχους αναγάγοντας το σχήμα κάτοψης σε ένα ισοδύναμο κυκλικό με το κέντρο της στέγης να ταυτίζεται με το κέντρο της κάτοψης? Το να θεωρήσω ότι η στέγη μου είναι θολωτή είναι σωστό? Ποια είναι η γνώμη σας ? Είμαι νέος μηχανικός και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Οποιαδήποτε παράθεση σε βιβλιογραφία ευπρόσδεκτη. Επισυνάπτω φωτογραφίες από κάτοψη, όψη, νομογράφημα ΕΚ. Επειδή ενδεχομένως οι διαστάσεις να μην είναι ευδιάκριτες τις αναφέρω παρακάτω. Κάτοψη : Κατα x (d): 8.8m, ασυνέχεια 1.9m. Κατα y (b): 7.6m Όψη: d= 8.8m, Ύψος κτιρίου (h) = 5.5m, Ύψος στέγης (f) = 1.5m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα