Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδεσμολογίες ηλεκτρικών διακοπτών στάθμης


ckiriako

Recommended Posts

Μεταφορά από άλλο θέμα - miltos

 

Να ρωτησω κατι με την ευκαιρια? Ας υποθεσουμε οτι εχουμε μια δεξαμενη νερου που ΠΟΤΕ δεν πρεπει να πεσει η σταθμη της κατω απο ενα οριο. Ποιος ειναι ο πιο απλος τροπος να φτιαξω κατι για να ειδοποιουμαι οταν παει κατι στραβα και πεσει η σταθμη? 

Να πω την αληθεια μαζι μια τελευταια παραγγελια ραγουλικο παρηγγειλα και ενα φλοτερ http://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_1072_2042&products_id=12755

Δεν πηρα τηλ να ρωτησω τι σημαινει το επαφες 1+1 που λεει... ξερει καποιος? Το καλωδιο ειναι 4πολικο με 2 ζευγαρια επαφων που οταν το ενα ειναι ον το αλλο ειναι οφ, ή εχει μονο 2 καλωδια που ειναι ον οταν το φλοτερ κοιταει προς τα πανω?

 

Αν ισχυει το πρωτο που εγραψα (4πολικο), ειναι ευκολο να χρησιμοποιησω την μια επαφη ενεργοποιωντας ενα buzzer (που ξεχασα να αγορασω)... αν ισχυει το 2ο, ποια ειναι η πιο απλη λυση για να ενεργοποιησω ενα ηχητικο σημα?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

ενταξι πολλα μπορεις να κανεις κ λυσεις υπαρχουν για ολλα  αλλα ειναι και το οικονομοικο στη μεση... αυτο τους φρεναρει ολους ..

Link to comment
Share on other sites

Τα φλοτερ συνήθως έχουν Τριπολικο καλώδιο.

Το ένα είναι το κοινό και τα αλλά NO και NC.

 

Η χρήση δυο ρελε ΝΟ παραλληλα συνδεμενων μπορει να γινει και χωρις μεταγωγικο διακοπτη. (Ακομα και μια επαφη αν κλεισει αρκει)

 

Αυτο ισχυει και για τη δεξαμενη και για τον επιτηρητη.

Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα βαλει ενα τετοιο συστημα που ηταν μια αντλεια η οποια ειχε τρια φλοτερ που τα ρυθμηζες να ειναι διαφορετικο υψος μεταξη τους ο πινακας αυτοματισμου ηταν ετοιμος απλα του εδινες ρευμα και συνδεες και τα φλοτερ ειχε και δικια του σειρινα για καθε φλοτερ... ηταν πολυ αξιοπιστο και εδο και 4 χρονια δουλευει αψογα γιατι και να κοληση το ενα φλοτερ θα δουλεψει το 2 η το 3 κ αν δουλεψει το δευτερο χωρις να οπληση το προτο σου βγαζει ενδεικτικο σφαλματος στο προτο για να ξερεις να το διορθοσεις....υπαρχουν πολλα ετοιμα τετοια συστηματα απλα και καλα που δεν χρειαζεται να κανεις σπαζοκεφαλιες... 

Link to comment
Share on other sites

Εχω ηδη ενα αυτοματακι με τα ηλεκτροδια του, με μεταγωγικο ενα δευτερο φλοτερ και ηχο σφαλματος οταν πεσει η σταθμη ειμαι υπερπληρης.

Link to comment
Share on other sites

Αν καταργησεις το μεταγωγικο και συνδεσεις παραλληλα το φλοτερ και την επαφη του ηλεκτρονικου θα εισαι πιο ασφαλης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.